Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Anna Paulowna

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Anna Paulowna? Op deze pagina tref je erkende shops gespecialiseerd in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Verder vind je hier praktische informatie over de verschillende type banden die er zijn en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is cruciaal dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Anna Paulowna inclusief demonteren, monteren en balanceren is er al vanaf €44,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Maar voor de algehele is het verstandig om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Banden van de betere merken als Vredestein scoor je al vanaf €350. budgetmerken als Habilead kosten ongeveer €200 per 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Anna Paulowna

Banden wisselen in Anna Paulowna

De bandenwissel bij een autobedrijf in Anna Paulowna is erg belangrijk. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Vanaf oktober of november gaat de winterband erop en als de zomer nadert rijden we verder op de zomerband. Thuis de banden wisselen is een precies werkje. Daarbij vergt het de nodige ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Anna Paulowna ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • De banden worden daarbij direct gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Soms kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Anna Paulowna.

Wat is de levensduur van banden?
Het bandenbedrijf weet ook of de profieldiepte nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit het geval rond de 30.000 kilometer. De slijtage van de banden wordt bepaald door het type auto en jouw rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een langere levensduur.

Auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt naar links of juist naar rechts en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Vaak heeft de auto dan ook een ongunstig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verlaagd brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen kan al vanaf €79,99.

Informatie over autobanden balanceren
Trillen er delen in de auto? Mogelijk is het zo dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Daarbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijd je een stuk veiliger, het rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Lokale banden garages in Anna Paulowna

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Anna Paulowna? In de tabel hieronder verzamelen wij specialisten en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Noord-Holland). Deze montagebedrijven hebben ervaring met repareren, uitlijnen, (de)monteren, trimmen, sipen, balanceren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Via deze website zoek je regionale montageservices in Callantsoog, Oudesluis, t Zand, Petten en Burgerbrug.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-anna-paulowna

Goedkope autobanden Anna Paulowna

Zoek jij ook een set andere banden voor je wagen? Het valt dan al gauw op dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, de afstanden die je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Opmerking: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende banden verdelen we onder in 3 categorieën:

ClassificatieType autoKm p/jaarWegliggingPrijs
1. TopklasseSportautoVeel kilometersDynamisch196
2. MiddenklasseGemiddelde autoRond 30.000Modaal€105
3. VoordeelStadsautootjeMinder dan 15.000Log€63

De beste aanbieders vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het onderstaande schema doorzoek je populaire online garages die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Anna Paulowna hebben. Op deze website lees je ook handige informatie over: Autoverzekering

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband rijd je bij temperaturen vanaf 7 graden. Meestal laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Anna Paulowna monteren geeft jou extra grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden door de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Snel en voordelig winterbanden wisselen Anna Paulowna

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een kortere remweg, directer contact met de weg en biedt veiligheid en stabiliteit bij vorst of sneeuw. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Italië, Zwitserland, Noorwegen, Frankrijk) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste prestatie bij gladheid of vorst.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Praktische informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. De beste keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Aandachtspunt is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Anna Paulowna kopen? In het overzicht hierna bekijk je de tariefindicaties van verschillende soorten en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website ontdek je ook extra informatie over: Oude banden inruilen.

MerkSoortAfmetingPrestatieKosten
Michelincrossclimate+205/55 R1795V€142
Continentalvancontact 4season225/65 R16112R€150
Vredesteinquatrac 5245/70 R16107H€114
Bridgestoneturanza225/55 R1797V€94
Goodyearefficientgrip suv255/55 R18109V€149
Dunlopd602100/90 R1856P€140
Pirelliangel scooter130/70 R1661S€124
Hankookwinter icept rs2 w452145/65 R1572T€64
Kumhowp51155/80 R1379T€40
Uniroyalms-plus 77205/55 R1691H€71
Nexennfera su1 xl225/30 R2085Y€153
Firestonevanhawk235/65 R16115R€138
Superiabluewin hp155/70 R1375T€32
Savatrenta m+s215/65 R16106T€140
Maxxiss-pro255/50 R19107W€189
Toyos954255/30 R2092W€219
Figuur met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Hollands Kroon).

Zoek jouw geschikte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar tot 25%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Indien je de banden wilt verwisselen zijn er meerdere factoren die belangrijk zijn. De maat van jouw huidige velgen, hoe intensief je de banden gebruikt en wat deze investering mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de autoband. De reeks aan cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 175 / 60 R13 – 77H.

 • 175 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 60 is de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in ons voorbeeld 60%.
 • R duidt aan: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 13 geeft de velgmaat weer (in dit voorbeeld 13 inch).
 • 77 staat voor het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 412 kilogram.
 • De afsluitende letter (H) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. betekent snelheden tot 210 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ben jij iemand die veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband bijna het hele jaar door een efficiënte manier van rijden. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? In dat geval is de winterband van november tot april uitermate geschikt. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Anna Paulowna.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Onkosten
Autobanden kan je kopen in diverse prijssegmenten: Prima, middenklassen en A-segment. Welke groep voor jou ideaal is heeft te maken met de trekkracht van de auto, je manier van rijden en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Schaf een A-merk aan zoals Michelin of Firestone als je veel op de weg zit, veel buiten de stad rijdt en een auto met veel PK’s hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Fiat 500) en heb je een rustig rijgedrag? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Imperial All of Overige Merken.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Michelin of Sava hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme consument houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de grote en lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Anna Paulowna bestellen, soms met wel 45% korting.

 • Check de autobanden outlet in Anna Paulowna: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Anna Paulowna: tweedehands die amper gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Compleet pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €165,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Moet ik mijn banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Echter, het algemene advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Wanneer je normaal rijdt moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom vreemde slijtage door de juiste band-balans en je auto te laten uitlijnen. Verder is het enorm aan te raden dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Anna Paulowna.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Anna Paulowna?
Op korte termijn banden vervangen in Anna Paulowna wordt al gedaan voor €32,50 voor de complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €89,99. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €62,50 per 6 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door middel van de versterkte wang (zijkant) is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zo kan je veilig naar huis of naar een autogarage. Een thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een zeer hoog draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Goed om te weten: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Controleer voor vakantie de spanning van de banden en en natuurlijk het profiel. Garagehouders adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Anna Paulowna.

Plaats een reactie