Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Beuningen

Nieuwe autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Beuningen? Op Autobandenspot.nl bieden wij erkende webwinkels in nieuwe en goedkope autobanden en contactgegevens waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Als laatste tref je hier handige informatie over bandenmaten en populaire merken en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw rijstijl.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Let er op dat je altijd en overal rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Beuningen inclusief montage, balanceren en ventiel is er al vanaf €43,50.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor de beste veiligheid adviseert de ANWB om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van A-merken als Bridgestone scoor je al vanaf €310. B-merken als Aptany kosten gemiddeld zo’n €200 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Beuningen

Banden wisselen in Beuningen

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Beuningen is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. In het najaar gaat de winterband erop en vanaf het voorjaar gaan we over op zomerbanden. Zelf banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Ook vraagt het wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Beuningen is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt er van uitgaan dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Soms kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Beuningen.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenspecialist controleert ook of het profiel op de autoband nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook als de band uitgedroogd of beschadigd is moeten er nieuwe banden op. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 37.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt onveilig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt raar. Doorgaans zien we dan ook een ongunstig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit leidt tot een optimale wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €85,00.

Wanneer autobanden balanceren
Trillend stuur of dashboard? De oplossing is dan vaak dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceermachine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo bevorder je jouw rijveiligheid, je rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zullen zit dit standaard doen.

Vind lokale banden garages in Beuningen

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Beuningen? In de tabel hieronder vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Gelderland). Deze garages hebben ervaring met repareren, balanceren, (de)monteren, wisselen, trimmen, sipen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Via deze website tref je plaatselijke montageservices in Wijchen, Gennep, Mook en Middelaar, Heumen en Berg en Dal.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-beuningen

Goedkope autobanden Beuningen

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je komt er al gauw achter dat er een enorm aanbod is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt af van het remgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Tip: producten van EU-merken voldoen aan aan alle normen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende producten verdelen we onder in 3 classificaties:

CategorieAutoKM (jaarlijks)RijgedragPrijzen
1. Hoogste klasseVeel trekkrachtVeel kilometersPittig192
2. StandaardNormale autoGemiddeldHerkenbaar€115
3. BudgetKleine auto’sKleingebruikerRustig€77

Vergelijk banden webshops
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende overzicht vergelijken wij professionele online garages die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Beuningen hebben. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook uitgebreide info over: Bandenindex

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). In de regel rijdt je van maart tot oktober met deze band. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Beuningen monteren geeft optimale grip, verkleint de kans op slippen, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden met behulp van de diepe sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Goedkoop winterbanden wisselen Beuningen

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit verbetert de remweg, meer grip en een optimale wegligging bij nat en koud weer. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Biedt de beste performance bij vorst of sneeuwval.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een vaak genoemd nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Benieuwd naar de investering in nieuwe autobanden in Beuningen kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de huidige prijzen van diverse types en merken. Dit is exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal check je ook extra informatie over: All season banden.

MerkTypeAfmetingKenmerkTarief
Michelinpilot sport ps2255/40 R1996Y€191
Continentalpremiumcontact 6225/55 R1898V€180
Vredesteinquatrac 5235/40 R1895Y€135
Bridgestonedueler235/55 R19101V€128
Goodyearug performance gen-1255/45 R19104V€282
Dunloptt 900 f gp j110/70 R1754H€99
Pirelliwinter sottozero 3215/55 R1798H€117
Hankookkinergy 4s h740175/70 R1488T€115
Kumhowp71 xl235/50 R18101V€99
Uniroyalrainexpert225/65 R17102H€94
Nexenn fera su1 xl225/50 R17VV€80
Firestonevanhawk 2215/70 R15109/107S€95
Superiaecoblue 4s175/65 R1584H€54
Savaeskimo hp 2225/55 R1695H€91
Maxxispremitra hp5225/50 R1692W€85
Toyoopen country m/t265/75 R16119P€141
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Beuningen).

Zoek jouw geschikte autoband

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar ongeveer 40%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Vanaf het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er veel specificaties waar je over na moet denken. Denk aan de bandenmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de autoband. Deze speciale code biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je ook voor een nieuwe velg? Dan verandert de maat vaak. Een van de bandenmaat codes is: 175 / 55 R17 – 81W.

 • 175 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 55 is een indicatie voor de bandhoogte, als % van de breedte van de band (hier dus 55%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 17 inch).
 • 81 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 462kg.
 • De afsluitende waarde (W) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 270 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bedenk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In ons milde klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel veruit de beste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band het overwegen waard. Rij je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de winterband van oktober/november tot maart/april aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Beuningen.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en bij echt winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kun je onderbrengen in verschillende prijssegmenten: Instap, middenklassen en A-segment. Welk model voor jou ideaal is hangt af van hoeveel power je auto heeft, rijstijl en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Bridgestone of Toyo als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel buiten de stad rijdt en een high-performance auto rijdt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Peugeot 107) en rijd je niet al te hard? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Diplomat en Vitour.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Continental of Firestone zijn vrij duur. De slimme consument checkt regelmatig aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je heel goedkope autobanden in Beuningen bestellen, en profiteer je snel van 30% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Beuningen: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Kies voor gebruikte banden Beuningen: tweedehands die goed zijn nagekeken die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €150,00 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Achterbanden een stuk langer.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ook is het voor de levensduur essentieel dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Beuningen.

Hoe duur is autobanden wisselen in Beuningen?
Bij een garage banden vervangen in Beuningen wordt al gedaan voor €47,50 bij 4 banden (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost het je al gauw €90. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €60,00 per 6 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Geholpen door de bijzondere eigenschappen kan je nog 80 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. Zo kan jij dus nog naar huis rijden of naar de dealer. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelwagen). Je kunt rekenen op de aantrekkelijk draagcapaciteit, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Aandachtspunt: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de bandenspanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). Vakgarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Beuningen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie