Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Barsingerhorn

Online autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Barsingerhorn? Op deze website kan je aan de slag met erkende webshops in voordelige autobanden van alle merken en adresgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Verder raadpleeg je hier meer informatie over uitlijnen, balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product rijmt met jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Barsingerhorn inclusief montage, balanceren en ventiel laat je al doen vanaf €43,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Maar voor de algehele bevelen wij aan om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Degelijke banden van toonaangevende merken als Sava zijn er al vanaf €310. B-merken als General kosten ongeveer €225 voor een complete set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Barsingerhorn

Banden wisselen in Barsingerhorn

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Barsingerhorn is belangrijk voor de optimale grip. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Vanaf oktober of november laten we de winterband monteren en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaan we over op zomerbanden. Dit zelf doen is een heel precies klusje. Tevens vergt het ruimte die niet iedereen heeft en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Barsingerhorn is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij steeds meer services is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Barsingerhorn.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenspecialist bekijkt ook of het profiel op de banden nog voldoet aan de richtlijnen. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook op het moment dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. In de regel is dit na 45.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met de rijstijl en type wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt naar één kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook geeft het een onnatuurlijk brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit verbetert de wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto kan al vanaf €69,99.

Wat is banden balanceren
Last van een trillend stuur? Wellicht is het dan zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, rijd je een stuk efficiënter en voorkom je onnodige bandenslijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind banden garages in Barsingerhorn

Vlug en goedkoop banden vervangen in Barsingerhorn? In de volgende tabel bekijk je adressen van bandenwinkels en servicepunten in de buurt (provincie Noord-Holland). Deze autogarages zijn opgeleid voor (de)monteren, sipen, balanceren, uitlijnen, trimmen, repareren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op dit portaal check je regionale montage-specialisten in Kolhorn, Wieringerwaard, Breezand, Anna Paulowna en Callantsoog.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-barsingerhorn

Goedkope autobanden Barsingerhorn

Op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel zien dat er een enorm aanbod is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl, de jaarlijkse kilometrage, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht van de auto. Goed om te weten: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, ook de goedkoopste banden. De merken verdelen we onder in 3 klassen:

ClassificatieSoort autoKm p/jaarRijstijlKosten
1. A-merkSnel en/of zwaar50.000+ Dynamisch189
2. GoedGemiddelde autoGemiddeldGewoon€102
3. VoordeelLichte auto’s< 15.000Voorspelbaar€70

De beste aanbieders vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het volgende schema vergelijk je eenvoudig de beste webshops die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Barsingerhorn hebben. Via deze website vind je ook nuttige informatie over: Autoband aflezen

Wanneer zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties bij temperaturen vanaf 7 graden. Gewoonlijk gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Barsingerhorn monteren geeft meer grip op het wegdek, verkleint de kans op slippen, geeft minder geluidsproductie en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Winterbanden laten wisselen Barsingerhorn

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit verbetert de remweg, bevordert de grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij sneeuw of ijzel. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Italië, Zweden, Zwitserland, Noorwegen, Frankrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • De beste prestatie bij sneeuw of ijzel.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Minpunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Geschikt als je niet heel veel rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Interesse in de prijzen van nieuwe autobanden in Barsingerhorn kopen? In de onderstaande tabel vind je de huidige tarieven van verschillende merken en modellen. Deze prijzen zijn excl. het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook nuttige informatie over: Zomerbanden.

MerkSerieFormaatKenmerkKosten
Michelinpilot sport 4s255/40 R20101Y€256
Continentalconti_tour_rf130/90 R1674H€143
Vredesteinquatrac 5265/45 R20108W€204
Bridgestonesc_fe120/70 R1556H€107
Goodyearefficientgrip suv235/55 R1799H€126
Dunlopscootsmart120/80 R1660P€63
Pirellipzero295/45 R20110Y€447
Hankookw616195/65 R1595T€71
Kumhoha31225/60 R1799H€95
Uniroyalrainsport 3225/45 R1791V€78
Nexennprizah8205/60 R1692H€75
Firestonedestinat.hp xl235/65 R17108H€97
Superiabluewin hp175/65 R1584T€39
Savaintensa uhp 2xl225/45 R1794Y€145
Maxxism8090371/45 R15127L€289
Toyoh08225/60 R16105T€135
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Hollands Kroon).

Welke bandenmaat zoek je?

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar ongeveer 45%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Wanneer je nieuwe banden nodig hebt zijn er een paar specificaties die belangrijk zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat het allemaal mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat is vermeld op de wang van de autoband. Deze unieke combi van letters en cijfers geeft weer wat de actuele maat is. Ga je ook voor een nieuwe velg? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 155 / 65 R15 – 77T.

 • 155 betekent de breedte van de band in mm.
 • 65 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 65%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 15 biedt inzicht in de velgmaat (hier dus 15 inch).
 • 77 geeft de maximale draagkracht weer. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 412kg.
 • De laatste letter (T) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. is een snelheidsindicator van maximaal 190 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Denk na over de vraag of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons milde klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (+/- 15.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Dan is een winterband in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Barsingerhorn.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij sneeuw en ijzel.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Kosten
Autobanden verdelen we onder in velerlei prijscategorieën: Prima, standaard en het topsegment. Welk artikel past bij jou hangt met name af van hoeveel power je auto heeft, je manier van rijden het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Bridgestone of Nexen als je veel kilometers maakt, veel buiten de stad rijdt en een zware/krachtige auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijv. een Nissan Pixo) en rijd je rustig? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Ep Tyre of Tracmax.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Goodyear of Sava zijn niet perse heel goedkoop. De slimme rijder vergelijkt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je extra goedkope autobanden in Barsingerhorn bestellen, en profiteer je snel van 25% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Barsingerhorn: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Barsingerhorn: tweedehands die goed zijn nagekeken die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €132,50 per jaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij standaard merken zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor eens in de zoveel tijd te balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Als laatste is het enorm aan te raden dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Barsingerhorn.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Barsingerhorn?
Professioneel banden vervangen in Barsingerhorn regel je al voor €55,00 per bandenset (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost het je al gauw €85 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €50,00 per seizoen.

Hoe werken runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Met gebruikmaking van de speciale constructie kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Een reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door een optimaal draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder gevoelig voor beschadigingen. Goed om te weten: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en de profielkwaliteit. De garages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Barsingerhorn.

Plaats een reactie