Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Pijnacker-Nootdorp

Online autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Pijnacker-Nootdorp? Op www.autobandenspot.nl communiceren wij landelijke aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. Tenslotte kan je aan de slag met aanvullende informatie over bandenmaten en populaire merken en leert onze keuzehulp welk product strookt met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is essentieel dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Pijnacker-Nootdorp inclusief montage, balanceren en ventiel kan al worden uitgevoerd vanaf €37,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van A-merken als Continental kosten gemiddeld zo’n €320. B-merken als Gripmax zijn er al vanaf €190 per vier.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Pijnacker-Nootdorp

Banden wisselen in Pijnacker-Nootdorp

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Pijnacker-Nootdorp is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste mensen doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) laten we de zomerband monteren. Dit zelf verwisselen is een behoorlijke operatie. Ook vraagt het de nodige ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Pijnacker-Nootdorp maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en gecheckt.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Soms kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Pijnacker-Nootdorp.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenservice kan je ook vertellen of het profiel nog in orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook wanneer het rubber versleten of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 32.500 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Tevens zie je daarbij onnodig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Bij uitlijnen draait het erom dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit verbetert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto kan al vanaf €65,00.

Banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? De kans bestaat dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Hierbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo vergroot je de verkeersveiligheid, het rijdt zuiniger en vergroot dit het rijplezier. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Banden garages in Pijnacker-Nootdorp

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Pijnacker-Nootdorp? In de volgende tabel verzamelen wij contactgegevens van bandenwinkels en garages in de buurt (provincie Zuid-Holland). Deze autogarages zijn gespecialiseerd in wisselen, uitlijnen, repareren, sipen, (de)monteren, balanceren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vind je regionale montage-experts in Midden-Delfland, Delft, Den Haag, Kaag en Braassem en Nieuwkoop.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-pijnacker-nootdorp

Goedkope autobanden Pijnacker-Nootdorp

Op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Het is je misschien al opgevallen dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de manier waarop je rijdt, de gebruiksintensiteit, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en kenmerken van de auto zelf. Advies: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we grofweg indelen in 3 categorieën:

CategorieType autoKilometrageRijstijlKostprijs
1. PremiumVeel powerVanaf 40.000Driftig194
2. StandaardNormale autoRond 30.000Doorsnee€103
3. EconomyKleine auto’s< 15.000Eenvoudig€64

De beste aanbieders vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de tabel hieronder bieden we je de beste online aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Pijnacker-Nootdorp hebben. Middels onze vergelijker ontdek je ook uitgebreide info over: Milieuvriendelijke autobanden

Zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. In de regel is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Pijnacker-Nootdorp monteren zorgt voor meer grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor een optimale levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de brede sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Voordelig winterbanden wisselen Pijnacker-Nootdorp

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze beschikken over meer profiel en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit zorgt voor een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en een betere wegligging bij vorst of sneeuw. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Luxemburg, Noorwegen, Italië, Frankrijk) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • In hun element tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Pijnacker-Nootdorp kopen? In de tabel hieronder vind je de tariefindicaties van enkele populaire modellen en types. Dit is exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Middels onze vergelijker check je ook nuttige informatie over: Voordeligste autobanden.

MerkSerieAfmetingenPrestatieKosten
Michelinalpin 5215/55 R1794V€170
Continentalp606235/35 R1797Y€99
Vredesteinultrac vorti245/45 R20103Y€176
Bridgestonet001215/60 R1699H€109
Goodyearefficientgrip cargo215/75 R16116Q€141
Dunlopsportsmart ii max120/70 R1758H€132
Pirellicinturato winter155/65 R1475T€63
Hankookventus prime3 k125215/60 R1699H€86
Kumhoecsta ps91275/40 R19105Y€136
Uniroyalrainexpert225/60 R1698Y€103
Nexennblue 4 season175/65 R1380T€50
Firestonemultihawk185/55 R1480H€163
Superiabluewin hp185/65 R1588T€40
Savaeskimo s 3+195/60 R1588T€65
Maxxistrasporto leggero215/70 R16108T€80
Toyoproxes sport xl225/35 R1988Y€139
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Pijnacker-Nootdorp).

Zoek jouw nieuwe band

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot 50%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Indien je de banden wilt verwisselen zijn er verschillende zaken die van belang zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor rijstijl je hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is vermeld op de flank van de band. Deze speciale code laat zien welke maat je hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een bandenmaat kan zijn 180 / 55 R17 – 73Q.

 • 180 betekent de breedte van de band in mm.
 • 55 is een indicatie voor de bandhoogte, in een percentage van de breedte van de band (in dit geval 55%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 staat voor de velgmaat (in dit geval 17 inch).
 • 73 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 365kg.
 • De afsluitende letter (Q) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot160 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga bij jezelf na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons milde klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een efficiënte manier van rijden. Als je niet zoveel rijdt (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band een geschikt type. Maak je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is een winterband van november tot april zeer aantrekkelijk. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Pijnacker-Nootdorp.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en regelmatig op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en is prima te rijden in zomer en winter.

Budget bepalen
Autobanden kunnen we onderverdelen in 3 prijsgroepen: Prima, goed en topkwaliteit. Welke groep aan te raden is voor jou hangt met name af van de inhoud van de motor, rijgedrag en hoeveel je rijdt. Kies voor een A-merk als Goodyear of Toyo als je elk jaar grote afstanden aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (neem een Skoda Citigo) en een rustige rijstijl? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Gremax en Rovelo.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Michelin of Sava zijn niet perse heel goedkoop. Wie slim is checkt regelmatig aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je dikwijls goedkope autobanden in Pijnacker-Nootdorp bestellen, soms met wel 20% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Pijnacker-Nootdorp: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Pijnacker-Nootdorp: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €142,50 per jaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij een redelijke rijstijl moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Controleer regelmatig of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de juiste band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder moet je erop letten dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Pijnacker-Nootdorp.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Pijnacker-Nootdorp?
Door een vakman banden vervangen in Pijnacker-Nootdorp laat je al uitvoeren voor €37,50 voor de complete set (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet je rekenen op zo’n €80 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €65,00 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door gebruik te maken van de extra sterke stukken in de wang kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. In die situatie kan je veilig naar huis of naar de dealer. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat is het belang van caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een hoger draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Tip: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Controleer voor vakantie de spanning van de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Vakgarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Pijnacker-Nootdorp.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie