Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nieuw Annerveen

Nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Nieuw Annerveen? Op dit portaal tref je erkende webwinkels in goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Ook bekijk je hier meer info over de verschillende soorten autobanden en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product aansluit bij jouw budget.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je altijd en overal met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Nieuw Annerveen inclusief montage, balanceren en testen heb je al vanaf €40,99.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Om ongelukken te voorkomen wordt vaak aangeraden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van toonaangevende merken als Hankook bestel je al vanaf €310. Budgetmerken als Br. Stone bestel je al vanaf €180 per 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Nieuw Annerveen

Banden wisselen in Nieuw Annerveen

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Nieuw Annerveen is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste mensen wisselen twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) rijden we op de winterband en ronde maand maart rijden we verder op de zomerband. De banden verwisselen is best een complexe klus. Bovendien vraagt dit om de nodige ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Nieuw Annerveen is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • De autobanden worden ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Soms kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nieuw Annerveen.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenservice weet ook of de profieldiepte nog toereikend is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook zodra de band uitgedroogd of beschadigd is worden nieuwe banden aanbevolen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden wordt bepaald door de rijstijl en type wegdek. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wat is een auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Ook leidt het tot een onnatuurlijk brandstofverbruik en te snelle slijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een vermindering in het brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een auto is al uit te voeren vanaf €89,99.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Hierbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je duurzamer bezig en vergroot dit het rijplezier. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zullen zit dit standaard doen.

Banden garages in Nieuw Annerveen

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Nieuw Annerveen? In de tabel in het volgende blok vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels in de buurt (provincie Drenthe). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals (de)monteren, trimmen, uitlijnen, wisselen, balanceren, sipen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker zoek je daarnaast ook montagebedrijven in Spijkerboor, Oud Annerveen, Annerveenschekanaal, Meeden en Muntendam.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nieuw-annerveen

Goedkope autobanden Nieuw Annerveen

Wil je investeren in nieuwe banden voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, de jaarlijkse kilometrage, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Hoe dan ook: producten van EU-merken voldoen aan strenge eisen, ook de goedkoopste banden. De banden zijn te verdelen in 3 classificaties:

SegmentAutoKilometersRij-kenmerkTarief
1. Hoogste klasseKrachtige autoVanaf 50.000Energiek186
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoGemiddeldGewoon€100
3. BasisStadsautootjeKleingebruikerBeheerst€69

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het schema hierna vergelijken wij populaire aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Nieuw Annerveen hebben. Op dit portaal ontdek je ook aanvullende info over: Autobanden inruilen

Informatie over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. In de regel gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Nieuw Annerveen monteren geeft optimale grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de lange sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Geadviseerd van maart tot november.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Snel en voordelig winterbanden wisselen Nieuw Annerveen

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, directer contact met de weg en geeft een veiliger gevoel in de auto bij gladheid of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • In hun element tijdens de wintermaanden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een vaak genoemd nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de investering in nieuwe autobanden in Nieuw Annerveen kopen? In het onderstaande schema beiden wij de actuele tarieven van verschillende merken en modellen. Dit is exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook uitgebreide info over: Autobanden vervangen .

MerkSoortFormaatVermogenKosten
Michelinx-ice xi3245/50 R18104H€224
Continentalpremium 6 fr245/50 R18100Y€174
Vredesteinwintrac xtreme s235/55 R18100H€215
Bridgestoneblizzak225/55 R1797H€162
Goodyearefficientgrip suv255/65 R17110H€132
Dunlopwinter sport 5 suv255/50 R20109V€226
Pirelliscorpion zero asimmetrico275/50 R20113W€185
Hankookventus prime3 k125225/60 R1698W€93
Kumhohp 91265/60 R18110V€132
Uniroyalrainexpert xl205/60 R1595H€86
Nexennfera ru1275/55 R17109V€95
Firestonemultihawk145/70 R1371T€46
Superiaecoblue 4s155/65 R1373T€48
Savaeskimo hp 2195/55 R1585H€70
Maxxispremitra 5205/60 R1696W€82
Toyoopen c.ut255/65 R17110H€106
Schema met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Aa en Hunze).

Zoek jouw geschikte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar ongeveer 45%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er diverse dingen die invloed hebben op de beste keuze. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat staat weergegeven op het rubber van de band. Deze cijfer-letter combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Koop je ook nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 255 / 55 R20 – 107H.

 • 255 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 55 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (in dit geval 55%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 20 geeft een indicatie van de velgmaat (in ons voorbeeld 20 inch).
 • 107 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In dit geval is dat een max. belasting van 975 kilogram.
 • De afsluitende waarde (H) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot210 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bedenk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons milde klimaat is de zomerband de meeste maanden de beste optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is de all weather band een geschikt type. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je elk jaar op skivakantie? Kiezen voor winterbanden is dan in het najaar en de winter uitermate geschikt. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Nieuw Annerveen.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat wil ik betalen
Autobanden kunnen we onderverdelen in velerlei prijssegmenten: Koopjes, standaard en het topsegment. Welke soort jij moet kiezen hangt af van hoeveel power je auto heeft, rijgedrag en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Schaf een A-merk aan zoals Kumho Tyres of Hankook als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een zuinige kleine auto (neem een Peugeot 108) en rijd je niet al te hard? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Cachland en Starmaxx.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Bridgestone of Pirelli zijn niet goedkoop. Wie wat verder kijkt zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Zo kan je verrassend goedkope autobanden in Nieuw Annerveen bestellen, en ontvang je tot 45% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Nieuw Annerveen: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Het alternatief is gebruikte banden Nieuw Annerveen: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €167,50 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De ANWB adviseert om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ook is het enorm aan te raden dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Nieuw Annerveen.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Nieuw Annerveen?
Bij een garage banden vervangen in Nieuw Annerveen regel je al voor €32,50 per set van 4 (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit heet een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit ongeveer €100. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €55,00 per half jaar.

Hoe werkt een runflat band?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Op basis van de versterkte wang (zijkant) kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zo kan jij dus nog naar huis rijden of naar een specialist. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor bestelbussen). De positieve eigenschappen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een potentieel hogere bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Opgelet: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de profieldiepte. Het algemene advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Nieuw Annerveen.

Plaats een reactie