Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice De Knipe

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in De Knipe? Op onze autobandenvergelijker ontdek je de beste webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Ook bekijk je hier belangrijke informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Het is essentieel dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in De Knipe inclusief demonteren, monteren en balanceren laat je al doen vanaf €40,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor de beste veiligheid adviseert de ANWB om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Banden van A-merken als Nexen zijn er al vanaf €305. budgetmerken als Barkley kosten gemiddeld zo’n €195 voor een hele set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in De Knipe

Banden wisselen in De Knipe

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in De Knipe is cruciaal. De meeste consumenten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) zetten we de winterband eronder en vanaf het voorjaar rijden we verder op de zomerband. Dit zelf verwisselen is niet eenvoudig. Ook vergt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in De Knipe ontneemt veel stress:

 • Je kunt erop vertrouwen dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Jouw autobanden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Eventueel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in De Knipe.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenspecialist bekijkt ook of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat de band beschadigd of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 35.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van de rijstijl en type wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt oncomfortabel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook geeft het een verhoogd brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen houdt in dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto regel je al vanaf €74,99.

Autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Grote kans dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Hierbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, rijd je een stuk efficiënter en je banden gaan langer mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in De Knipe

Probleemloos en voordelig banden vervangen in De Knipe? In de volgende tabel bieden wij adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze lokale garages zijn gespecialiseerd in repareren, sipen, (de)monteren, uitlijnen, trimmen, balanceren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website vind je evenzeer montage-experts in Katlijk, Mildam, Oranjewoud, Nieuweschoot en Oudeschoot.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-de-knipe

Goedkope autobanden De Knipe

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je ontdekt al snel dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dat wordt bepaald door de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, of er met name snelweg kilometers worden gereden en of je een zware of lichte auto hebt. Noemenswaardig: de banden van Europese fabrikanten zijn van uitstekende kwaliteit, dus zeker ook de goedkoopste banden. De autobanden verdelen we onder in 3 niveau’s:

ClassificatieType autoAantal kilometersWegcontactKostprijs
1. A-segmentZware wagensVeel kilometersAgressief198
2. UitstekendDoorsnee autoVanaf 25.000Doorsnee€118
3. VoordeelBoodschappenautoMinder dan 15.000Eenvoudig€62

Bandenleveranciers vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het onderstaande schema vergelijk je eenvoudig toonaangevende internetwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in De Knipe hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook aanvullende info over: Run-on-flat banden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Standaard laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in De Knipe monteren geeft jou extra grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer vanwege de brede lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Winterbanden laten wisselen De Knipe

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, bevordert de grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of sneeuwval. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk, Italië) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Biedt de beste performance bij vorst of sneeuw.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en ze geven een heel goede grip. Minpunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Perfect als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in De Knipe kopen? In de tabel hieronder vind je de geschatte prijzen van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal lees je ook meer informatie over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden.

MerkSoortAfmetingKenmerkTarief
Michelinx-ice north2 el195/55 R1691T€122
Continentalcontiwintercontact ts 810205/60 R1692H€97
Vredesteinwinnextsuv295/30 R22103Y€280
Bridgestoneblizzak225/45 R1891H€137
Goodyearug9195/60 R1588T€100
Dunlopgeomax mx5280/100 R2151M€108
Pirellipzero255/35 R2097Y€160
Hankookkinergy eco 2 k435175/65 R1380T€57
Kumhows71235/55 R1799H€103
Uniroyalrainexpert 3 suv fr215/60 R1796V€105
Nexenn blue hd plus205/50 R1586V€71
Firestonedestination245/70 R16107H€99
Superiaecoblue 4s175/65 R1584H€54
Savaintensa uhp 2245/40 R1795Y€128
Maxxisc9273225/40 R1032N€68
Toyotranpath a 14a215/70 R1699H€112
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Heerenveen).

Autobanden zoeken en vinden

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 30%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Als je naar andere banden wilt overstappen zijn er belangrijke factoren die invloed hebben op de beste keuze. De maat van jouw huidige velgen, wat voor rijstijl je hebt en natuurlijk het budget.

Jouw bandenmaat
De maat staat weergegeven op de flank van de band. Deze cijfer-letter combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een voorbeeld van een bandenmaat is 245 / 50 R19 – 101V.

 • 245 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 50 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 50%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 19 geeft de velgmaat weer (in dit geval 19 inch).
 • 101 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 825kg.
 • De laatste letter (V) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot240 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga bij jezelf na of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een efficiënte manier van rijden. Wanneer je een incidentele autorijder bent (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een zuinigere optie. Maak je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is een winterband in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden De Knipe.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers in de winter maakt en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat mag het kosten?
Autobanden kunnen we onderverdelen in drie prijsklassen: Voordelig, prijs-kwaliteit en topkwaliteit. Welke categorie aan te raden is voor jou heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, je manier van rijden en hoeveel je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Goodyear of Nexen in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (neem een Nissan Pixo) en doe je het rustig aan? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Irc en Platin Reifen.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Firestone zijn vrij duur. Wie slim is bestelt scherpe aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Zo kan je verrassend goedkope autobanden in De Knipe bestellen, en ontvang je tot 25% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in De Knipe: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Probeer gebruikte banden De Knipe: tweedehands die amper gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €150,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Onder normale omstandigheden zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Controleer regelmatig of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tevens is het van groot belang dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag De Knipe.

Hoeveel kost autobanden wisselen in De Knipe?
Vakkundig banden vervangen in De Knipe regel je al voor €55,00 voor de complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit heet een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost dit circa €99,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €65,00 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door gebruik te maken van de versterkte wang (zijkant) kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zo vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een specialist. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is een optimaal draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning nog op orde is en en de diepte van het profiel. Vakgarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in De Knipe.

Plaats een reactie