Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Sint Maartensbrug

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Sint Maartensbrug? Op dit portaal vind je erkende aanbieders van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale servicepunten waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Daarnaast kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en vind je via de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Let er op dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Sint Maartensbrug incl. balanceren en uitlijnen heb je al vanaf €43,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt het aanbevolen om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van bekende merken als Pirelli bestel je al vanaf €310. B-merken als Br. Stone scoor je al vanaf €190 per set van 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Sint Maartensbrug

Banden wisselen in Sint Maartensbrug

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Sint Maartensbrug is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Vanaf oktober of november laten we de winterband monteren en als het weer wat warmer wordt (maart/april) kiezen we weer voor de zomerband. Op eigen houtje wisselen is een heel precies klusje. Daarbij eist dit ruimte die niet iedereen heeft en materialen. Goedkoop banden wisselen in Sint Maartensbrug is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je kunt er van uitgaan dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw banden worden doorgaans ook gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij sommige aanbieders kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Sint Maartensbrug.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een banden montagebedrijf controleert ook of het profiel nog in orde is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook wanneer we zien dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt opvallend licht of zwaar. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een personenauto uitlijnen regel je al vanaf €72,50.

Banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? De oplossing is dan vaak dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceerapparaat plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en vergroot dit het rijplezier. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zullen zit dit standaard doen.

Vind banden garages in Sint Maartensbrug

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Sint Maartensbrug? In de onderstaande tabel bekijk je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Noord-Holland). Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in repareren, balanceren, uitlijnen, trimmen, (de)monteren, wisselen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Via deze website zoek je regionale montagepunten in Schagerbrug, Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Dirkshorn en Sint Maarten.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-sint-maartensbrug

Goedkope autobanden Sint Maartensbrug

Ga jij een bestelling plaatsen voor een tweede set banden voor je auto? Je merkt al snel er een enorm aanbod is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dat wordt bepaald door de manier waarop je rijdt, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het vermogen van de auto. Belangrijk: de banden van bijna alle Europese merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De autobanden verdelen we onder in 3 niveau’s:

SegmentType autoAantal kilometersWegliggingPrijzen
1. KwaliteitSnel en/of zwaar50.000+ Driftig€180
2. PopulairGemiddelde autoGemiddeldModaal€111
3. VoordeelStadsautootjeMinder dan 15.000Voorspelbaar€73

Online banden webwinkels vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het onderstaande schema bekijk en vergelijk je erkende online garages die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Sint Maartensbrug hebben. Middels onze vergelijker ontdek je ook handige informatie over: Zuinigste autobanden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Standaard worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Sint Maartensbrug monteren geeft jou extra grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Winterbanden wisselen Sint Maartensbrug

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit verbetert de remweg, zorgt voor meer grip en dus minder kans ongelukken bij winterse omstandigheden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Italië, Noorwegen, Frankrijk, Luxemburg) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • In hun element bij sneeuw of ijzel.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door mee kunt rijden. De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: banden wisselen is niet nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Waar je wel op moet letten is dat deze wel sneller slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de prijzen van nieuwe autobanden in Sint Maartensbrug kopen? In de tabel in het volgende blok vind je de verwachte tarieven van verschillende merken en modellen. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website tref je ook uitgebreide info over: Maximale snelheid en draagcapaciteit.

MerkSerieAfmetingKenmerkPrijs
Michelinpilot alpin pa4245/45 R18100V€175
Continentalwintercontact ts 860185/70 R1488T€88
Vredesteinquatrac 5195/60 R1486H€71
Bridgestoneb_0190/90 R1244J€66
Goodyearug9185/60 R1588T€113
Dunlopwinter sport 5225/55 R1699H€128
Pirellicinturato p7225/45 R1891W€102
Hankookwinter icept rs2 w452195/60 R1588T€58
Kumhohs51xl235/45 R1898W€89
Uniroyalms plus 77205/65 R1594H€84
Nexenwinguard sport 2 xl245/45 R1799V€90
Firestonevanhawk195/65 R16104R€113
Superiabluewin215/70 R15109R€55
Savaadapto155/70 R1375T€48
Maxxisma-1 wsw205/75 R1495S€121
Toyocelsius145/65 R1572T€56
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Schagen).

Zoek direct jouw band

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar wel 50%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Als je wilt overstappen op andere banden zijn er meerdere specificaties die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan de bandenmaat, wat voor rijstijl je hebt en wat deze investering mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is vermeld op op de band. Deze unieke combi van letters en cijfers helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Koop je ook nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 165 / 70 R12 – 77T.

 • 165 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 70 staat voor de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier is dat dus 70%.
 • De betekenis van R = Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 12 geeft een indicatie van de velgmaat (hierbij dus 12 inch).
 • 77 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 412 kilogram.
 • De laatste letter (T) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 190 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bekijk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband de meeste maanden een effectieve optie. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is een vier-seizoenenband een uitstekende keuze. Maak je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is de winterband tijdens de winterse periodes het meest interessant. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Sint Maartensbrug.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kun je onderbrengen in drie prijsgroepen: Economy, middenklassen en topkwaliteit. Welke groep aan te raden is voor jou heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal afgelegde kilometers. Koop een A-merk als o.a. Michelin of Pirelli op het moment dat je veel rijdt, veel op de snelweg zit en een flinke motor in je auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een boodschappenautootje (neem een Smart Forfour) en rijd je rustig? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Kormoran en Taurus.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Goodyear of Firestone zijn vrij duur. De slimme consument bestelt scherpe aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op die manier kan je heel goedkope autobanden in Sint Maartensbrug bestellen, en krijg je wel 30% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Sint Maartensbrug: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Sint Maartensbrug: tweedehands artikelen van prima kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €150,00 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. De ANWB adviseert om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Onder normale omstandigheden hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ook is het cruciaal dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Sint Maartensbrug.

Wat kost autobanden wisselen in Sint Maartensbrug?
Bij een garage banden vervangen in Sint Maartensbrug kost je zo’n €40,00 voor de complete set (mits de band al op de velg zit, oftewel een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost het je al gauw €87,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De bandenopslag kost ongeveer €54,00 per half jaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Op basis van de versterkte zijkant kan je nog een stuk blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Zo rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een specialist. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat is het belang van caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is het verbeterde draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Controleer voor vakantie de spanning van de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Het algemene advies is om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Sint Maartensbrug.

Plaats een reactie