Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Steenbergen

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Steenbergen? Op Autobandenspot.nl tref je toonaangevende leveranciers van goedkope autobanden en lokale servicepunten waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop tref je hier praktische informatie over uitlijnen, balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product rijmt met jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Steenbergen inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al worden uitgevoerd vanaf €43,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Maar voor de algehele wordt het aanbevolen om je banden te vervangen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Banden van populaire merken zoals Michelin zijn er al vanaf €320. B-merken als Bf Goodrich kosten ongeveer €190 per 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Steenbergen

Banden wisselen in Steenbergen

De bandenwissel bij een autobedrijf in Steenbergen is cruciaal. De meeste consumenten laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar nemen we de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaat de zomerband erop. Dit zelf verwisselen is een behoorlijke operatie. Daarnaast vraagt het de nodige ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Steenbergen is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet 100% zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecheckt.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Steenbergen.

Wanneer banden vervangen
Een autobedrijf controleert ook of het profiel op de autoband nog volstaat. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook wanneer het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt dien je nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 50.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt scheef en stuurt zwaar. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen betekent dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een gunstiger brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen regel je al vanaf €87,50.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijd je een stuk veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit bij de prijs in.

Zoek banden garages in Steenbergen

In no-time en voordelig banden vervangen in Steenbergen? In de volgende tabel bieden wij adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit jouw regio (provincie Noord-Brabant). Deze bandenservices zijn gespecialiseerd in wisselen, (de)monteren, trimmen, repareren, uitlijnen, sipen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Middels onze vergelijker check je ook montagepartners in Woensdrecht, Bergen op Zoom, Hulst, Terneuzen en Sluis.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-steenbergen

Goedkope autobanden Steenbergen

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe banden voor jouw auto? Je merkt al snel het assortiment enorm uitgebreid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Dit heeft te maken met de rijstijlen, de jaarlijkse kilometrage, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht van de auto. Advies: de bandenmerken uit Europa voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

KlasseAutoKilometrageRij-kenmerkKosten
1. TopsegmentZware wagensGrootverbruikerDynamisch180
2. UitstekendNormale autoGemiddeldGemiddeld€106
3. VoordeligLichte auto’sWeinig gebruikRustig€69

Vergelijk banden webshops
Direct online je bestelling plaatsen? In de volgende tabel bieden we je toonaangevende webwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Steenbergen hebben. Op dit portaal lees je ook handige informatie over: Doorrijden met een lekke band

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Gewoonlijk worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Steenbergen monteren geeft jou extra grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder geluidsproductie en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek met behulp van de diepe sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Winterbanden laten wisselen Steenbergen

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben een dieper profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit bevordert de remweg, beter contact met het asfalt en een optimale wegligging bij winterse omstandigheden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Italië, Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • Biedt de beste performance bij vorst of ijzel.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de prijzen van nieuwe autobanden in Steenbergen kopen? In de tabel in het volgende blok beiden wij de geschatte tarieven van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website check je ook aanvullende info over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden.

MerkSerieAfmetingPrestatieKosten
Michelincrossclimate+205/60 R1696V€153
Continentalcrosscontact atr245/70 R16111H€170
Vredesteinultrac satin205/50 R1793V€105
Bridgestonevettura225/55 R1699T€114
Goodyearefficientgrip275/40 R19101Y€218
Dunlopscootsmart100/90 R1056J€49
Pirelliscorpion verde235/55 R18100V€107
Hankookven v12 evo2 k120205/50 R1793Y€81
Kumhokl33225/55 R1898V€106
Uniroyalrainsport 3 xl255/35 R2097Y€198
Nexennblue 4 season205/55 R1691H€59
Firestonemultihawk185/65 R1486T€51
Superiasa37295/35 R21107Y€76
Savaintensa suv235/65 R17108V€95
Maxxisap2205/40 R1784V€91
Toyoproxes r888r235/45 R1794W€205
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Steenbergen).

Autobanden zoeken en vinden

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar wel 35%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Op het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er een aantal onderwerpen waar je over na moet denken. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoe intensief je de banden gebruikt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat staat weergegeven op het rubber van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers laat zien welke maat je hebt. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 175 / 55 R15 – 77V.

 • 175 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 55 is de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (hier is dat dus 55%.
 • De R houdt in: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 15 beschrijft de velgmaat (in ons voorbeeld 15 inch).
 • 77 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 412kg.
 • De afsluitende waarde (V) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. staat in ons geval voor een max. snelheid van 240 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bedenk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door de beste optie. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband aan te raden. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom jij graag in de wintersportgebieden? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de winterse periodes zeer aantrekkelijk. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Steenbergen.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook in de winter veel op de weg zit en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Prijzen
Autobanden kan je bestellen in 3 prijsgroepen: Voordelig, medium en het topsegment. Welke soort voor jou geschikt is hangt af van de trekkracht van de auto, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Bestel een A-merk als bijv. Goodyear of Maxxis in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel buiten de stad rijdt en een high-performance auto rijdt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Toyota iQ) en een rustige rijstijl? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld B.F. Goodrich & Linglong.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Toyo zijn niet perse heel goedkoop. De slimme automobilist vergelijkt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Zo kan je dikwijls goedkope autobanden in Steenbergen bestellen, en krijg je wel 50% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Steenbergen: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Steenbergen: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €165,00 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Onder normale omstandigheden kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden een stuk langer.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Check elke maand even of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Verder is het cruciaal dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Steenbergen.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Steenbergen?
Professioneel banden vervangen in Steenbergen laat je al uitvoeren voor €42,50 voor de complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, bekend als wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt hanteren ze tarieven van plus minus €97,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €52,50 per seizoen.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Geholpen door de bijzondere eigenschappen kan je nog een stuk blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zo kan je veilig naar huis of naar een autogarage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor bestelbussen). De positieve eigenschappen zijn een extra draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Goed om te weten: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Controleer voor vakantie de spanning op de banden en de status van het profiel. Garagehouders adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Steenbergen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie