Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Geldermalsen

Nieuwe autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Geldermalsen? Op deze website communiceren wij toonaangevende aanbieders van winter- zomer- en all season banden en gegevens van garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Ook bekijk je hier meer info over de verschillende type banden die er zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product rijmt met jouw wensen.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Het is essentieel dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Geldermalsen inclusief demontage, balanceren en montage kan al worden uitgevoerd vanaf €42,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt het aanbevolen om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van bekende merken als Firestone zijn er al vanaf €340. B-merken als Barum bestel je al vanaf €190 per set van 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Geldermalsen

Banden wisselen in Geldermalsen

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Geldermalsen is erg belangrijk. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november gaat de winterband erop en omstreeks maart of april rijden we verder op de zomerband. De banden verwisselen is een precies werkje. Daarnaast eist dit de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Geldermalsen scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je mag er gerust op zijn dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Eventueel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Geldermalsen.

Wanneer moet ik wisselen?
Het bandenbedrijf bekijkt ook of het profiel nog volstaat. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook wanneer de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. In de regel is dit na 35.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan is met name afhankelijk van het type auto en jouw rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Uitlijnen van de auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt raar. Tevens zie je daarbij een te hoog brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. De kern van uitlijnen is dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit geeft een veilige wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de wagen kan al vanaf €87,50.

Waarom autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceermachine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je duurzamer bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Geldermalsen

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Geldermalsen? In het overzicht hierna bieden wij de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Gelderland). Deze montagebedrijven kunnen je helpen bij repareren, (de)monteren, sipen, balanceren, uitlijnen, wisselen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je ook montagebedrijven in Est, Opijnen, Neerijnen, Waardenburg en Tuil.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-geldermalsen

Goedkope autobanden Geldermalsen

Wil je investeren in nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is geen geheim dat er een ontzettend grote keuze is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn het remgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Goed om te weten: de banden van Europese fabrikanten voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we grofweg indelen in 3 categorieën:

ClassificatieSoort autoKilometrageRijstijlPrijs
1. A-segmentSnel en/of zwaarMeer dan 45.000Dynamisch182
2. UitstekendGemiddelde autoDagelijks gebruikDoorsnee€117
3. VoordeligLichte auto’sMinder dan 15.000Voorspelbaar€79

Bandenshops vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de bijgaande tabel doorzoek je professionele internetwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Geldermalsen hebben. Op deze website lees je ook handige informatie over: Verzekering voor de auto

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Doorgaans worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Geldermalsen monteren zorgt voor meer grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden door de brede sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Minder geluidsproductie.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Geldermalsen

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit zorgt voor een kortere remweg, directer contact met de weg en een veilige rijervaring tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Zweden, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Noorwegen) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij natte en winterse omstandigheden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

All season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Minpunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de kosten van nieuwe autobanden in Geldermalsen kopen? In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde prijzen van de meest verkochte merken. Deze prijzen zijn excl. het monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl zoek je ook handige informatie over: Autobanden inruilen.

MerkSoortAfmetingPrestatieTarief
Michelinlatitude sport 3275/40 R20106Y€225
Continentaltwist110/70 R1247S€48
Vredesteinquatrac pro225/45 R1794V€90
Bridgestonedueler205/80 R16104T€109
Goodyearefficientgrip performance185/55 R1582V€144
Dunlopsport maxx rt 2255/45 R1899Y€142
Pirelliscorpion xc mid hard140/80 R1870M€83
Hankookwinter icept rs2 w452185/60 R1588T€56
Kumhowp51185/60 R1482T€47
Uniroyalrainsport 3 xl255/35 R1894Y€161
Nexenro-ct8175/70 R1495T€360
Firestonewint.hawk2185/65 R1588T€46
Superiaecoblue 4s185/70 R1488T€54
Savaeskimo s3+175/65 R1584T€60
Maxxism6029110/80 R1261L€52
Toyoproxes cf2195/60 R1588V€68
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente West Betuwe).

Zoek direct jouw band

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar wel 35%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Zodra je de banden wilt verwisselen zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. De maat van jouw huidige velgen, wat voor rijstijl je hebt en wat het allemaal mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt geperst op de zijkant van je huidige autobanden. De reeks aan cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 205 / 50 R16 – 87V.

 • 205 betekent de breedte van de band in mm.
 • 50 staat voor de hoogte van de zijwand, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 50%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 16 geeft de velgmaat weer (in dit geval 16 inch).
 • 87 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 545kg.
 • De laatste waarde (V) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot240 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je veel rijdt of juist weinig? In ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een prima keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (+/- 15.000 km) dan is de all weather band een zuinigere optie. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rijd je ook in de winter in de bergen? In dat geval is de winterband van oktober/november tot maart/april echt essentieel. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Geldermalsen.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en regelmatig op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Budget bepalen
Autobanden zijn er in verschillende prijscategorieën: Voordelig, goed en A-segment. Welk model je moet kiezen wordt bepaald door het gewicht van de auto, de manier waarop je rijdt en hoeveel je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Goodyear of Hankook in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel op de snelweg zit en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een boodschappenautootje (neem een Toyota iQ) en een rustige rijstijl? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Aptany & Nitto.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Michelin of Nexen zijn niet perse voordelig. Wie wil besparen checkt regelmatig aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te zoeken kan je dikwijls goedkope autobanden in Geldermalsen bestellen, en krijg je wel 45% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Geldermalsen: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Geldermalsen: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €147,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal gebruik zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Verder is het van groot belang dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Geldermalsen.

Wat kost autobanden wisselen in Geldermalsen?
Banden vervangen in Geldermalsen laat je al uitvoeren voor €50,00 bij 4 banden (indien je band en velg in 1x laat wisselen, bekend als wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit ongeveer €87,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €57,50 per kalenderjaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Met gebruikmaking van de versterkte zijkant kan je nog 80 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zo kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn het verbeterde draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Opgelet: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning van de banden en en de diepte van het profiel. Het advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Geldermalsen.

Plaats een reactie