Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Burgerbrug

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of alleen je banden laten wisselen in Burgerbrug? Op Autobandenspot.nl vind je de meest populaire shops gespecialiseerd in voordelige autobanden van alle merken en servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tenslotte kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Let er op dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Burgerbrug inclusief demontage, balanceren en montage laat je al doen vanaf €39,95.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Maar voor de algehele adviseert de ANWB om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Kwalitatieve banden van de betere merken als Sava kan je al krijgen vanaf €340. B-merken als Kingstar kosten ongeveer €185 per vier.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Burgerbrug

Banden wisselen in Burgerbrug

De bandenwissel bij een autobedrijf in Burgerbrug is erg belangrijk. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) gaat de winterband erop en als het weer wat warmer wordt (maart/april) laten we de zomerband monteren. Dit zelf verwisselen is niet eenvoudig. Daarnaast vraagt het wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Burgerbrug ontneemt veel stress:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw banden worden tevens gebalanceerd en gecheckt.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Burgerbrug.

Wanneer banden vervangen
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook op het moment dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt is het tijd voor nieuwe banden. In de regel is dit na 32.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen wordt bepaald door type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt iets naar rechts of links en stuurt zwaar. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit verbetert de wegligging, een lager brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een auto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €80,00.

Wanneer autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? De oplossing is dan vaak dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, het rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Zoek banden garages in Burgerbrug

Rap en voordelig banden vervangen in Burgerbrug? In de volgende tabel tref je de adresgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Noord-Holland). Deze autogarages zijn opgeleid voor (de)monteren, wisselen, balanceren, trimmen, uitlijnen, sipen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op deze website vind je plaatselijke montagepartners in Sint Maartensvlotbrug, Sint Maartensbrug, Schagerbrug, Warmenhuizen en Tuitjenhorn.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-burgerbrug

Goedkope autobanden Burgerbrug

Ben jij toe aan extra banden voor de winter/zomer? Je ontdekt al snel dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit heeft te maken met rijstijl (rustig of dynamisch), de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en kenmerken van de auto zelf. Noemenswaardig: producten van EU-merken voldoen aan strenge regelgeving, ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

ClassificatieAutoAantal kilometersRijstijlPrijzen
1. PremiumKrachtige auto50.000+ Pittig185
2. GoedGemiddelde autoRond de 25.000Gewoon€107
3. InstapStadsautootje< 15.000Simpel €63

Vergelijk banden webshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het overzicht hieronder check en vergelijk je betrouwbare aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Burgerbrug hebben. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook nuttige informatie over: Winterbanden

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is ideaal wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Gewoonlijk worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Burgerbrug monteren geeft meer grip op het wegdek, geeft een betere wegligging, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een goede waterafvoer met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste keuze van april t/m september.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Beperkte geluidsproductie.

Goedkoop winterbanden wisselen Burgerbrug

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Deze hebben meer groeven en nokjes en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, beter contact met het asfalt en geeft een veiliger gevoel in de auto bij nat en koud weer. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Zweden, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk, Italië) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • De beste prestatie bij winterse omstandigheden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door plezier van hebt. Met name geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een vaak genoemd nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in Burgerbrug kopen? In de tabel in het volgende blok beiden wij de gemiddelde prijzen van verschillende merken en modellen. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. Op dit portaal lees je ook extra informatie over: Autobanden reinigen.

MerkSerieGrootteVermogenKosten
Michelinlatitude sport 3295/45 R20110Y€323
Continentalcrosscontact lx sport235/60 R20108W€168
Vredesteinquatrac 5255/35 R1996Y€156
Bridgestonedueler245/70 R17108S€175
Goodyearug9195/65 R1591T€70
Dunlopwinter sport 5215/60 R1695H€124
Pirellimoto130/70 R1762H€103
Hankookwinter icept evo2 suv w320a255/55 R18109V€120
Kumhohp91 xl245/45 R20103V€132
Uniroyalms plus 77 xlfr225/45 R1794V€100
Nexenwinguard sport 2 xl215/40 R1787V€82
Firestonewinterhawk 3205/65 R1594H€93
Superiabluewin hp155/80 R1379T€35
Savaeskimo hp 2 xl225/40 R1892V€94
Maxxismt753195/80 R14106Q€87
Toyos954255/30 R1991W€393
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Schagen).

Zoek jouw bandenmaat

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar 30%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Zodra je naar andere banden wilt overstappen zijn er verschillende factoren die van belang zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor rijstijl je hebt en wat je budget is.

De bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de flank van de band. Deze cijfer-letter combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een bandenmaat kan zijn 165 / 60 R13 – 77H.

 • 165 betekent de breedte van de band in mm.
 • 60 staat voor de hoogte van de band, als percentage van de breedte (hierbij dus 60%.
 • De R betekent Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 13 geeft de velgmaat weer (hier dus 13 inch).
 • 77 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval is dat een max. belasting van 412kg.
 • De afsluitende waarde (H) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak de juiste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een interessant alternatief. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je graag op wintersport? Kiezen voor winterbanden is dan in het najaar en de winter aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Burgerbrug.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je elke winter veel gaat rijden en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Prijzen
Autobanden kan je vinden in verschillende prijsklassen: Goedkoopste, standaard en topkwaliteit. Welk product aan te raden is voor jou heeft te maken met de inhoud van je auto, je manier van rijden en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Kies voor een A-merk als Continental of Pirelli in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Toyota iQ) en doe je het rustig aan in het verkeer? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Cooper & Triangle.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Nexen zijn in de basis best duur. De slimme consument checkt regelmatig aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op basis daarvan kan je heel goedkope autobanden in Burgerbrug bestellen, soms met wel 50% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Burgerbrug: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Probeer gebruikte banden Burgerbrug: tweedehands met lichte gebruikerssporen die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Totaalpakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al vanaf €152,50 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij normaal gebruik moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Check elke maand even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Verder moet je ervoor zorgen dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Burgerbrug.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Burgerbrug?
Banden vervangen in Burgerbrug regel je al voor €52,50 bij 4 banden (waarbij de velgen ook worden verwisseld, we noemen dit een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit ongeveer €85. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €50,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door de unieke samenstelling is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar de dealer. Een reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een extra draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Goed om te weten: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning gewijzigd moet worden en de status van het profiel. Het algemene advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Burgerbrug.

Plaats een reactie