Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Eagum

Nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Eagum? Op Autobandenspot.nl communiceren wij erkende shops gespecialiseerd in voordelige autobanden van alle merken en lokale servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tevens tref je hier handige informatie over de verschillende soorten autobanden en leert onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Het is essentieel dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Eagum inclusief uitlijnen en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €44,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Maar voor de algehele adviseert de ANWB om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van populaire merken zoals Michelin scoor je al vanaf €340. B-merken als Bf Goodrich kosten gemiddeld zo’n €225 per set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Eagum

Banden wisselen in Eagum

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Eagum is belangrijk voor de optimale grip. De meeste autorijders laten het twee keer per jaar vervangen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) gaat de winterband erop en rond maart / april laten we de zomerband monteren. Op eigen houtje wisselen is niet eenvoudig. Verder vergt het wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Eagum scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw autobanden worden direct gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Eagum.

Hoe lang gaan banden mee?
Een garage controleert ook of de profieldiepte nog in orde is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer de band uitgedroogd of beschadigd is dien je nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 50.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan wordt bepaald door het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check elke maand je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt raar. Tevens zie je daarbij een te hoog brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen betekent dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit verbetert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een auto kost om en nabij de €67,50.

Wat is autobanden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Hierbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Overzicht met banden garages in Eagum

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Eagum? In de tabel hieronder tref je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze garages verlenen diensten zoals wisselen, sipen, balanceren, repareren, (de)monteren, trimmen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl ontdek je ook montagepunten in Wergea, Warstiens, Warten, Grou en Oosterend.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-eagum

Goedkope autobanden Eagum

Ben je aan het zoeken naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Welke moet ik nu kopen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn jouw rijgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en de eigenschappen van de auto. Goed om te weten: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken worden vaak onderverdeeld in 3 segmenten:

CategorieAutoKM (jaarlijks)RijstijlKostprijs
1. A-merkSportwagenVanaf 50.000Dynamisch186
2. StandaardGemiddelde autoTot 30.000 kmHerkenbaar€118
3. InstapKleine auto’sBeperkt gebruikSimpel €74

Online banden webwinkels vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de tabel hierna doorzoek je betrouwbare internetwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Eagum hebben. Via deze website lees je ook uitgebreide info over: Bandenspanning

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). In de basis laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Eagum monteren geeft jou extra grip, geeft een betere wegligging, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Optimale grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Goedkoop winterbanden wisselen Eagum

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden weer vervangen in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit zorgt voor een korte remweg, directer contact met de weg en dus minder kans ongelukken bij nat en koud weer. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Frankrijk, Zweden) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • De beste prestatie bij winterse omstandigheden.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Minpunt is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Een prima oplossing als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Eagum kopen? In de volgende tabel vind je de huidige tarieven van diverse types en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Via deze website vind je ook extra informatie over: Zuinigste autobanden.

MerkTypeAfmetingenKenmerkPrijs
Michelinprimacy 4225/55 R18102Y€151
Continentalecocontact 6235/55 R17103Y€135
Vredesteinwintrac pro225/55 R17101V€113
Bridgestoneblizzak225/50 R1798H€116
Goodyeareagle nct 5255/50 R21106W€474
Dunlopstreetresponse 2185/60 R1482T€60
Pirellipzero245/45 R20103Y€147
Hankookw616 xl175/65 R1486T€61
Kumhops31 xl235/55 R17103W€85
Uniroyalall season expert 2175/65 R1584H€64
Nexenroadhtxrh5275/60 R20115S€175
Firestonewinterhawk 3 xl215/55 R1697H€79
Superiasa37235/35 R1991Y€53
Savatrenta ms225/70 R15112R€102
Maxxism-918 bighorn26/10 R1267N€134
Toyos954s225/55 R1999V€126
Figuur met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Leeuwarden).

Autobanden zoeken en vinden

Bekijk aanbiedingen en bespaar tot wel 45%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er veel zaken die van belang zijn. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt geperst op de flank van de band. De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 185 / 60 R12 – 104N.

 • 185 betekent de breedte van de band in mm.
 • 60 is de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 60%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 12 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in ons voorbeeld 12 inch).
 • 104 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 900kg.
 • De afsluitende letter (N) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. correspondeert met een max. snelheid van 140 km/u.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bekijk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een effectieve optie. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot circa 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een zuinigere optie. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is een extra winterband van oktober/november tot maart/april een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Eagum.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid en vorst.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kan je bestellen in drie prijssegmenten: Goedkoopste, middenklassen en de hoogste klasse. Welk product voor jou ideaal is hangt af van de inhoud van de motor, rijstijl (dynamisch of rustig) en de jaarlijkse kilometrage. Neem een A-merk zoals Vredestein of Pirelli op het moment dat je veel rijdt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijv. een Seat Mii) en een rustige rijstijl? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Delinte en Trazano.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Bridgestone of Toyo zijn niet perse voordelig. Wie wat verder kijkt koopt uitsluitend aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Zodoende kan je heel goedkope autobanden in Eagum bestellen, soms met wel 30% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Eagum: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Gebruikte banden Eagum: tweedehands met lichte gebruikerssporen die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Totaalpakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €145,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Moet ik mijn banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij een normale rijstijl zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tenslotte is het voor de levensduur essentieel dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Eagum.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Eagum?
Vakkundig banden vervangen in Eagum wordt al gedaan voor €55,00 voor een complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen betaal je al snel €82,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €52,50 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Op basis van de extra sterke stukken in de wang kan je nog 80 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. Zo vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een specialist. Een reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een (mogelijk) hoger bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Tip: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en en natuurlijk het profiel. De garages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Eagum.

Plaats een reactie