Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Slootdorp

Nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Slootdorp? Op www.autobandenspot.nl kan je aan de slag met de meest populaire shops gespecialiseerd in winter- zomer- en all season banden en servicepunten waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Verder raadpleeg je hier aanvullende informatie over de verschillende type banden die er zijn en vind je via de keuzehulp welk product strookt met jouw situatie.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Slootdorp inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage is al mogelijk vanaf €37,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid adviseren wij om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Gewoon goede banden van de betere merken als Kumho Tyres scoor je al vanaf €345. budgetmerken als Windforce kosten ongeveer €205 per set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Slootdorp

Banden wisselen in Slootdorp

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Slootdorp is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste autorijders laten het twee keer per jaar vervangen. Rond oktober / november rijden we op de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaan we over op zomerbanden. Dit zelf doen is niet eenvoudig. Daarbij eist dit behoorlijk wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Slootdorp is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je kunt er van uitgaan dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en nagekeken.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Slootdorp.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autobedrijf analyseert ook of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat de band uitgedroogd of beschadigd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 37.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wanneer auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt onveilig, trekt naar één kant en stuurt licht of juist zwaar. Vaak heeft de auto dan ook een verhoogd brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een lager brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een auto uitlijnen kost je ongeveer €72,50.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Dit voorkomt een instabiele wegligging, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit eigenlijk altijd inclusief.

Overzicht met banden garages in Slootdorp

Direct en goedkoop banden vervangen in Slootdorp? In de onderstaande tabel verzamelen wij specialisten en bandenwinkels uit de regio (provincie Noord-Holland). Deze bandenservices zijn gespecialiseerd in repareren, uitlijnen, balanceren, trimmen, wisselen, (de)monteren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op deze website vind je ook andere montagepartners in Kreileroord, Wieringerwerf, Haringhuizen, Barsingerhorn en Kolhorn.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-slootdorp

Goedkope autobanden Slootdorp

Je bent op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel merken dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Wat is nu voor mij het beste product? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal afgelegde kilometers, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Tip: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De autobanden worden vaak onderverdeeld in 3 groepen:

CategorieType autoKM (jaarlijks)RijstijlKosten
1. TopklasseKrachtige autoVanaf 40.000Druk€182
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoGemiddeldHerkenbaar€102
3. VoordeligKleine autootjesKleingebruikerEenvoudig€74

Vergelijk online bandenshops
Direct online je bestelling plaatsen? In het overzicht hieronder vergelijken wij erkende webshops die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Slootdorp hebben. Middels onze vergelijker tref je ook aanvullende info over: Motorbanden

Zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Normaal gesproken worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Slootdorp monteren geeft meer grip op het wegdek, een kortere remweg, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer met behulp van de brede sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer stuurcontrole en precisie.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Goedkoop winterbanden wisselen Slootdorp

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit zorgt voor een korte remweg, zorgt voor meer grip en een veilige rijervaring in het geval van natte en koude periodes. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • De beste keuze in het najaar en in de winter.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een vaak genoemd nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet aan wintersport doet.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de prijzen van nieuwe autobanden in Slootdorp kopen? In de tabel hieronder verstrekken wij de standaard prijzen van enkele populaire modellen en types. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook handige informatie over: Bandenlabel.

MerkTypeFormaatKenmerkTarief
Michelinpilot sport 4255/40 R19100Y€189
Continentalwintercontact ts 850p255/55 R20110V€233
Vredesteinultrac vorti295/30 R24105Y€288
Bridgestonelm-32195/65 R1591H€87
Goodyearkmax d 225 inch295/80 R225152M€413
Dunlopscootsmart120/70 R1251S€59
Pirelliscorpion atr185/75 R1693T€92
Hankookventus prime3 k125205/60 R1591V€82
Kumhokc53205/65 R16102/100T€91
Uniroyalrainsport 3 xl255/45 R19104Y€197
Nexenroadianht235/75 R15105S€88
Firestonemseason195/60 R1588H€71
Superiaecobluevan235/65 R16115S€67
Savatrenta 2215/60 R16103T€102
Maxxisap2 all season205/50 R1589V€71
Toyoproxes r888r225/50 R1591W€191
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Hollands Kroon).

Welke bandenmaat zoek je?

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar tot 45%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Vanaf het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er veel details die invloed hebben op de beste keuze. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor rijstijl je hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat staat weergegeven op de wang van de je band. Deze combinatie van cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een bandenmaat kan zijn 170 / 80 R15 – 77H.

 • 170 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 80 staat voor de hoogte van de zijwand, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 80%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 15 beschrijft de velgmaat (in dit voorbeeld 15 inch).
 • 77 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 412kg.
 • De laatste letter (H) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 210 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Denk na over de vraag of je veel of juist weinig rijdt? In ons milde klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de juiste keuze. Als je weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band aan te raden. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een winterband van oktober/november tot maart/april uitermate geschikt. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Slootdorp.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst of ijzel.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat mag het kosten?
Autobanden kunnen we onderverdelen in meerdere prijssegmenten: Instap, uitstekend en de hoogste klasse. Welk product voor jou geschikt is heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, rijstijl en het aantal kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Bridgestone of Nexen als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijder bent en een auto met een groot vermogen hebt. Rij je weinig en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Peugeot 107) en rijd je niet al te hard? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Br. Stone en Novex.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Vredestein of Sava zijn vrij duur. De slimme consument bestelt scherpe aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op die manier kan je extra goedkope autobanden in Slootdorp bestellen, en ontvang je tot 20% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Slootdorp: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Probeer gebruikte banden Slootdorp: tweedehands producten van goede kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €165,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom vreemde slijtage door een goede band-balans en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte is het belangrijk dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Slootdorp.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Slootdorp?
Door een vakman banden vervangen in Slootdorp kost je zo’n €45,00 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit noemen we een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit ongeveer €92,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €65,00 per 6 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door middel van de extra sterke stukken in de wang kan je nog een stuk blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar de dealer. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een extra draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en sterker ontwikkeld. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de profieldikte. In de praktijk wordt geadviseerd om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Slootdorp.

Plaats een reactie