Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Warstiens

Nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Warstiens? Op deze website communiceren wij toonaangevende webshops in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale autogarages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Ook bekijk je hier nuttige info over bandenmaten en populaire merken en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is essentieel dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Warstiens incl. balanceren en uitlijnen is er al vanaf €42,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Om ongelukken te voorkomen adviseert de ANWB om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Autobanden van toonaangevende merken als Maxxis scoor je al vanaf €310. B-merken als Aoteli zijn er al vanaf €205 per set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Warstiens

Banden wisselen in Warstiens

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Warstiens is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Rond oktober / november kiezen we voor de winterband en vanaf het voorjaar zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Bovendien vraagt het wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Warstiens is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je bent er zeker van dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Warstiens.

Wat is de levensduur van banden?
Een garage checkt ook of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat het rubber versleten of uitgedroogd is dien je nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 37.500 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wanneer auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en stuurt minder gemakkelijk. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit verbetert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een wagen uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €77,50.

Wanneer autobanden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? De oplossing is dan vaak dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceerapparaat worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, ben je duurzamer bezig en je banden gaan langer mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel is dit standaard inbegrepen.

Zoek banden garages in Warstiens

Direct en voordelig banden vervangen in Warstiens? In het onderstaande schema bekijk je de adresgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze garages ondersteunen je bij (de)monteren, trimmen, repareren, wisselen, sipen, uitlijnen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je tevens montagebedrijven in Warten, Grou, Oosterend, Hoorn en Lies.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-warstiens

Goedkope autobanden Warstiens

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat er een enorm aanbod is. Elke merk heeft andere eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en wat voor type auto je rijdt. Let op: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende producten worden vaak onderverdeeld in 3 klassen:

KlasseAutoAantal kilometersRijgedragKostprijs
1. A-segmentGrote motorGrootverbruikerDriftig197
2. GoedNormale autoRond de 25.000Normaal€105
3. VoordeelKleine stadsauto< 15.000Eenvoudig€62

Vergelijk online bandenshops
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende schema vergelijken wij landelijke internetwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Warstiens hebben. Op onze autobandenvergelijker zoek je ook aanvullende info over: Autobanden controleren voor vakantie

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband rijd je bij temperaturen vanaf 7 graden. In de regel is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Warstiens monteren zorgt voor meer grip, een kortere remweg, geeft minder geluidsproductie en voert het water uitstekend af vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste keuze van april t/m september.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Direct winterbanden wisselen Warstiens

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze beschikken over meer profiel en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit bevordert de remweg, directer contact met de weg en een veilige rijervaring bij vorst of sneeuwval. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Luxemburg, Zweden, Italië, Zwitserland, Frankrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Presteren het best bij gladheid of sneeuw.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Ideaal als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en ze geven een heel goede grip. Een vaak genoemd nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de investering in nieuwe autobanden in Warstiens kopen? In de onderstaande tabel tref je de tariefindicaties van diverse types en merken. Deze prijzen zijn excl. monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal tref je ook extra informatie over: Goedkoopste autobanden.

MerkSoortAfmetingenVermogenTarief
Michelinpilot sport 4suv235/50 R1999V€165
Continentalpremiumcontact 6275/55 R19111W€183
Vredesteinwintrac pro245/45 R18100V€136
Bridgestoneturanza225/45 R1794W€85
Goodyearefficientgrip205/55 R1691H€215
Dunlopstreetresponse 2175/70 R1484T€71
Pirellipzerorft255/35 R1992W€276
Hankookkinergy 4s h740175/80 R1488T€64
Kumhops31 xl245/40 R1897W€118
Uniroyalall season expert 2185/65 R1588T€62
Nexennblue 4 season xl225/50 R1798V€98
Firestonewinterhawk 3195/65 R1591T€53
Superiaecoblue 4s245/45 R1799W€55
Savaeskimo hp 2 xl225/40 R1892V€94
Maxxispremitra hp5195/60 R1588V€63
Toyos954s xl225/65 R17106H€128
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Leeuwarden).

Autobanden zoeken en vinden

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar ongeveer 50%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Wanneer je de banden wilt verwisselen zijn er diverse details die belangrijk zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor rijstijl je hebt en wat deze investering mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt geperst op alle autobanden (aan de zijkant). Deze unieke combi van letters en cijfers laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 255 / 40 R22 – 103V.

 • 255 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 40 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 40%.
 • De R staat voor Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 22 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier is dat dus 22 inch).
 • 103 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 875kg.
 • De afsluitende letter (V) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 240 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bekijk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband de meeste maanden een effectieve optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een uitstekende keuze. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een extra winterband van november tot april een onmisbare keuze. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Warstiens.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst of ijzel.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Prijs
Autobanden kan je vinden in allerlei prijsgroepen: Prima, uitstekend en de hoogste klasse. Welk product jij moet kiezen heeft te maken met het gewicht van de auto, de manier waarop je rijdt en de afstanden die je rijdt. Ga voor A-merken als Kumho Tyres of Toyo als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel op de snelweg zit en een zware/krachtige auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (neem een Smart Forfour) en houd je er een rustige rijstijl op na? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Atturo en Triangle.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Michelin of Toyo zijn in de basis best duur. De slimme rijder houdt acties en aanbiedingen in de gaten van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je extra goedkope autobanden in Warstiens bestellen, en regel je snel 20% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Warstiens: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Warstiens: tweedehands met lichte gebruikerssporen die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €157,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ook is het van groot belang dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Warstiens.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Warstiens?
Door een vakman banden vervangen in Warstiens laat je al uitvoeren voor €37,50 voor de complete set (bij band reeds op de velg, dit is een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €82,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €57,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Dankzij de speciale constructie kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). De voordelen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Tip: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning nog op orde is en het profiel (minimaal 2.5 mm). Wij raden aan om deze elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Warstiens.

Plaats een reactie