Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Winterswijk Brinkheurne

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Winterswijk Brinkheurne? Op Autobandenspot.nl vind je de meest populaire online verkooppunten van voordelige autobanden van alle merken en lokale servicepunten voor een snelle bandenwissel. In aanvulling daarop tref je hier uitgebreide informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Winterswijk Brinkheurne inclusief montage, balanceren en testen kan al worden uitgevoerd vanaf €41,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor jouw eigen veiligheid wordt vaak aangeraden om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Degelijke banden van A-merken als Dunlop kosten gemiddeld zo’n €305. B-merken als King Star koop je al vanaf €180 per 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Winterswijk Brinkheurne

Banden wisselen in Winterswijk Brinkheurne

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Winterswijk Brinkheurne is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste autorijders laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar gaat de winterband erop en als het weer wat warmer wordt (maart/april) zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Daarnaast vergt het wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Winterswijk Brinkheurne heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Winterswijk Brinkheurne.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een garage bekijkt ook of de profieldiepte nog goed genoeg is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook als de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond worden nieuwe banden aanbevolen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 32.500 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen wil zeggen dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen kan al vanaf €70,00.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Trillend stuur of dashboard? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceerapparaat worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je duurzamer bezig en vergroot dit het rijplezier. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit standaard inbegrepen.

Banden garages in Winterswijk Brinkheurne

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Winterswijk Brinkheurne? In de tabel in het volgende blok vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit jouw regio (provincie Gelderland). Deze bandenspecialisten zijn gespecialiseerd in repareren, uitlijnen, wisselen, balanceren, (de)monteren, trimmen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal tref je plaatselijke montage-experts in Winterswijk Henxel, Winterswijk Miste, Winterswijk Woold, Winterswijk Kotten en Winterswijk Ratum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-winterswijk-brinkheurne

Goedkope autobanden Winterswijk Brinkheurne

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl (rustig of dynamisch), de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het vermogen van de auto. Hoe dan ook: de bandenmerken uit Europa zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we grofweg indelen in 3 categorieën:

ClassificatieSoort autoKilometrageWegliggingPrijs
1. Hoogste klasseVeel trekkrachtVanaf 50.000Dynamisch195
2. MiddenklasseNormale autoRond 30.000Herkenbaar€111
3. VoordeligKleine stadsauto< 15.000Beheerst€76

Vergelijk banden webshops
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende schema vergelijk je eenvoudig toonaangevende webshops die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Winterswijk Brinkheurne hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook nuttige informatie over: Bandenlabel

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Standaard is dit vanaf de periode rond maart / april. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Winterswijk Brinkheurne monteren geeft jou extra grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Direct winterbanden wisselen Winterswijk Brinkheurne

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit geeft een kortere remweg, meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit bij vorst of sneeuwval. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk, Luxemburg, Zweden, Zwitserland) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij natte en winterse omstandigheden.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Geschikt als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Winterswijk Brinkheurne kopen? In de tabel in het volgende blok beiden wij de huidige tarieven van de meest verkochte merken. Deze prijzen zijn excl. monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal lees je ook extra informatie over: Balanceren en uitlijnen van banden.

MerkTypeGrootteVermogenPrijs
Michelinprimacy 3225/50 R1794W€137
Continentalvancoeco225/60 R16111T€166
Vredesteinwintrac pro255/40 R20101Y€210
Bridgestoneblizzak dm-v2255/70 R16111S€154
Goodyearvector 4seasons gen-2215/50 R1795W€148
Dunlopwinter sport 5 suv235/55 R19105V€180
Pirellipzero rosso asimmetrico255/50 R18102Y€364
Hankookventus s1 evo k107195/45 R1684V€69
Kumhops71245/50 R18100Y€107
Uniroyalrainexpert 3 suv fr215/60 R1796H€96
Nexenn fera ru1 xl285/45 R19111W€133
Firestonewinterhawk175/65 R1486T€70
Superiabluewin205/55 R1694H€44
Savaadapto hp205/55 R1691H€87
Maxxisma-sw victra snow suv215/70 R16100T€79
Toyoopen c. a/t+175/80 R1691S€83
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Winterswijk).

Vind jouw perfecte autoband

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar plus minus 45%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er belangrijke onderwerpen die van belang zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat lees je af op de flank van de band. Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een van de bandenmaat codes is: 255 / 60 R18 – 97W.

 • 255 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 60 slaat op de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier is dat dus 60%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 18 geeft de velgmaat weer (in dit geval 18 inch).
 • 97 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 730 kilogram.
 • De afsluitende letter (W) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot270 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga bij jezelf na of je veel of weinig kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een betere mogelijkheid. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is de winterband tijdens de wintermaanden het meest interessant. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Winterswijk Brinkheurne.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst en/of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijs
Autobanden kunnen we onderverdelen in allerlei prijsgroepen: Prima, gemiddeld en de hoogste klasse. Welke soort aan te raden is voor jou hangt af van het aantal PK’s van de auto, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Koop een A-merk als o.a. Bridgestone of Firestone als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Hyundai i10) en een rustige rijstijl? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Aplus en Tigar.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Goodyear of Pirelli zijn de duurste op de markt. Wie wil besparen houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de grote en lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Winterswijk Brinkheurne bestellen, soms met wel 20% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Winterswijk Brinkheurne: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Kies voor gebruikte banden Winterswijk Brinkheurne: tweedehands die amper gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Combideal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €157,50 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ten derde moet je ervoor zorgen dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Winterswijk Brinkheurne.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Winterswijk Brinkheurne?
Op locatie banden vervangen in Winterswijk Brinkheurne is al mogelijk vanaf €32,50 voor een complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit is een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet jij uitgaan van +/- €82,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €50,00 per kalenderjaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. D.m.v. de speciale constructie kan je nog een stuk blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar de dealer. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje behoren op deze manier tot het verleden.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor bestelbussen). De pluspunten hiervan zijn een optimaal draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Opgelet: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning en en natuurlijk het profiel. Garagehouders adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Winterswijk Brinkheurne.

Plaats een reactie