Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Eexterveen

Nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Eexterveen? Op deze pagina bieden wij gerenommeerde aanbieders van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Als laatste verstrekken wij praktische informatie over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Het is essentieel dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Eexterveen inclusief demonteren, monteren en balanceren laat je al doen vanaf €44,50.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor optimale veiligheid adviseert de ANWB om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Autobanden van populaire merken zoals Kumho Tyres zijn al te koop vanaf €300. Budgetmerken als Headway kosten ongeveer €195 per set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Eexterveen

Banden wisselen in Eexterveen

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Eexterveen is erg belangrijk. De meeste consumenten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. In het najaar kiezen we voor de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) laten we de zomerband monteren. Thuis de banden wisselen is een behoorlijke operatie. Daarbij eist dit wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Eexterveen maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij sommige aanbieders is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Eexterveen.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een banden montagebedrijf controleert ook of de profieldiepte nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook in het geval de band beschadigd of uitgedroogd is moeten er nieuwe banden op. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 35.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te vergroten.

Wanneer auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet zo eenvoudig. Je krijgt ook te maken met een te hoog brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verantwoord brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen is al uit te voeren vanaf €72,50.

Banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Daarbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel is dit standaard inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Eexterveen

Direct en goedkoop banden vervangen in Eexterveen? In de tabel hieronder vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de regio (provincie Drenthe). Deze bandenspecialisten hebben ervaring met (de)monteren, sipen, wisselen, trimmen, uitlijnen, balanceren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je plaatselijke montage-experts in Nieuw Annerveen, Spijkerboor, Oud Annerveen, Annerveenschekanaal en Meeden.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-eexterveen

Goedkope autobanden Eexterveen

Op zoek naar een set andere banden voor je wagen? Je merkt al snel het assortiment enorm uitgebreid is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit is met name afhankelijk van het remgedrag, het dagelijkse gebruik, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht van de auto. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa voldoen aan aan alle normen, zelfs de goedkoopste banden. De merken en modellen verdelen we onder in 3 groepen:

ClassificatieAutoKM (jaarlijks)RijstijlPrijs
1. A-segmentZware auto’sMeer dan 45.000Pittig192
2. GoedNormale autoDagelijks gebruikHerkenbaar€101
3. VoordeligKleine auto’s< 15.000Simpel €78

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de volgende tabel doorzoek je professionele webshops die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Eexterveen hebben. Via deze website check je ook aanvullende info over: Voordeligste autobanden

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Standaard worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Eexterveen monteren geeft jou extra grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een goede waterafvoer met behulp van de brede groeven en sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Eexterveen

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit bevordert de remweg, meer grip tijdens het rijden en dus minder kans ongelukken bij vorst of sneeuw. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Frankrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • In hun element bij vorst of sneeuw.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: banden wisselen is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Waar je wel op moet letten is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Ideaal als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de investering in nieuwe autobanden in Eexterveen kopen? In de tabel hieronder bekijk je de doorsnee prijzen van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, balanceren en monteren. Op Autobandenspot.nl zoek je ook aanvullende info over: Bandenspanning.

MerkTypeFormaatPrestatiePrijs
Michelinx-ice north 3 xl235/40 R1996H€189
Continentalcontisportcontact 5225/50 R1899W€181
Vredesteinquatrac 5215/55 R1798V€141
Bridgestoneblizzak255/40 R1899V€111
Goodyearefficientgrip compact185/65 R1486T€64
Dunlopstreetresponse 2185/65 R1588T€59
Pirelliscorpion winter265/35 R22102V€306
Hankookventus s1 evo2 suv k117a285/35 R22106Y€221
Kumhohp91 xl235/55 R19105W€118
Uniroyalrainexpert195/60 R1486H€68
Nexenn fera ru1275/45 R20110Y€130
Firestonemultihawk 2145/80 R1375T€55
Superiaecoblue 4s195/45 R1684V€45
Savatrenta ms225/70 R15112R€102
Maxxisvansmart snow wl2225/75 R16118R€118
Toyoopen country u/t215/70 R16100H€77
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Aa en Hunze).

Zoek jouw nieuwe band

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar maar liefst 45%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Denk aan de bandenmaat, wat voor rijstijl je hebt en wat je budget is.

Bandenmaat aflezen
De maat staat weergegeven op de flank van de band. Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Koop je ook nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 265 / 50 R20 – 107T.

 • 265 staat voor de breedte in millimeters.
 • 50 staat voor de hoogte van de zijwand, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 50%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 20 beschrijft de velgmaat (hierbij dus 20 inch).
 • 107 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 975kg.
 • De laatste waarde (T) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 190 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ben jij iemand die veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons milde klimaat zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (+/- 15.000 km) dan is de vierseizoenenband aan te raden. Rij je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de speciale winterband van november tot april het meest interessant. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Eexterveen.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat mag het kosten?
Autobanden kun je onderbrengen in meerdere prijssegmenten: Economy, middenklassen en de a-merken. Welk type voor jou ideaal is heeft te maken met het vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Michelin of Superia als je veel kilometers maakt, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (denk aan een Nissan Pixo) en rijd je rustig? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Fullrun en Matador.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Bridgestone of Pirelli hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wat verder kijkt bestelt scherpe aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je dikwijls goedkope autobanden in Eexterveen bestellen, en krijg je wel 20% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Eexterveen: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Eexterveen: tweedehands producten van goede kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Totaalpakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €160,00 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Verder is het van groot belang dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Eexterveen.

Wat kost autobanden wisselen in Eexterveen?
Bij een garage banden vervangen in Eexterveen kan al vanaf €50,00 voor de complete set (mits de band al op de velg zit, dit noemen we een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €82,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De bandenopslag kost ongeveer €50,00 per seizoen.

Wat zijn runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Dankzij de unieke samenstelling kan je nog circa 80 kilometer afleggen wanneer jij een lekke band constateert. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De positieve eigenschappen zijn een hoger draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vervorming. Let op: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Het algemene advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Eexterveen.

Plaats een reactie