Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wijnjewoude

Nieuwe autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Wijnjewoude? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere gerenommeerde webwinkels in goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Tenslotte vind je hier aanvullende info over bandenmaten en populaire merken en vind je via de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Wijnjewoude inclusief uitlijnen en balanceren is er al vanaf €44,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor de beste veiligheid wordt vaak aangeraden om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Nieuwe banden van de beste merken zoals Goodyear scoor je al vanaf €330. B-merken als Gtradial scoor je al vanaf €180 per vier.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Wijnjewoude

Banden wisselen in Wijnjewoude

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Wijnjewoude is essentieel. De meeste mensen wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert zetten we de winterband eronder en als het weer wat warmer wordt (maart/april) kiezen we weer voor de zomerband. Zelf wisselen is een vak apart. Daarbij vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Wijnjewoude maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw banden worden direct gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij steeds meer services kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wijnjewoude.

Hoe lang gaan banden mee?
Het bandenbedrijf analyseert ook of het profiel op de autoband nog toereikend is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook in het geval de band uitgedroogd of beschadigd is worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en stuurt zwaar. Vaak heeft de auto dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit verbetert de wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een wagen kost om en nabij de €87,50.

Balanceren van de autobanden
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? De kans bestaat dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceermachine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Dit voorkomt een instabiele wegligging, verbruik je minder benzine en gaan de banden extra lang mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind lokale banden garages in Wijnjewoude

Vlug en voordelig banden vervangen in Wijnjewoude? In de tabel hieronder tref je contactgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze montagebedrijven kunnen je helpen bij (de)monteren, wisselen, trimmen, balanceren, repareren, uitlijnen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl zoek je evenzeer montagebedrijven in Boelenslaan, Surhuisterveen, Houtigehage, Drachtstercompagnie en Rottevalle.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wijnjewoude

Goedkope autobanden Wijnjewoude

Ben je aan het zoeken naar een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel zien dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit hangt af van rijstijl (rustig of dynamisch), de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 niveau’s:

SegmentAutoKilometrageRijstijlPrijzen
1. Hoogste klasseVeel trekkrachtGrootverbruikerPittig192
2. UitstekendNormale autoVanaf 25.000Normaal€105
3. VoordeligLichte auto’sKleingebruikerBeheerst€65

Vergelijk banden webshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het schema hierna check en vergelijk je toonaangevende online garages die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Wijnjewoude hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook extra informatie over: Beste autobanden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is ideaal bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Doorgaans is dit vanaf de periode rond maart / april. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Wijnjewoude monteren bevordert de grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een langere levensduur van de band en voert het water uitstekend af vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste keuze van april t/m september.
 • Optimale grip op het wegdek bij hogere temperaturen.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Winterbanden wisselen Wijnjewoude

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en wissel je weer om in maart. Ze hebben diepe gleuven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit bevordert de remweg, meer controle over je auto en een stabiele wegligging bij nat en koud weer. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Italië, Luxemburg, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Biedt de beste performance bij nat en koud weer.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een belangrijk nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de prijzen van nieuwe autobanden in Wijnjewoude kopen? In de tabel in het volgende blok tref je de actuele tarieven van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Middels onze vergelijker zoek je ook nuttige informatie over: Cijfers en letters op autobanden.

MerkSerieFormaatVermogenTarief
Michelinpilot sport 4suv295/45 R19113Y€220
Continentalcontisportcontact 5265/40 R21101Z€214
Vredesteinwintrac ice spiked195/65 R1595T€82
Bridgestoneexedra max f120/70 R1960(W)€131
Goodyearultragrip performance gen-1225/55 R1999V€182
Dunlopsp sport maxx rt235/40 R1996Y€175
Pirellispare tyre115/85 R1896M€168
Hankookwinter icept evo2 w320225/50 R1798H€104
Kumhokh27215/65 R1596H€86
Uniroyalrainexpert185/65 R1592T€58
Nexennblue 4 season175/70 R1484T€53
Firestonefirehawk205/45 R1788V€97
Superiabluewin235/45 R1797V€52
Savaeskimo s3+175/65 R1584T€60
Maxxiswp-05 arctictrekk165/65 R1483T€54
Toyoproxes t1 sport suv225/55 R1999V€110
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Opsterland).

Zoek jouw bandenmaat

Bekijk aanbiedingen en bespaar tot wel 45%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Zodra je nieuwe banden nodig hebt zijn er meerdere onderwerpen waar je over na moet denken. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en natuurlijk het budget.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt altijd gedrukt op alle autobanden (aan de zijkant). Deze unieke combi van letters en cijfers biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je op een andere velg rijden? Let er dan op dat de maat dan verandert. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 235 / 75 R15 – 105S.

 • 235 betekent de breedte van de band in mm.
 • 75 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 75%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 15 geeft de velgmaat weer (in dit voorbeeld 15 inch).
 • 105 duidt het maximale draagvermogen aan. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 925kg.
 • De laatste waarde (S) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot180 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ben jij iemand die veel of juist weinig rijdt? In ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een prima keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een zuinigere optie. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de winterband in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Wijnjewoude.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Kosten
Autobanden kan je kopen in allerlei prijssegmenten: Voordelig, standaard en A-segment. Welk segment jij moet kiezen wordt bepaald door het vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Kumho Tyres of Pirelli op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Zit je niet al te veel in de auto en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Fiat 500) en doe je het rustig aan? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Irc & Vitour.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Dunlop of Superia zijn in de basis best duur. Wie wat verder kijkt houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de grote en lokale bandenleveranciers. Zo kan je dikwijls goedkope autobanden in Wijnjewoude bestellen, soms met wel 40% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Wijnjewoude: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Wijnjewoude: tweedehands producten van goede kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €132,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Onder normale omstandigheden moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door ze te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ook is het enorm aan te raden dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Wijnjewoude.

Wat kost autobanden wisselen in Wijnjewoude?
Banden vervangen in Wijnjewoude wordt al gedaan voor €40,00 per set van 4 (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €54,00 per half jaar.

Hoe werken runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Geholpen door de verstevigde wanden kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de band onverhoopt lek raakt. Zodoende kan je veilig naar huis of naar een garage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn een optimaal draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn een stuk sterker. Goed om te weten: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning nog op orde is en de profieldiepte. Vakgarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Wijnjewoude.

Plaats een reactie