Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hank

Nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Hank? Op dit portaal vind je landelijke online verkooppunten van winter- zomer- en all season banden en lokale autogarages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. In aanvulling daarop verstrekken wij handige informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Let er op dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Hank incl. balanceren en uitlijnen heb je al vanaf €39,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen is het verstandig om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de beste merken zoals Michelin kosten ongeveer €315. Budgetmerken als Yokohama scoor je al vanaf €210 per set van 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Hank

Banden wisselen in Hank

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Hank is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste auto-eigenaren wisselen twee keer per jaar. In het najaar rijden we op de winterband en omstreeks maart of april kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf verwisselen is een behoorlijke operatie. Bovendien vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en materialen. Goedkoop banden wisselen in Hank is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je mag er gerust op zijn dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij steeds meer services bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hank.

Wanneer moet ik wisselen?
Een garage controleert ook of het profiel nog in orde is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook op het moment dat het rubber versleten of uitgedroogd is dien je nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 50.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen is met name afhankelijk van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook leidt het tot een ongunstig brandstofverbruik en te snelle slijtage. De kern van uitlijnen is dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit bevordert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen kost om en nabij de €80,00.

Wat is banden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Mogelijk is het zo dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Daarbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je milieuvriendelijk bezig en je banden gaan langer mee. Bij een wissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Hank

In no-time en voordelig banden vervangen in Hank? In het overzicht hierna verzamelen wij garages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Noord-Brabant). Deze bandenspecialisten hebben ervaring met repareren, sipen, (de)monteren, wisselen, trimmen, uitlijnen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vind je nabijgelegen montagepunten in Dussen, Babyloniënbroek, Meeuwen, Drongelen en Eethen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hank

Goedkope autobanden Hank

Wil je investeren in extra banden voor de winter/zomer? Het valt dan al gauw op dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit hangt af van rijstijl, het aantal afgelegde kilometers, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht van de auto. Advies: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan aan alle normen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De banden splitsen we uit in 3 segmenten:

CategorieSoort autoKM (jaarlijks)RijstijlKosten
1. PremiumGrote motorMeer dan 45.000Druk192
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoDagelijks gebruikNormaal€107
3. BudgetBoodschappenautoBeperkt gebruikRustig€68

Vergelijk banden webshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de tabel hierna vergelijk je eenvoudig betrouwbare webshops die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Hank hebben. Op deze website lees je ook aanvullende info over: Autobanden schoonmaken

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband rijd je als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). In de regel worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Hank monteren geeft jou extra grip, geeft een betere wegligging, geeft minder geluidsproductie en een effectieve waterafvoer dankzij de diepe sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Minder geluidsproductie.

Winterbanden wisselen Hank

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben diepe gleuven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit zorgt voor een kortere remweg, directer contact met de weg en een veilige rijervaring bij nat en koud weer. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Zweden, Italië) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Biedt de beste performance van oktober tot en met maart.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Meer controle over je auto.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: banden wisselen is niet nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • De beste keuze als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de investering in nieuwe autobanden in Hank kopen? In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte prijzen van verscheidene merken en soorten. Dit is exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website tref je ook aanvullende info over: Runflat banden.

MerkTypeGrootteKenmerkTarief
Michelinanakee wild140/80 R1769R€118
Continentalcontimotion z120/60 R1755W€77
Vredesteinquatrac pro245/40 R1998Y€178
Bridgestoneblizzak w995235/65 R16115R€154
Goodyearefficientgrip195/65 R1591H€69
Dunlopeconodrive205/65 R15102T€169
Pirelliscorpion mx extra j front70/100 R1740M€61
Hankookventus prime3 k125195/60 R1588V€62
Kumhohp 91225/55 R1797W€82
Uniroyalms-plus 77 xl255/55 R18109V€112
Nexenn fera su4 xl205/50 R1793W€79
Firestonefirehawk225/45 R1794Y€87
Superiaecoblue 4s215/55 R1899V€59
Savaeskimo s3+185/70 R1488T€63
Maxxisma-las all season225/65 R16112/110T€133
Toyoproxes cf 2205/55 R1691V€55
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Altena).

Zoek de autoband die bij jou past

Check acties en aanbiedingen en bespaar ongeveer 25%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Indien je nieuwe banden wilt bestellen zijn er verschillende dingen die van belang zijn. De maat van jouw huidige velgen, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op het rubber van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers laat zien welke maat je hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 145 / 82 R13 – 88R.

 • 145 betekent de breedte van de band in mm.
 • 82 staat voor de hoogte van de zijwand, in een percentage van de breedte van de band (hierbij dus 82%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 13 beschrijft de velgmaat (hier is dat dus 13 inch).
 • 88 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 560 kilogram.
 • De laatste waarde (R) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 170 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ben jij iemand die veel of weinig kilometers maakt? Met ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de winterband van oktober/november tot maart/april echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Hank.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of sneeuw.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je kopen in diverse prijsgroepen: Budget, goed en de hoogste klasse. Welk type voor jou geschikt is heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, rijgedrag en de afstanden die je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Goodyear of Toyo in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (denk aan een Citroën C1) en rijd je niet al te hard? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Voyager of Sunitrac.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Michelin of Sava zijn niet perse voordelig. De slimme automobilist profiteert van acties en aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zo kan je verrassend goedkope autobanden in Hank bestellen, en krijg je zomaar 30% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Hank: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Probeer gebruikte banden Hank: tweedehands met lichte gebruikerssporen die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €132,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal gebruik zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een balanceer afspraak te maken en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte is het belangrijk dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Hank.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Hank?
Bij een garage banden vervangen in Hank wordt al gedaan voor €37,50 voor de complete set (bij band reeds op de velg, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit circa €89,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €50,00 per half jaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Met behulp van de versterkte zijkant kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zodoende kan jij dus nog naar huis rijden of naar een vakgarage. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn een hoger draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Aandachtspunt: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en de status van het profiel. De garages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Hank.

Plaats een reactie