Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Walsoorden

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Walsoorden? Op deze website bieden wij de beste aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages gespecialiseerd in bandenwissel. Tevens tref je hier handige info over uitlijnen, balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Het is belangrijk dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Walsoorden inclusief demonteren, monteren en balanceren is al mogelijk vanaf €44,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor jouw eigen veiligheid adviseren wij om je banden te vervangen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van toonaangevende merken als Vredestein koop je al vanaf €315. Budgetmerken als Voyager zijn er al vanaf €190 per vier.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Walsoorden

Banden wisselen in Walsoorden

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Walsoorden is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) kiezen we voor de winterband en vanaf het voorjaar gaan we over op zomerbanden. Zelf banden verwisselen is een precies werkje. Verder vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en materialen. Goedkoop banden wisselen in Walsoorden heeft verschillende voordelen:

 • Je weet 100% zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De banden worden ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Soms bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Walsoorden.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Het bandenbedrijf checkt ook of het profiel nog goed genoeg is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook als het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na 32.500 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een onveilig gevoel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Vaak heeft de auto dan ook een onzuinig brandstofverbruik en te snelle slijtage. De kern van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een laag brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €77,50.

Informatie over autobanden balanceren
Trillend stuur of dashboard? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij een wissel zullen zit dit standaard doen.

Lokale banden garages in Walsoorden

Snel en voordelig banden vervangen in Walsoorden? In het onderstaande schema vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages in de buurt (provincie Zeeland). Deze lokale garages zijn gespecialiseerd in wisselen, sipen, uitlijnen, repareren, (de)monteren, trimmen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website vind je ook andere montagebedrijven in Kloosterzande, Lamswaarde, Hengstdijk, Kuitaart en Terhole.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-walsoorden

Goedkope autobanden Walsoorden

Je bent op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Het is je misschien al opgevallen dat er een ontzettend grote keuze is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het vermogen van de auto. Opmerking: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De banden worden vaak onderverdeeld in 3 klassen:

CategorieSoort autoKM (op jaarbasis)RijstijlKostprijs
1. TopsegmentSportautoVanaf 50.000Driftig181
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoRond 30.000Normaal€106
3. BudgetKleine stadsautoBeperkt gebruikKalm€76

Bandenshops vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de onderstaande tabel bieden we je de beste webshops die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Walsoorden hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook extra informatie over: Lekke band

Zomerbanden

De zomerband is de beste keuze als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Gewoonlijk laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Walsoorden monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de doorlopende sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Winterbanden laten wisselen Walsoorden

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit zorgt voor een korte remweg, geeft meer grip en een optimale wegligging in de winterse periodes. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Italië, Frankrijk, Zweden, Zwitserland) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Biedt de beste performance bij gladheid of vorst.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Wanneer rijden op all season banden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Minpunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • De beste keuze als je niet heel veel rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Prijzen autobanden maart 2024 vergelijken
Benieuwd naar de kosten van nieuwe autobanden in Walsoorden kopen? In de volgende tabel verstrekken wij de geschatte prijzen van diverse types en merken. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, balanceren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt check je ook aanvullende info over: Autobanden voor op reis.

MerkSerieFormaatPrestatieTarief
Michelinpilot alpin pa4265/40 R20104W€280
Continental4x4contact265/60 R18110H€153
Vredesteinwintrac ice spiked225/55 R17101T€161
Bridgestoneblizzak195/60 R1588H€89
Goodyearefficientgrip performance215/45 R1791W€90
Dunlopsp195/55 R1589H€132
Pirelliscorpion winter285/35 R22106V€284
Hankookkinergy 4s h740155/65 R1475T€57
Kumhokc11195/75 R16107Q€106
Uniroyal4×4 street255/60 R17106V€117
Nexenwingsp225/45 R1895V€93
Firestonevanhawk 2195/70 R15104/102R€72
Superiaecoblue 4s215/60 R1699V€50
Savaadapto165/70 R1481T€51
Maxxisvansmart a/s195/80 R14106R€72
Toyoobg3s xl205/70 R15100T€125
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Hulst).

Autobanden zoeken en vinden

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar zo’n 30%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Wanneer je de banden wilt verwisselen zijn er verschillende onderdelen waar je over na moet denken. De maat van jouw huidige velgen, hoe intensief je de banden gebruikt en natuurlijk het budget.

Jouw bandenmaat
De maat is vermeld op het rubber van de band. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Neem je nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 175 / 65 R14 – 90T.

 • 175 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 65 geeft de hoogte van de band aan, in een percentage van de breedte van de band (hier is dat dus 65%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 14 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier is dat dus 14 inch).
 • 90 geeft de maximale draagkracht weer. In dit geval een max. belasting van 600kg.
 • De afsluitende waarde (T) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. correspondeert met een max. snelheid van 190 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je veel of weinig kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? Dan is de speciale winterband van oktober/november tot maart/april het meest interessant. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Walsoorden.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid en vorst.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Prijzen
Autobanden kan je bestellen in velerlei prijssegmenten: Instap, goed en de a-merken. Welke soort jij moet kiezen heeft te maken met het vermogen van de auto, jouw rijgedrag het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Kies voor een A-merk als Continental of Pirelli in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Peugeot 108) en houd je er een rustige rijstijl op na? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Landsail of Viking.


Uitverkoop en aanbiedingen maart 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Michelin of Firestone hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wil besparen vergelijkt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je dikwijls goedkope autobanden in Walsoorden bestellen, en profiteer je snel van 35% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Walsoorden: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Walsoorden: tweedehands met lichte gebruikerssporen met minimale slijtage.
 • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €140,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij een redelijke rijstijl zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom overmatige slijtage door een balanceer afspraak te maken en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste is het van groot belang dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Walsoorden.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Walsoorden?
Banden vervangen in Walsoorden kan al vanaf €42,50 voor een totale set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt hanteren ze tarieven van plus minus €92,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €54,00 per half jaar.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door middel van de bijzondere eigenschappen is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Zodoende rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een autogarage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Opgelet: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). In de praktijk wordt geadviseerd om elke 6 jaar te wisselen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Walsoorden.

Plaats een reactie