Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Oudezijl

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Oudezijl? Op onze autobandenvergelijker bieden wij de grote leveranciers van voordelige autobanden van alle merken en contactgegevens waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tevens kan je aan de slag met handige informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product matcht met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Oudezijl inclusief demonteren, monteren en balanceren is er al vanaf €43,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid adviseert de ANWB om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Autobanden van bekende merken als Firestone koop je al vanaf €350. Budgetmerken als Formula zijn al te koop vanaf €230 voor een complete set.

Banden wisselen in Oudezijl

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Oudezijl is belangrijk. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) laten we de winterband monteren en ronde maand maart laten we de zomerband monteren. Op eigen houtje wisselen is een precies werkje. Ook eist dit ruimte die niet iedereen heeft en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Oudezijl heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt er van uitgaan dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw autobanden worden ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Oudezijl.

Wat is de levensduur van banden?
Een autobedrijf bekijkt ook of het profiel nog toereikend is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval de band uitgedroogd of beschadigd is is het tijd voor nieuwe banden. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 40.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en is met name afhankelijk van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar één kant en stuurt minder gemakkelijk. Je krijgt ook te maken met een ongunstig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Het gevolg is een goede wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een auto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €82,50.

Informatie over banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Grote kans dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceermachine worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, verbruik je minder benzine en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit meestal inbegrepen.

Lokale banden garages in Oudezijl

Vlug en voordelig banden vervangen in Oudezijl? In de tabel hieronder vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Groningen). Deze montagebedrijven zijn opgeleid voor (de)monteren, balanceren, repareren, uitlijnen, trimmen, sipen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op dit portaal zoek je evenzeer montageservices in Drieborg, Nieuw Beerta, Beerta, Blauwestad en Finsterwolde.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-oudezijl

Goedkope autobanden Oudezijl

Op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel merken dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit hangt af van de manier waarop je rijdt, de afstanden die je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Hoe dan ook: de banden van bijna alle Europese merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende banden verdelen we onder in 3 niveau’s:

KlasseSoort autoKilometersRijstijlPrijzen
1. KwaliteitZware wagens50.000+ Agressief189
2. StandaardGemiddelde autoRond 30.000Doorsnee€114
3. InstapKleine auto’s< 15.000Simpel €69

Vergelijk online bandenshops
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de bijgaande tabel doorzoek je goede aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Oudezijl hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook handige informatie over: Gehomologeerde banden

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Gewoonlijk rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Oudezijl monteren bevordert de grip, geeft een betere wegligging, geeft minder geluidsproductie en een effectieve waterafvoer dankzij de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen in de zomer.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Voordelig winterbanden wisselen Oudezijl

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben diepe gleuven en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit leidt tot een kortere remweg, beter contact met het asfalt en biedt veiligheid en stabiliteit bij vorst of ijzel. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Noorwegen, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zwitserland) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • De beste prestatie van oktober tot en met maart.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een belangrijk nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de kosten van nieuwe autobanden in Oudezijl kopen? In de tabel hieronder tref je de huidige tarieven van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website ontdek je ook handige informatie over: All season banden.

MerkTypeFormaatPrestatiePrijs
Michelinalpin 6205/55 R1691H€98
Continentalpremiumcontact 6275/50 R20113Y€212
Vredesteinwintrac xtreme s255/60 R18112V€119
Bridgestonedueler245/70 R17110S€175
Goodyearvector 4seasons gen-2235/55 R17103Y€187
Dunlopwinterresponse 2195/60 R1689H€92
Pirellip-zero (pz4)255/30 R2092Y€195
Hankookkinergy 4s h740185/55 R1480H€83
Kumhowp51 xl215/40 R1787V€84
Uniroyalrainexpert245/65 R17107H€122
Nexennblue 4 season xl185/60 R1588H€64
Firestonewinterhawk 3155/80 R1379T€45
Superiabluewin215/60 R1796H€57
Savaeskimo s3+175/65 R1584T€60
Maxxisvansmart snow205/65 R16107T€91
Toyoproxes cf2205/50 R1687V€68
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Oldambt).

Zoek de autoband die bij jou past

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar tot 35%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Als je nieuwe banden gaat kopen zijn er meerdere factoren die belangrijk zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en natuurlijk het budget.

Bandenmaat aflezen
De maat is altijd terug te vinden op het rubber van de band. Deze getallen en letters combinatie laat zien welke maat je hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een bandenmaat kan zijn 295 / 35 R21 – 107Y.

 • 295 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 35 staat voor de hoogte van de zijwand, berekend als percentage van bandbreedte (hierbij dus 35%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 21 staat voor de velgmaat (in ons voorbeeld 21 inch).
 • 107 staat voor het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 975 kilogram.
 • De afsluitende letter (Y) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. correspondeert met een max. snelheid van 300 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga bij jezelf na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons Hollandse klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een efficiënte manier van rijden. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot zo’n 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een betere mogelijkheid. Maak je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes uitermate geschikt. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Oudezijl.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst of ijzel.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Onkosten
Autobanden kan je bestellen in velerlei prijsklassen: Koopjes, prijs-kwaliteit en de hoogste klasse. Welk artikel jij moet kiezen hangt met name af van de trekkracht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal afgelegde kilometers. Koop een A-merk als o.a. Dunlop of Sava als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Citroën C1) en rijd je rustig? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Formula en Tristar Fs.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Bridgestone of Maxxis zijn niet goedkoop. Wie wat verder kijkt zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Hierdoor kan je verrassend goedkope autobanden in Oudezijl bestellen, en krijg je zomaar 25% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Oudezijl: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Kies voor gebruikte banden Oudezijl: tweedehands producten van goede kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al vanaf €132,50 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Wanneer je normaal rijdt zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tevens is het belangrijk dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Oudezijl.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Oudezijl?
Op locatie banden vervangen in Oudezijl kost je zo’n €37,50 bij 4 banden (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit heet een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd hanteren ze tarieven van plus minus €90. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €54,00 per 6 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Dankzij de verstevigde wanden kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zo rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een garage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is de aantrekkelijk draagcapaciteit, meer vrijheid in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Aandachtspunt: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Controleer voor vakantie of de spanning nog op orde is en de profielkwaliteit. Garagehouders adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Oudezijl.

Plaats een reactie