Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Oranjewoud

Nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Oranjewoud? Op www.autobandenspot.nl communiceren wij erkende leveranciers van winter- zomer- en all season banden en lokale garages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Ook kan je aan de slag met aanvullende info over montage, uitlijnen en balanceren en vind je via de keuzehulp welk product aansluit bij jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Let er op dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Oranjewoud inclusief montage, balanceren en testen laat je al doen vanaf €35,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid is het aan te raden om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Banden van populaire merken zoals Hankook koop je al vanaf €320. Budgetmerken als Infinity kan je al krijgen vanaf €180 voor een hele set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Oranjewoud

Banden wisselen in Oranjewoud

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Oranjewoud is erg belangrijk. De meeste consumenten doen dit twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) kiezen we voor de winterband en rond maart / april rijden we verder op de zomerband. Op eigen houtje wisselen is best een complexe klus. Daarbij eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Oranjewoud is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De banden worden daarbij direct gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Soms kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Oranjewoud.

Wanneer banden vervangen
Een garage analyseert ook of het profiel op de autoband nog volstaat. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat de band uitgedroogd of beschadigd is moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na 50.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wanneer auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt naar één kant en stuurt minder gemakkelijk. Ook geeft het een onnatuurlijk brandstofverbruik en abnormale slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Het gevolg is een goede wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €89,99.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Heb je last van een trillende auto? De oplossing is dan vaak dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijdt je een stuk rustiger, verbruik je minder benzine en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een bandenwissel is dit standaard inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Oranjewoud

Rap en voordelig banden vervangen in Oranjewoud? In de volgende tabel vind je garages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze lokale garages hebben ervaring met wisselen, uitlijnen, (de)monteren, sipen, trimmen, balanceren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker zoek je evenzeer montagebedrijven in Nieuweschoot, Oudeschoot, Terband, Oude Willem en Wateren.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-oranjewoud

Goedkope autobanden Oranjewoud

Op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je ontdekt al snel dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl, de gebruiksintensiteit, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het vermogen van de auto. Opmerking: banden van Europese makelaardij voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen splitsen we uit in 3 groepen:

CategorieSoort autoKilometrageRij-kenmerkPrijs
1. A-merkSportautoVanaf 50.000Dynamisch199
2. PopulairGemiddelde autoRond 30.000Doorsnee€113
3. EconomyKleine stadsautoMinder dan 15.000Simpel €71

De beste aanbieders vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het overzicht hieronder bekijk en vergelijk je professionele online garages die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Oranjewoud hebben. Via deze website check je ook handige informatie over: Banden in de zomer

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Over het algemeen gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Oranjewoud monteren geeft optimale grip, een kortere remweg, voorkomt onnodige slijtage en een effectieve waterafvoer vanwege de brede sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Oranjewoud

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en biedt veiligheid en stabiliteit in het geval van natte en koude periodes. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Zweden, Italië, Zwitserland, Noorwegen) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste keuze bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je niet al te veel kilometers maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden worden steeds populairder: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Aandachtspunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Ideaal als je niet al te veel kilometers rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Oranjewoud kopen? In de onderstaande tabel verstrekken wij de tariefindicaties van verschillende soorten en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website vind je ook extra informatie over: Homologatie.

MerkTypeFormaatKenmerkPrijs
Michelinagilis crossclimate215/60 R17109T€186
Continentalcontipremiumcontact 5195/55 R1585H€89
Vredesteint-trac 2175/70 R1484T€76
Bridgestonevettura215/60 R1695V€140
Goodyearug9175/70 R1484T€87
Dunlopsportmax d 220 f st g170/60 R1772H€236
Pirellipzero rosso asimmetrico255/50 R19103W€161
Hankookkinergy eco 2 k435185/65 R1592T€60
Kumhows71215/70 R16100T€77
Uniroyalrainexp.3245/70 R16111H€108
Nexenn8000295/30 R19100Y€105
Firestonewinterhawk 3165/65 R1581T€68
Superiaecoblue 4s225/45 R1895W€56
Savaeskimo hp 2225/55 R1695H€91
Maxxism-917 bighorn26/8 R1444N€137
Toyoobserve van215/75 R16116R€110
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Heerenveen).

Zoek direct jouw band

Bekijk aanbiedingen en bespaar zo’n 35%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Als je nieuwe banden wilt bestellen zijn er verschillende details waar je rekening mee moet houden. De maat van jouw huidige velgen, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je budget is.

De bandenmaat
De maat is vermeld op de flank van de band. Deze speciale code vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 235 / 55 R19 – 101W.

 • 235 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 55 slaat op de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (in dit geval 55%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 19 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 19 inch).
 • 101 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 825kg.
 • De afsluitende waarde (W) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 270 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band aan te raden. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de speciale winterband tijdens de wintermaanden het meest interessant. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Oranjewoud.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook in de winter veel op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Dure of goedkope banden?
Autobanden verdelen we onder in meerdere prijsklassen: Koopjes, medium en topkwaliteit. Welk segment past bij jou heeft te maken met het vermogen van de auto, rijgedrag en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Koop een A-merk als o.a. Dunlop of Nexen als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (denk aan een Nissan Pixo) en houd je er een rustige rijstijl op na? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Accelera & Tomket.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Bridgestone of Pirelli zijn niet perse voordelig. Wie wat verder kijkt vergelijkt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zo kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Oranjewoud bestellen, en krijg je wel 35% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Oranjewoud: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Oranjewoud: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met minimale slijtage.
 • Alles-in-1: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €132,50 per jaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom vreemde slijtage door een goede band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tenslotte moet je erop letten dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Oranjewoud.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Oranjewoud?
Banden vervangen in Oranjewoud wordt al gedaan voor €50,00 voor een complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit is een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet je rekenen op zo’n €87,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €62,50 per kalenderjaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door gebruik te maken van de unieke samenstelling kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Dan rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een specialist. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor bestelbussen). Wat dit type onderscheidt is een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Controleer voor vakantie of de spanning gewijzigd moet worden en en de diepte van het profiel. Vakgarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Oranjewoud.

Plaats een reactie