Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Rotstergaast

Online autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Rotstergaast? Op onze autobandenvergelijker vind je gerenommeerde webwinkels in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en gegevens van garages voor een snelle bandenwissel. Verder lees je hier belangrijke info over montage, uitlijnen en balanceren en leert onze keuzehulp welk product past bij jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is essentieel dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Rotstergaast inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen laat je al doen vanaf €43,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Hankook zijn al te koop vanaf €325. budgetmerken als Heidenau koop je al vanaf €195 per set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Rotstergaast

Banden wisselen in Rotstergaast

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Rotstergaast is cruciaal. De meeste mensen doen dit twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) nemen we de winterband en ronde maand maart rijden we verder op de zomerband. Dit zelf doen is een behoorlijke operatie. Daarbij vraagt het wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Rotstergaast heeft verschillende voordelen:

 • Er is geen twijfel over dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw autobanden worden tevens gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Eventueel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Rotstergaast.

Wanneer banden vervangen
Een autogarage checkt ook of het profiel op de autoband nog in orde is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. In de regel is dit na 50.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan is met name afhankelijk van kwaliteit van de band en rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt scheef en stuurt te zwaar of juist te licht. Doorgaans zien we dan ook een ongunstig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit geeft een veilige wegligging, een laag brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een wagen uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €84,99.

Informatie over banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceermachine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, ben je duurzamer bezig en vergroot dit het rijplezier. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel is dit standaard inbegrepen.

Lokale banden garages in Rotstergaast

Direct en goedkoop banden vervangen in Rotstergaast? In het overzicht hierna vind je autogarages en bandenwinkels in de buurt (provincie Friesland). Deze garages zijn gespecialiseerd in (de)monteren, balanceren, uitlijnen, wisselen, trimmen, repareren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je ook andere montagepunten in Rottum, Luinjeberd, Tjalleberd, Gersloot en De Knipe.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-rotstergaast

Goedkope autobanden Rotstergaast

Je bent op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is je misschien al opgevallen dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Dit is met name afhankelijk van de manier waarop je rijdt, het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en wat voor type auto je rijdt. Advies: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we uiteenzetten in 3 categorieën:

ClassificatieAutoAantal kilometersWegcontactKostprijs
1. KwaliteitVeel vermogenVeel kilometersAgressief192
2. GoedDoorsnee autoVanaf 25.000Modaal€106
3. InstapKleine stadsautoKleingebruikerZwaar€72

Bandenleveranciers vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de volgende tabel check en vergelijk je erkende webshops die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Rotstergaast hebben. Middels onze vergelijker zoek je ook nuttige informatie over: Autobanden verwisselen

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband rijd je bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Gewoonlijk rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Rotstergaast monteren geeft jou extra grip, een kortere remweg, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer vanwege de doorlopende sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer grip en een korte remweg.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Goedkoop winterbanden wisselen Rotstergaast

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, bevordert de grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of ijzel. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Zweden) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste prestatie tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden worden steeds populairder: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een vaak genoemd nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Interesse in de kosten van nieuwe autobanden in Rotstergaast kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de geschatte tarieven van enkele populaire modellen en types. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook uitgebreide info over: Best geteste autobanden.

MerkSoortGroottePrestatiePrijs
Michelinprimacy 4215/45 R1787W€114
Continentalcontisportcontact 2255/45 R1899Y€133
Vredesteinsportrac 5195/60 R1588H€67
Bridgestoneweather195/45 R1684H€142
Goodyearultragrip + suv255/60 R17106H€157
Dunlopd251130/70 R1863H€200
Pirelliscorpion zero255/55 R18109V€128
Hankookkinergy eco 2 k435185/60 R1482T€55
Kumhocrugen hp91xl235/60 R18107V€117
Uniroyalrainexpert 3175/70 R1484T€59
Nexenn blue hd plus215/60 R1594H€69
Firestonevanhawk195/75 R16107R€93
Superiaecoblue 4s195/65 R1591H€56
Savatrenta 2205/65 R16107T€97
Maxxisc927219/7 R8€70
Toyoproxes sport235/40 R1895Y€124
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente De Fryske Marren).

Autobanden zoeken en vinden

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar zo’n 45%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Als je nieuwe banden gaat kopen zijn er belangrijke dingen die relevant zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je budget is.

Aflezen van de bandenmaat
De maat lees je af op de wang van de autoband. Deze combinatie van cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Koop je ook nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 275 / 40 R19 – 101Y.

 • 275 betekent de breedte van de band in mm.
 • 40 staat voor de hoogte van de zijwand, in een percentage van de breedte van de band (hierbij dus 40%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 19 geeft de velgmaat weer (hier is dat dus 19 inch).
 • 101 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 825kg.
 • De afsluitende letter (Y) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. is een snelheidsindicator van maximaal 300 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga bij jezelf na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een effectieve optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is een een all-season band een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? In dat geval is de winterband tijdens de wintermaanden echt essentieel. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Rotstergaast.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers in de winter maakt en bij echt winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Goedkope of dure banden?
Autobanden verdelen we onder in allerlei prijscategorieën: Prima, prijs-kwaliteit en topklasse. Welk model aan te raden is voor jou wordt bepaald door de trekkracht van de auto, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Bridgestone of Hankook als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Ben je niet zoveel onderweg en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een licht autootje (bijv. een Nissan Pixo) en rijd je niet al te hard? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Windforce of Novex.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Bridgestone of Hankook zijn niet perse heel goedkoop. De slimme rijder vergelijkt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te zoeken kan je heel goedkope autobanden in Rotstergaast bestellen, en krijg je wel 50% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Rotstergaast: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Rotstergaast: tweedehands onderdelen met garantie die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Totaalpakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €150,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij standaard merken gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Check elke maand even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Verder is het belangrijk dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Rotstergaast.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Rotstergaast?
Vakkundig banden vervangen in Rotstergaast kan al vanaf €32,50 voor een totale set (de band inclusief velg wordt gewisseld, oftewel een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd betaal je al snel €99,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €65,00 per 12 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Dankzij de versterkte wang (zijkant) is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Dan rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar de dealer. Een reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een optimaal draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldiepte. Het algemene advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Rotstergaast.

Plaats een reactie