Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Kockengen

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Kockengen? Op Autobandenspot.nl vind je gerenommeerde leveranciers van goedkope autobanden en contactgegevens waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Verder kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de verschillende type banden die er zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is belangrijk dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Kockengen inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al worden uitgevoerd vanaf €45,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid is het verstandig om je banden te vervangen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Gewoon goede banden van de betere merken als Vredestein kosten gemiddeld zo’n €300. B-merken als Cst kosten ongeveer €195 per set van 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Kockengen

Banden wisselen in Kockengen

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Kockengen is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. Rond oktober / november zetten we de winterband eronder en als de zomer nadert gaat de zomerband erop. Zelf banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Verder vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en materialen. Goedkoop banden wisselen in Kockengen maakt het jou lekker makkelijk:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • De autobanden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Steeds vaker kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Kockengen.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een garage kan je ook vertellen of het profiel nog toereikend is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook wanneer de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond worden nieuwe banden aanbevolen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 35.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en is met name afhankelijk van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt licht of juist zwaar. Je krijgt ook te maken met een onzuinig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit verbetert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van de auto regel je al vanaf €80,00.

Autobanden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Daarbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en je banden gaan langer mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Lokale banden garages in Kockengen

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Kockengen? In de tabel hieronder vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages in de buurt (provincie Utrecht). Deze garages zijn gespecialiseerd in wisselen, uitlijnen, (de)monteren, sipen, trimmen, repareren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Middels onze vergelijker check je regionale montage-garages in Nieuwer Ter Aa, Breukeleveen, Breukelen, Westbroek en Tienhoven.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-kockengen

Goedkope autobanden Kockengen

Op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Het is geen geheim dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Hieraan ten grondslag liggen het remgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en de eigenschappen van de auto. Advies: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge regelgeving, ook de goedkoopste banden. De merken zijn te verdelen in 3 classificaties:

CategorieSoort autoKM (op jaarbasis)WegliggingPrijs
1. A-segmentKrachtige auto50.000+ Druk188
2. PopulairDoorsnee autoGemiddeldNormaal€119
3. BasisBoodschappenautoMinder dan 15.000Voorspelbaar€62

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de volgende tabel bekijk en vergelijk je goede online aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Kockengen hebben. Op deze website lees je ook uitgebreide info over: Homologatie

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is geschikt bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Normaal gesproken gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Kockengen monteren zorgt voor meer grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder slijtage in de zomer en voert het water uitstekend af door de brede lengtegroeven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Een lager brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Kockengen

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben een dieper profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit leidt tot een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en dus minder kans ongelukken tijdens de wintermaanden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • De beste prestatie in de winterse periodes.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Geschikt als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet aan wintersport doet.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Benieuwd naar de kosten van nieuwe autobanden in Kockengen kopen? In de onderstaande tabel verstrekken wij de geschatte tarieven van verschillende soorten en merken. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Via deze website lees je ook uitgebreide info over: 4 seizoenen banden.

MerkSoortAfmetingenVermogenKosten
Michelins83300/0 R1042J€39
Continentalcontisportcontact 5225/50 R1794W€123
Vredesteincomtrac225/70 R15112R€92
Bridgestoneblizzak205/60 R1692H€95
Goodyearefficientgrip performance225/40 R1892W€91
Dunlopgpr 100120/70 R1455H€145
Pirelliwinter sottozero 3225/50 R1798H€114
Hankookkinergy 4s h740165/70 R1481T€52
Kumhowp51 xl215/60 R1699H€73
Uniroyalrain max 3195/70 R15104R€70
Nexennblue4seas175/65 R1380T€56
Firestonevanhawk 2225/70 R15112S€92
Superiaecoblue 4s215/65 R1698H€66
Savaadapto hp185/65 R1588H€64
Maxxism-8080 mudzilla lt33/14 R16117L€267
Toyoopen country a/t+235/75 R15109T€93
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Stichtse Vecht).

Zoek direct jouw band

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar tot 30%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Zodra je nieuwe banden gaat kopen zijn er veel onderdelen die relevant zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je budget is.

Bandenmaat aflezen
De maat lees je af op op de band. Deze unieke combi van letters en cijfers vertelt je welke maat je nodig hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een van de bandenmaat codes is: 155 / 81 R13 – 85Q.

 • 155 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 81 slaat op de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in ons voorbeeld 81%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 13 beschrijft de velgmaat (hier dus 13 inch).
 • 85 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 515kg.
 • De afsluitende letter (Q) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot160 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bedenk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband de meeste maanden de juiste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een betere mogelijkheid. Maak je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Kockengen.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook in de winter veel op de weg zit en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je bestellen in velerlei prijsgroepen: Koopjes, prijs-kwaliteit en A-segment. Welk product jij moet kiezen hangt met name af van het aantal PK’s van de auto, jouw rijgedrag en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Kies voor een A-merk als Dunlop of Firestone als je meer dan 30.000 km maakt, een pittige rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je niet vaak grote afstanden? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Opel Karl) en rijd je niet al te hard? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Formula en Viatti.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Vredestein of Pirelli zijn de duurste op de markt. De slimme automobilist checkt regelmatig aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op die manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Kockengen bestellen, en regel je snel 50% korting.

 • Check de autobanden outlet in Kockengen: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Kockengen: tweedehands onderdelen met garantie die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Totaalpakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €137,50 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij normaal gebruik gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Zoek maandelijks uit of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige slijtage door de banden te laten balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Als laatste is het voor de levensduur essentieel dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Kockengen.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Kockengen?
Banden vervangen in Kockengen wordt al gedaan voor €52,50 bij 4 banden (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit heet een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €97,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €52,50 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werken runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Met gebruikmaking van de bijzondere eigenschappen kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. In die situatie kan je veilig naar huis of naar een autogarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelauto). De voordelen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn een stuk sterker. Goed om te weten: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan de spanning en de status van het profiel. Het algemene advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Kockengen.

Plaats een reactie