Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Reduzum

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Reduzum? Op deze pagina ontdek je erkende leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en lokale autogarages gespecialiseerd in bandenwissel. Tenslotte verstrekken wij handige informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product strookt met jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is essentieel dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Reduzum inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €39,99.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor optimale veiligheid adviseert de ANWB om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Degelijke banden van populaire merken zoals Goodyear bestel je al vanaf €335. Budgetmerken als Hilo scoor je al vanaf €230 per set van 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Reduzum

Banden wisselen in Reduzum

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Reduzum is erg belangrijk. De meeste weggebruikers doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Vanaf oktober of november rijden we op de winterband en omstreeks maart of april gaat de zomerband erop. Thuis de banden wisselen is een heel precies klusje. Ook vraagt het flink wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Reduzum is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en gecheckt.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Soms kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Reduzum.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenservice kan je ook vertellen of de profieldiepte nog voldoet aan de richtlijnen. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond is het tijd voor nieuwe banden. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 30.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te maximaliseren.

Auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Ook leidt het tot een verhoogd brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een personenauto uitlijnen kan al vanaf €79,99.

Wanneer banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? De kans bestaat dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Hierbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt het rijgenot flink toe. Bij een bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Vind banden garages in Reduzum

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Reduzum? In het overzicht hierna bieden wij specialisten en bandenwinkels uit de regio (provincie Friesland). Deze autogarages zijn gespecialiseerd in (de)monteren, sipen, wisselen, repareren, uitlijnen, balanceren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op dit portaal zoek je ook montagepunten in Idaerd, Eagum, Wergea, Warstiens en Warten.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-reduzum

Goedkope autobanden Reduzum

Ben je aan het oriënteren naar een set andere banden voor je wagen? Het valt dan al gauw op dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit heeft te maken met de rijstijlen, de gebruiksintensiteit, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en wat voor type auto je rijdt. Opmerking: de banden van Europese fabrikanten voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 classificaties:

ClassificatieAutoKM (op jaarbasis)RijgedragPrijzen
1. A-segmentVeel vermogenMeer dan 45.000Pittig196
2. GoedGemiddelde autoRond de 25.000Modaal€113
3. VoordeligStadsautootje< 15.000Log€73

Bandenleveranciers vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de bijgaande tabel doorzoek je landelijke webshops die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Reduzum hebben. Middels onze vergelijker check je ook nuttige informatie over: Draagvermogen en Snelheidsindex

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Gewoonlijk worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Reduzum monteren bevordert de grip, betere acceleratie, zorgt voor minder slijtage en voert het water uitstekend af vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Reduzum

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en dus minder kans ongelukken tijdens de wintermaanden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Zweden, Italië, Zwitserland, Oostenrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Presteren het best bij vorst of ijzel.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Meer controle over je auto.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Benieuwd naar de prijzen van nieuwe autobanden in Reduzum kopen? In de volgende tabel tref je de verwachte prijzen van verscheidene merken en soorten. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website tref je ook meer informatie over: Winterbanden.

MerkTypeFormaatVermogenPrijs
Michelinpilot sport 4suv235/45 R21101Y€326
Continentalsportcontact 6255/35 R2198Y€267
Vredesteinwintrac pro265/45 R20108V€200
Bridgestonepotenza255/35 R2097Y€208
Goodyeareagle f1 asymmetric265/40 R20104Y€165
Dunlopsp sport maxx gt255/40 R21102Y€200
Pirellipzero rosso asimmetrico255/35 R1996Y€184
Hankookw616 xl225/55 R1699T€111
Kumhops31245/50 R18100W€107
Uniroyalall season expert 2 xl225/55 R1699V€115
Nexenct8205/80 R16110S€84
Firestonewinterhawk 3155/80 R1379T€45
Superiasa37275/35 R19100W€62
Savatrenta m+s205/65 R16107T€106
Maxxispremitra hp5205/50 R1691W€72
Toyos954s xl225/55 R18102V€116
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Leeuwarden).

Zoek jouw geschikte autoband

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 40%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Zodra je naar andere banden wilt overstappen zijn er veel aspecten die invloed hebben op de beste keuze. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op het rubber van de band. Deze combinatie van cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 195 / 60 R12 – 104 N.

 • 195 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 60 slaat op de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier dus 60%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 12 biedt inzicht in de velgmaat (hierbij dus 12 inch).
 • 104 duidt het maximale draagvermogen aan. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 900 kilogram.
 • De afsluitende waarde (N) geeft de maximumsnelheid van de band weer. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 140 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ben jij iemand die dagelijks veel kilometer rijdt? In het milde klimaat van Nederland zijn de zomerbanden doorgaans een effectieve optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Maak je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de speciale winterband tijdens de wintermaanden het meest interessant. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Reduzum.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst of ijzel.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Prijs
Autobanden kan je kopen in verschillende prijsgroepen: Instap, medium en topklasse. Welk segment aan te raden is voor jou hangt met name af van de trekkracht van de auto, rijgedrag en het aantal kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Goodyear of Hankook op het moment dat je veel rijdt, veel op de snelweg zit en een zware/krachtige auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Toyota iQ) en doe je het rustig aan? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Fulda of Meteor.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Continental of Sava zijn best kostbaar. Wie slim is checkt regelmatig aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Hierdoor kan je verrassend goedkope autobanden in Reduzum bestellen, en krijg je wel 30% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Reduzum: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Het alternatief is gebruikte banden Reduzum: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • All-in deal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €165,00 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij een redelijke rijstijl gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige slijtage door de juiste band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Als laatste is het belangrijk dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Reduzum.

Wat kost autobanden wisselen in Reduzum?
Vakkundig banden vervangen in Reduzum wordt al gedaan voor €55,00 per set van 4 (indien je band en velg in 1x laat wisselen, bekend als wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €87,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €62,50 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door middel van de versterkte wang kan je nog een stuk blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Op die manier kan jij dus nog naar huis rijden of naar een autogarage. Een thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). Je kunt rekenen op het verbeterde draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Aandachtspunt: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Controleer voor vakantie de spanning en de status van het profiel. Het advies is om elke 6 jaar te wisselen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Reduzum.

Plaats een reactie