Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Yde

Nieuwe autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Yde? Op deze pagina vind je betrouwbare shops gespecialiseerd in goedkope autobanden en adresgegevens waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop bekijk je hier meer informatie over de verschillende type banden die er zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Yde inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is er al vanaf €41,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid adviseren wij om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Banden van toonaangevende merken als Dunlop scoor je al vanaf €300. B-merken als Double Coin scoor je al vanaf €210 per vier.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Yde

Banden wisselen in Yde

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Yde is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Vanaf oktober of november rijden we op de winterband en ronde maand maart zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf verwisselen is niet eenvoudig. Tevens vergt het behoorlijk wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Yde maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je bent er zeker van dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • De autobanden worden direct gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Yde.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Het bandenbedrijf weet ook of het profiel nog in orde is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond moeten er nieuwe banden op. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 32.500 kilometer. De levensduur van de banden hangt af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, trekt naar één kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Doorgaans zien we dan ook onnodig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Bij uitlijnen draait het erom dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €69,99.

Balanceren van de autobanden
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Dit voorkomt een instabiele wegligging, het rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een bandenwissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Overzicht met banden garages in Yde

In no-time en voordelig banden vervangen in Yde? In het onderstaande schema tref je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Drenthe). Deze bedrijven zijn opgeleid voor repareren, wisselen, uitlijnen, trimmen, sipen, balanceren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je regionale montagepunten in De Punt, Ubbena, Zeijen, Zeijerveld en Zeijerveen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-yde

Goedkope autobanden Yde

Op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Je zult al snel zien dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl (rustig of dynamisch), de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en de eigenschappen van de auto. Let op: de bandenmerken uit Europa voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De banden zijn te verdelen in 3 klassen:

CategorieType autoKM (op jaarbasis)WegliggingPrijzen
1. TopsegmentVeel powerVanaf 40.000Agressief187
2. MiddenklasseNormale autoRond de 25.000Normaal€117
3. InstapLichte auto’sMinder dan 15.000Voorspelbaar€68

Vergelijk banden webshops
Snel op internet de producten bestellen? In de tabel hieronder bekijk en vergelijk je erkende webshops die ook leveren en een voordelige bandenservice in Yde hebben. Middels onze vergelijker ontdek je ook meer informatie over: Balanceren en uitlijnen van banden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Over het algemeen rijdt je van maart tot oktober met deze band. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Yde monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, een kortere remweg, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de brede lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Yde

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en het rubber is een stuk zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en dus minder kans ongelukken bij vorst of sneeuw. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Luxemburg, Italië, Frankrijk, Zwitserland) zijn winterbanden verplicht.

 • De beste keuze in de winterse periodes.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Aandachtspunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Geschikt als je weinig kilometers maakter geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in Yde kopen? In het overzicht hierna bekijk je de doorsnee prijzen van verschillende merken en modellen. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl tref je ook handige informatie over: Verzekering voor de auto.

MerkSoortAfmetingenVermogenPrijs
Michelinpilot super sport245/40 R1893Y€164
Continentalecocontact 6225/45 R1895Y€141
Vredesteinultrac satin225/60 R1698W€122
Bridgestonebattlax t30 r evo190/55 R1775W€146
Goodyeareagle f1 asymmetric 3 suv235/45 R1999Y€160
Dunlopsp winter sport 4d225/55 R18102H€159
Pirellicinturato all season plus225/60 R17103V€143
Hankookventus prime3 k125225/55 R17101W€92
Kumhoecsta ps31 xl245/45 R18100W€91
Uniroyalms-plus 77165/70 R1481T€53
Nexenro-ct8205/65 R16107T€74
Firestoneroadhawk195/50 R1582V€67
Superiastar+215/55 R1798W€52
Savaeskimo s3+175/80 R1488T€62
Maxxisvansmart snow215/75 R16113R€94
Toyos954 xl235/45 R1898V€119
Opsomming met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Tynaarlo).

Zoek direct jouw band

Bekijk aanbiedingen en bespaar maar liefst 45%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Op het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er een aantal zaken waar je over na moet denken. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat is vermeld op de zijkant van je huidige autobanden. Deze cijfer-letter combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een voorbeeld van een bandenmaat is 265 / 40 R22 – 106W.

 • 265 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 40 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 40%.
 • R duidt aan: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 22 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 22 inch).
 • 106 staat voor het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 950 kilogram.
 • De afsluitende waarde (W) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. correspondeert met een max. snelheid van 270 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga eerst na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak de juiste keuze. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband aan te raden. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de winterband tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Yde.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst of ijzel.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat kost het?
Autobanden kan je kopen in verschillende prijsklassen: Budget, medium en A-segment. Welk product jij moet kiezen heeft te maken met de trekkracht van de auto, jouw rijgedrag en hoeveel je rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Vredestein of Superia als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijder bent en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een licht autootje (neem een Fiat 500) en heb je een rustig rijgedrag? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Kleber of Syron.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Toyo zijn in de basis best duur. De slimme automobilist checkt regelmatig aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zo kan je hele goedkope autobanden in Yde bestellen, en krijg je wel 45% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Yde: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Gebruikte banden Yde: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met minimale slijtage.
 • All-in deal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €150,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Het advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij gewoon rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Check elke maand even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ten derde is het belangrijk dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Yde.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Yde?
Vakkundig banden vervangen in Yde regel je al voor €37,50 per bandenset (de band inclusief velg wordt gewisseld, oftewel een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost het je al gauw €85. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €54,00 per seizoen.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Dankzij de versterkte wang (zijkant) kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Zodoende is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een garage. Een reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), meer vrijheid in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Aandachtspunt: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning van de banden en de profieldiepte. Wij raden aan om elke 6 jaar te wisselen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Yde.

Plaats een reactie