Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Blesdijke

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of alleen je banden laten wisselen in Blesdijke? Op www.autobandenspot.nl communiceren wij de grote aanbieders van winter- zomer- en all season banden en lokale garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Ook verstrekken wij nuttige info over de banden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Blesdijke inclusief montage, balanceren en ventiel laat je al doen vanaf €45,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Om ongelukken te voorkomen bevelen wij aan om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Autobanden van bekende merken als Firestone kosten ongeveer €305. B-merken als Briway kosten ongeveer €185 per set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Blesdijke

Banden wisselen in Blesdijke

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Blesdijke is essentieel. De meeste autorijders kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) kiezen we voor de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf doen is een vak apart. Daarnaast eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Blesdijke is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • De autobanden worden direct gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij sommige aanbieders is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Blesdijke.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autobedrijf checkt ook of het profiel nog goed genoeg is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond worden nieuwe banden aanbevolen. In de regel is dit na 30.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt af van de rijstijl en type wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt iets naar rechts of links en stuurt minder gemakkelijk. Ook leidt het tot een ongunstig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit verbetert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van de auto kost je ongeveer €70,00.

Waarom banden balanceren
Trillen er delen in de auto? Grote kans dat de banden gebalanceerd dienen te worden. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, je rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Overzicht met banden garages in Blesdijke

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Blesdijke? In de onderstaande tabel vind je specialisten en bandenwinkels uit de regio (provincie Friesland). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in (de)monteren, sipen, wisselen, balanceren, trimmen, uitlijnen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Middels onze vergelijker ontdek je eveneens montage-experts in De Blesse, Peperga, Steggerda, De Hoeve en Vinkega.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-blesdijke

Goedkope autobanden Blesdijke

Op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Je merkt al snel het assortiment enorm uitgebreid is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt vooral af van het remgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en kenmerken van de auto zelf. Advies: banden van Europese makelaardij voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende producten worden vaak onderverdeeld in 3 niveau’s:

CategorieType autoKM (jaarlijks)WegcontactTarief
1. A-segmentVeel vermogen50.000+ Pittig€199
2. MiddenklasseNormale autoRond de 25.000Modaal€117
3. GoedkoopsteKleine autootjesWeinig kilometersRustig€75

Bandenshops vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de tabel hierna doorzoek je populaire online leveranciers die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Blesdijke hebben. Middels onze vergelijker check je ook meer informatie over: Gehomologeerde banden

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaliter worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Blesdijke monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, een kortere remweg, geeft minder geluidsproductie en een goede waterafvoer dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Blesdijke

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, verhoogt het gripniveau en een ideale rijervaring bij gladheid of vorst. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Luxemburg, Zwitserland, Zweden) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • De beste keuze bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en ze geven een heel goede grip. Een belangrijk nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Benieuwd naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Blesdijke kopen? In de tabel hieronder tref je de huidige tarieven van verscheidene merken en soorten. Deze prijzen zijn excl. het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook meer informatie over: All season banden.

MerkSerieAfmetingKenmerkKosten
Michelinprimacy 4165/65 R1581T€72
Continentalcontipremiumcontact 5185/65 R1588H€69
Vredesteinsportrac 5195/45 R1684V€83
Bridgestoneblizzak255/55 R20110V€227
Goodyearefficientgrip performance205/50 R1793V€96
Dunlopscootsmart140/60 R1357P€94
Pirelliscorpion winter265/40 R21105V€254
Hankookventus s1 evo3 k127295/30 R20101Y€179
Kumhokh25205/55 R1791V€72
Uniroyalrainexpert 3185/70 R1386T€71
Nexenn blue hd plus205/65 R1594H€59
Firestonewinterhawk 3155/65 R1475T€62
Superiaecoblue 4s235/35 R1991W€56
Savaintensa uhp 2245/35 R1892Y€144
Maxxisap2 all season195/65 R1493H€76
Toyosnowprox s 943185/65 R1588H€54
Overzicht met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Weststellingwerf).

Zoek jouw nieuwe band

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar zo’n 40%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Zodra je nieuwe banden wilt bestellen zijn er veel aspecten die invloed hebben op de beste keuze. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor rijstijl je hebt en wat je budget is.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt geperst op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je op een andere velg rijden? Wellicht past daar een andere maat bij. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 215 / 70 R17 – 101H.

 • 215 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 70 is een indicatie voor de bandhoogte, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit geval 70%.
 • De R staat voor Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 geeft een indicatie van de velgmaat (hierbij dus 17 inch).
 • 101 staat voor het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 825 kilogram.
 • De afsluitende waarde (H) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bedenk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band aan te raden. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is het rijden op winterbanden in het najaar en de winter aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Blesdijke.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kunnen we onderverdelen in allerlei prijsklassen: Budget, standaard en premium. Welke soort je moet kiezen heeft te maken met de inhoud van de motor, de manier waarop je rijdt en het aantal afgelegde kilometers. Bestel een A-merk als bijv. Dunlop of Maxxis op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Peugeot 108) en heb je een rustig rijgedrag? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Double Coin of Viking.


Uitverkoop en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Pirelli zijn in de basis best duur. Wie wat verder kijkt doorzoekt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je dikwijls goedkope autobanden in Blesdijke bestellen, en profiteer je snel van 25% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Blesdijke: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Probeer gebruikte banden Blesdijke: tweedehands producten van goede kwaliteit met minimale slijtage.
 • Alles-in-1-pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €130,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ook is het voor de levensduur essentieel dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Blesdijke.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Blesdijke?
Professioneel banden vervangen in Blesdijke regel je al voor €42,50 per bandenset (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit ongeveer €95,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €50,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Met gebruikmaking van de unieke samenstelling kan je nog een stuk blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Dan kan jij dus nog naar huis rijden of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje zijn dan ook verleden tijd.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelauto). De voordelen zijn een zeer hoog draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Aandachtspunt: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning nog op orde is en de profielkwaliteit. De garages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Blesdijke.

Plaats een reactie