Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nootdorp

Nieuwe autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Nootdorp? Op deze pagina ontdek je erkende webwinkels in goedkope autobanden en lokale autogarages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Tevens vind je hier uitgebreide info over de verschillende type banden die er zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product matcht met jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is cruciaal dat je altijd en overal met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Nootdorp inclusief uitlijnen en balanceren is al mogelijk vanaf €37,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Toyo kosten gemiddeld zo’n €345. B-merken als Federal zijn er al vanaf €215 per set.

Banden wisselen in Nootdorp

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Nootdorp is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste autorijders laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) nemen we de winterband en ronde maand maart rijden we verder op de zomerband. Zelf wisselen is een heel precies klusje. Verder vraagt dit om de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Nootdorp maakt het jou lekker makkelijk:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Jouw banden worden direct gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nootdorp.

Wanneer banden vervangen
Een bandenspecialist checkt ook of het profiel nog goed genoeg is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook wanneer het rubber versleten of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 40.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar één kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Doorgaans zien we dan ook een ongunstig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit geeft een veilige wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een personenauto regel je al vanaf €65,00.

Informatie over autobanden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceerapparaat worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, verbruik je minder benzine en neemt het rijgenot flink toe. Bij een bandenwissel zullen zit dit standaard doen.

Banden garages in Nootdorp

Snel en voordelig banden vervangen in Nootdorp? In het onderstaande schema vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Zuid-Holland). Deze bandenservices zijn opgeleid voor (de)monteren, trimmen, sipen, uitlijnen, wisselen, balanceren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vind je daarnaast ook montagepartners in Woubrugge, Zwammerdam, Rijnsaterwoude, Ter Aar en Aarlanderveen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nootdorp

Goedkope autobanden Nootdorp

Ga jij een bestelling plaatsen voor een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel zien dat het aanbod meer dan divers is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit hangt vooral af van jouw rijgedrag, het aantal afgelegde kilometers, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en de eigenschappen van de auto. Opmerking: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende banden splitsen we uit in 3 classificaties:

CategorieSoort autoAantal kilometersRijstijlKostprijs
1. Hoogste klasseSportwagenVanaf 40.000Pittig197
2. UitstekendGemiddelde autoRond 30.000Gewoon€107
3. GoedkoopsteStadsautootjeMinder dan 15.000Kalm€67

De beste aanbieders vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de bijgaande tabel bieden we je erkende internetwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Nootdorp hebben. Op onze autobandenvergelijker zoek je ook handige informatie over: Banden balanceren en uitlijnen

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband is ideaal bij temperaturen vanaf 7 graden. Gewoonlijk is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Nootdorp monteren zorgt voor meer grip, geeft een betere wegligging, geeft minder slijtage in de zomer en voert het water uitstekend af door de brede lengtegroeven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Direct winterbanden wisselen Nootdorp

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit bevordert de remweg, meer grip en dus minder kans ongelukken in het geval van natte en koude periodes. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Zwitserland, Zweden, Luxemburg, Italië) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Biedt de beste performance bij gladheid of vorst.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Aandachtspunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de investering in nieuwe autobanden in Nootdorp kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de gemiddelde tarieven van de meest verkochte merken. Dit is exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook meer informatie over: Autoverzekering.

MerkTypeAfmetingenPrestatieKosten
Michelinpilot super sport285/35 R21105Y€296
Continentalpremiumcontact 6205/50 R1789V€112
Vredesteinultrac satin205/50 R1793Y€92
Bridgestonebattlecross x20 f cross soft80/100 R2151M€65
Goodyearultragrip performance gen-1215/55 R1697H€154
Dunlopgt 502 h/d130/90 R1667V€161
Pirelliangel scooter120/70 R1556S€69
Hankookventus s1 evo2 suv k117a255/50 R19103Y€168
Kumhops91xl285/30 R1998Y€157
Uniroyalsnow max 2205/70 R15106R€93
Nexenn blue hd plus175/65 R1482H€45
Firestoneroadhawk245/40 R1998Y€119
Superiaecoblue 4s225/60 R16102V€53
Savaeskimo s3 plus155/65 R1475T€53
Maxxisma-sas235/60 R17102V€114
Toyoproxes cf2 suv xl225/65 R17106V€99
Overzicht met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Pijnacker-Nootdorp).

Zoek jouw geschikte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar 25%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Wanneer je de banden wilt verwisselen zijn er diverse factoren die belangrijk zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat lees je af op de wang van de je band. Deze getallen en letters combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je op een andere velg rijden? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een van de bandenmaat codes is: 175 / 60 R15 – 81H.

 • 175 staat voor de breedte in millimeters.
 • 60 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 60%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 15 geeft de velgmaat weer (in dit voorbeeld 15 inch).
 • 81 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 462kg.
 • De afsluitende letter (H) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. correspondeert met een max. snelheid van 210 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband bijna het hele jaar door de juiste keuze. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een uitstekende keuze. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rijd je ook in de winter in de bergen? Een winterband rijden is dan in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Nootdorp.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je elke winter veel gaat rijden en bij echt winterse omstandigheden.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat mag het kosten?
Autobanden zijn beschikbaar in 3 prijsgroepen: Voordelig, gemiddeld en topkwaliteit. Welke categorie je moet kiezen is met name afhankelijk van de trekkracht van de auto, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Koop een A-merk als o.a. Kumho Tyres of Maxxis als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Suzuki Celerio) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Autogreen & Unigrip.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Goodyear of Nexen zijn de duurste op de markt. Wie wil besparen profiteert van acties en aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Zo kan je heel goedkope autobanden in Nootdorp bestellen, en profiteer je snel van 50% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Nootdorp: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Nootdorp: tweedehands producten van goede kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €150,00 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij normaal rijgedrag gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Verder is het van groot belang dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Nootdorp.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Nootdorp?
Banden vervangen in Nootdorp kan al vanaf €50,00 voor een totale set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, oftewel een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €89,95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €55,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat is het voordeel van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Met behulp van de extra sterke stukken in de wang kan je nog een stuk blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zo kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Tip: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning van de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). De ANWB adviseert om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Nootdorp.

Plaats een reactie