Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Idaerd

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Idaerd? Op www.autobandenspot.nl communiceren wij de beste leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Daarnaast kan je aan de slag met praktische info over montage, uitlijnen en balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product strookt met jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Zorg ervoor dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Idaerd inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €41,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt het aanbevolen om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van de betere merken als Goodyear koop je al vanaf €330. B-merken als Firemax scoor je al vanaf €180 per set van 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Idaerd

Banden wisselen in Idaerd

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Idaerd is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste automobilisten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) laten we de winterband monteren en als de zomer nadert gaat de zomerband erop. Dit zelf verwisselen is een precies werkje. Verder vergt het wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Idaerd scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je mag er gerust op zijn dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Soms kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Idaerd.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenspecialist bekijkt ook of het profiel op de autoband nog volstaat. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook als de garage ziet dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 32.500 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar 1 kant en stuurt raar. Vaak heeft de auto dan ook een te hoog brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit leidt tot een optimale wegligging, een lager brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto regel je al vanaf €65,00.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Trillend stuur of dashboard? De kans bestaat dat je de banden moet laten balanceren. Hierbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en je banden gaan langer mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) zullen zit dit standaard doen.

Lokale banden garages in Idaerd

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Idaerd? In het onderstaande schema vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze bandenservices verlenen diensten zoals wisselen, repareren, uitlijnen, trimmen, balanceren, (de)monteren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Middels onze vergelijker ontdek je evenzeer montage-garages in Eagum, Wergea, Warstiens, Warten en Grou.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-idaerd

Goedkope autobanden Idaerd

Ben je aan het zoeken naar nieuwe banden voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft andere eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit heeft te maken met het remgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Hoe dan ook: producten van EU-merken zijn van uitstekende kwaliteit, ook de goedkoopste banden. De banden verdelen we onder in 3 classificaties:

ClassificatieSoort autoKilometrageRijgedragKosten
1. A-segmentVeel trekkrachtMeer dan 45.000Pittig199
2. MiddenklasseGemiddelde autoCirca 25.000Modaal€115
3. InstapStadsautootjeMinder dan 15.000Log€60

Online banden webwinkels vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het schema hierna check en vergelijk je professionele internetwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Idaerd hebben. Middels onze vergelijker tref je ook extra informatie over: Autoband aflezen

Zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Standaard worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Idaerd monteren geeft meer grip op het wegdek, geeft een betere wegligging, zorgt voor een optimale levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de brede lengtegroeven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Optimale grip op het wegdek bij hogere temperaturen.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Winterbanden wisselen Idaerd

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en inkepingen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit verbetert de remweg, geeft meer grip en een ideale rijervaring bij vorst of sneeuw. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Noorwegen, Italië, Frankrijk, Zweden) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties tijdens de wintermaanden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en ze geven een heel goede grip. Aandachtspunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de prijzen van nieuwe autobanden in Idaerd kopen? In het onderstaande schema vergelijk je de huidige tarieven van diverse types en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt ontdek je ook handige informatie over: Zomerbanden.

MerkSoortAfmetingenKenmerkTarief
Michelinpilot sport 4245/40 R1897Y€139
Continentalallseasoncontact255/55 R18109V€174
Vredesteinwintrac pro245/45 R20103V€178
Bridgestoneturanza275/40 R20102Y€213
Goodyeareagle nct 5285/45 R21109W€492
Dunlopsport bluresponse195/45 R1684V€82
Pirelliw210 control 3205/55 R1691H€68
Hankookw616 xl185/55 R1588T€77
Kumhops31245/45 R1795W€100
Uniroyalall season expert 2 xl205/60 R1696H€89
Nexenn fera ru1 rpb225/50 R1794W€99
Firestonewinterhawk155/70 R1375T€45
Superiasa37255/45 R19104Y€60
Savatrenta ms195/65 R16104R€93
Maxxismavs01275/40 R18Y103€181
Toyos954s xl235/60 R18107V€109
Schema met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Leeuwarden).

Zoek jouw bandenmaat

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 35%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Vanaf het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er diverse onderdelen die van belang zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt geperst op op de band. Deze speciale code vertelt je welke maat je nodig hebt. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een van de bandenmaat codes is: 195 / 60 R12 – 104N.

 • 195 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 60 slaat op de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier dus 60%.
 • De R staat voor Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 12 biedt inzicht in de velgmaat (in dit geval 12 inch).
 • 104 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In dit geval een max. belasting van 900kg.
 • De afsluitende waarde (N) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot140 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga bij jezelf na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band een interessant alternatief. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom jij graag in de wintersportgebieden? Een winterband rijden is dan tijdens de koude maanden uitermate geschikt. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Idaerd.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat kost het?
Autobanden verdelen we onder in velerlei prijscategorieën: Budget, standaard en de a-merken. Welk type je moet kiezen hangt met name af van het vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Continental of Maxxis als je veel kilometers maakt, veel buiten de stad rijdt en een zware/krachtige auto hebt. Rij je weinig en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Peugeot 107) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Z-Tyre of Nitto.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Goodyear of Toyo zijn niet perse heel goedkoop. Wie wil besparen checkt regelmatig aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Hierdoor kan je heel goedkope autobanden in Idaerd bestellen, en krijg je wel 50% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Idaerd: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Het alternatief is gebruikte banden Idaerd: tweedehands artikelen van prima kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Combideal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €152,50 per jaar.

Veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Wij raden aan om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Achterbanden een stuk langer.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Zoek maandelijks uit of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Idaerd.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Idaerd?
Banden vervangen in Idaerd kan al vanaf €52,50 per bandenset (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit heet een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €99,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €52,50 per 6 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Met gebruikmaking van de extra sterke stukken in de wang kan je nog 80 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. In die situatie kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een extra draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Opgelet: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en de status van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om deze elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Idaerd.

Plaats een reactie