Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Jonkerslân

Online autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Jonkerslân? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere de beste webwinkels in winter- zomer- en all season banden en lokale garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Daarnaast raadpleeg je hier meer informatie over uitlijnen, balanceren en vind je via de keuzehulp welk product rijmt met jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Jonkerslân inclusief montage, balanceren en testen is al mogelijk vanaf €40,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor optimale veiligheid is het verstandig om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van de betere merken als Pirelli bestel je al vanaf €350. B-merken als Kleber zijn er al vanaf €230 per set van 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Jonkerslân

Banden wisselen in Jonkerslân

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Jonkerslân is erg belangrijk. De meeste auto-eigenaren laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Vanaf oktober of november nemen we de winterband en omstreeks maart of april kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf verwisselen is niet eenvoudig. Daarnaast eist dit flink wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Jonkerslân is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je kunt er van uitgaan dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw autobanden worden meestal ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij sommige aanbieders is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Jonkerslân.

Wanneer banden vervangen
Een autogarage analyseert ook of de profieldiepte nog voldoende is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook zodra het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 32.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een langere levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Ook leidt het tot een verhoogd brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit bevordert de wegligging, een lager brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een personenauto uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €90,00.

Autobanden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Wellicht is het dan zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceerapparaat worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, je rijdt zuiniger en gaan de banden extra lang mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Jonkerslân

Direct en goedkoop banden vervangen in Jonkerslân? In de tabel in het volgende blok bekijk je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze lokale garages ondersteunen je bij repareren, wisselen, balanceren, trimmen, (de)monteren, uitlijnen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl check je plaatselijke montagepartners in Gorredijk, Blesdijke, De Blesse, Peperga en Steggerda.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-jonkerslan

Goedkope autobanden Jonkerslân

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit heeft te maken met de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, of er met name snelweg kilometers worden gereden en wat voor type auto je rijdt. Noemenswaardig: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De merken splitsen we uit in 3 categorieën:

KlasseAutoKM (jaarlijks)WegcontactKostprijs
1. A-segmentSportwagen50.000+ Pittig199
2. StandaardNormale autoTot 30.000 kmModaal€114
3. VoordeelKleine autootjesKleingebruikerSimpel €66

De beste aanbieders vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de tabel hierna vergelijk je eenvoudig landelijke online aanbieders die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Jonkerslân hebben. Op dit portaal zoek je ook meer informatie over: Banden voor de motor

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband rijd je bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. In de basis gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Jonkerslân monteren geeft optimale grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Winterbanden wisselen Jonkerslân

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze hebben diepe gleuven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit leidt tot een kortere remweg, zorgt voor meer grip en dus minder kans ongelukken bij nat en koud weer. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland, Zweden, Oostenrijk) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Biedt de beste performance in het najaar en in de winter.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Ideaal als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de kosten van nieuwe autobanden in Jonkerslân kopen? In het onderstaande schema tref je de verwachte prijzen van verschillende soorten en merken. Prijzen zijn exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook aanvullende info over: Bandenindex.

MerkSerieGrootteVermogenKosten
Michelinprimacy 4185/60 R1584T€97
Continentalcontiwintercontact ts 830p225/55 R1699H€118
Vredesteinultrac vorti245/40 R1998Y€143
Bridgestoneblizzak195/55 R1691H€124
Goodyearexcellence235/60 R18103W€131
Dunlopscootsmart130/70 R1661S€98
Pirelliscooter110/70 R1145L€78
Hankookkinergy 4s 2 h750235/45 R1898Y€133
Kumhocrug.prem.kl 33225/60 R1799H€93
Uniroyalrainexpert 3 xl165/70 R1485T€54
Nexenn blue hd plus235/60 R16100H€87
Firestonefirehawk225/45 R1791W€84
Superiaecoblue 4s185/70 R1488T€54
Savaintense uhp 2245/40 R1998Y€133
Maxxisap2 all season155/80 R1383T€45
Toyoproxes sport xl235/30 R1885Y€191
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Opsterland).

Vind jouw perfecte autoband

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar tot 50%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er een paar zaken die relevant zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat staat weergegeven op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers geeft weer wat de actuele maat is. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een bandenmaat kan zijn 225 / 55 R17 – 101H.

 • 225 staat voor de breedte in millimeters.
 • 55 geeft de hoogte van de band aan, in een percentage van de breedte van de band (in dit geval 55%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 geeft de velgmaat weer (hier dus 17 inch).
 • 101 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 825 kilogram.
 • De afsluitende waarde (H) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bedenk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn standaard zomerbanden vaak de juiste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot circa 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een uitstekende keuze. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? In dat geval is de winterband tijdens de winterse periodes een onmisbare keuze. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Jonkerslân.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat kost het?
Autobanden kunnen we onderverdelen in 3 prijscategorieën: Koopjes, middenklassen en het topsegment. Welke groep jij moet kiezen is met name afhankelijk van de inhoud van de motor, de manier waarop je rijdt en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Schaf een A-merk aan zoals Vredestein of Hankook in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Ford Ka) en een rustige rijstijl? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Atturo & Minerva Fs.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Hankook zijn de duurste op de markt. De slimme rijder zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je dikwijls goedkope autobanden in Jonkerslân bestellen, en regel je snel 40% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Jonkerslân: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Jonkerslân: tweedehands die goed zijn nagekeken die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Totaalpakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al vanaf €135,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Check elke maand even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door een goede band-balans en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ten derde is het voor de levensduur essentieel dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Jonkerslân.

Wat kost autobanden wisselen in Jonkerslân?
Op korte termijn banden vervangen in Jonkerslân kost je zo’n €50,00 per bandenset (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €97,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €55,00 per half jaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Middels de versterkte wang kan je nog 80 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. Zo is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar de dealer. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door het verbeterde draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Tip: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning van de banden en en de diepte van het profiel. Het advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Jonkerslân.

Plaats een reactie