Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Winterswijk Kotten

Nieuwe autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Winterswijk Kotten? Op dit portaal communiceren wij de grote shops gespecialiseerd in winter- zomer- en all season banden en adresgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tenslotte vind je hier belangrijke informatie over montage, uitlijnen en balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Zorg ervoor dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Winterswijk Kotten inclusief demonteren, monteren en balanceren is er al vanaf €43,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van A-merken als Firestone zijn er al vanaf €350. Budgetmerken als Aeolus bestel je al vanaf €225 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Winterswijk Kotten

Banden wisselen in Winterswijk Kotten

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Winterswijk Kotten is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) kiezen we voor de winterband en vanaf het voorjaar laten we de zomerband monteren. Dit zelf doen is een behoorlijke operatie. Tevens vraagt het behoorlijk wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Winterswijk Kotten scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Er is geen twijfel over dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en het scheelt veel stress.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De banden worden ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Winterswijk Kotten.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenspecialist controleert ook of de profieldiepte nog voldoet aan de richtlijnen. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 30.000 kilometer. De slijtage van de banden wordt bepaald door het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en stuurt zwaar. Doorgaans zien we dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen houdt in dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een laag brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto kost om en nabij de €87,50.

Wanneer autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? In dat geval kan het zijn dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Hierbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo vergroot je de verkeersveiligheid, verbruik je minder benzine en gaan de banden extra lang mee. Bij een bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Banden garages in Winterswijk Kotten

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Winterswijk Kotten? In de onderstaande tabel verzamelen wij adressen van bandenwinkels en servicepunten in jouw omgeving (provincie Gelderland). Deze lokale garages kunnen je helpen bij wisselen, uitlijnen, (de)monteren, balanceren, repareren, sipen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vind je daarnaast ook montage-experts in Winterswijk Ratum, Winterswijk Huppel, Winterswijk Meddo, De Heurne en Dinxperlo.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-winterswijk-kotten

Goedkope autobanden Winterswijk Kotten

Ben je aan het zoeken naar een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel zien dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het vermogen van de auto. Advies: alle Europese bandenmerken voldoen aan aan alle normen, ook de goedkoopste banden. De autobanden verdelen we onder in 3 groepen:

SegmentSoort autoKilometrageRijstijlPrijzen
1. A-merkSportwagenVanaf 40.000Driftig187
2. Prijs-kwaliteitNormale autoGemiddeldNormaal€109
3. BudgetKleine stadsautoMinder dan 15.000Statisch€78

Bandenleveranciers vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het schema hierna vergelijk je eenvoudig professionele online aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Winterswijk Kotten hebben. Op onze autobandenvergelijker check je ook meer informatie over: Zomerbanden

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaal gesproken worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Winterswijk Kotten monteren zorgt voor meer grip, betere acceleratie, voorkomt onnodige slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Met name in de zomer een aanzienlijk kortere remweg.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Winterswijk Kotten

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Het gevolg is een korte remweg, beter contact met het asfalt en een ideale rijervaring in het geval van natte en koude periodes. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • De beste prestatie bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Een vaak genoemd nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Een uitstekende keuze als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Winterswijk Kotten kopen? In de tabel hieronder verstrekken wij de tariefindicaties van verscheidene merken en soorten. Deze prijzen zijn excl. monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal ontdek je ook handige informatie over: Gehomologeerde banden.

MerkSerieAfmetingPrestatieKosten
Michelinpilot alpin pa4255/45 R19100V€224
Continentalhsw2 scandinavia385/55 R23160K€533
Vredesteinwintrac pro235/45 R1898V€128
Bridgestoneweather control a005245/45 R18100Y€146
Goodyeareagle ls2225/50 R1794H€252
Dunlopsport maxx rt 2285/30 R1998Y€211
Pirelliwinter sottozero 3215/55 R1895H€98
Hankookdynapro hp ra23245/60 R18105H€119
Kumhoecsta ps71 xl245/45 R19102Y€114
Uniroyalall season expert xl235/65 R17108V€119
Nexenn fera su1 xl195/45 R1578W€63
Firestonedest wint225/65 R17102H€129
Superiabluewin hp205/60 R1692H€44
Savaeskimo s3+185/65 R1486T€57
Maxxisue168175/80 R1397N€70
Toyocelsius225/60 R1799V€102
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Winterswijk).

Vind jouw perfecte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar 35%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er een paar dingen die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en natuurlijk het budget.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat lees je af op de wang van de autoband. De reeks aan cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 245 / 40 R18 – 97V.

 • 245 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 40 slaat op de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in ons voorbeeld 40%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 18 biedt inzicht in de velgmaat (hier is dat dus 18 inch).
 • 97 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 730 kilogram.
 • De afsluitende waarde (V) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. betekent snelheden tot 240 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bedenk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de beste optie. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een betere mogelijkheid. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? Een winterband rijden is dan van oktober/november tot maart/april aan te raden. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Winterswijk Kotten.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst of ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Onkosten
Autobanden verdelen we onder in diverse prijscategorieën: Voordeel, middenklassen en de hoogste klasse. Welke klasse past bij jou hangt met name af van het aantal PK’s van de auto, de manier waarop je rijdt en het aantal kilometers. Bestel een A-merk als bijv. Dunlop of Pirelli op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een high-performance auto rijdt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (neem een Toyota Aygo) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Briway en Riken.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Kumho Tyres of Superia zijn best kostbaar. Wie wat verder kijkt zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op die manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Winterswijk Kotten bestellen, soms met wel 20% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Winterswijk Kotten: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Winterswijk Kotten: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • All-in deal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €155,00 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Het advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij normaal rijgedrag moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Bekijk een keer per maand hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom vreemde slijtage door de juiste band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste is het voor de levensduur essentieel dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Winterswijk Kotten.

Wat kost autobanden wisselen in Winterswijk Kotten?
Banden vervangen in Winterswijk Kotten wordt al gedaan voor €37,50 per set van 4 (bij band reeds op de velg, dit is een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet je rekenen op zo’n €100. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €55,00 per kalenderjaar.

Hoe werken runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door gebruik te maken van de stuggere wang van de runflats is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Op die manier rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een vakgarage. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Aandachtspunt: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de profieldikte. Wij raden aan om deze elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Winterswijk Kotten.

Plaats een reactie