Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Startenhuizen

Nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Startenhuizen? Op deze pagina vind je onder andere de beste leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale autogarages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Verder lees je hier nuttige info over de verschillende type banden die er zijn en vind je via de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Het is cruciaal dat je altijd en overal met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Startenhuizen inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen heb je al vanaf €43,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen adviseert de ANWB om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Banden van A-merken als Kumho Tyres kosten ongeveer €320. budgetmerken als Gislaved zijn al te koop vanaf €200 voor een complete set.

Banden wisselen in Startenhuizen

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Startenhuizen is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert zetten we de winterband eronder en rond maart / april gaan we over op zomerbanden. Zelf wisselen is een precies werkje. Verder vraagt het de nodige ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Startenhuizen is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt er van uitgaan dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De autobanden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Bij steeds meer services is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Startenhuizen.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenspecialist weet ook of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook wanneer het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit het geval rond de 50.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt scheef en stuurt niet zo eenvoudig. Vaak heeft de auto dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en te snelle slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit verbetert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €85,00.

Wanneer banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Mogelijk is het zo dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Startenhuizen

In no-time en goedkoop banden vervangen in Startenhuizen? In de tabel in het volgende blok tref je de gegevens van verschillende bandenwinkels in de buurt (provincie Groningen). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in (de)monteren, sipen, uitlijnen, trimmen, repareren, wisselen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker check je nabijgelegen montage-garages in Garsthuizen, Westeremden, Stedum, Garrelsweer en Wirdum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-startenhuizen

Goedkope autobanden Startenhuizen

Ben jij toe aan nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat het (online) aanbod gigantisch is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Wat is nu voor mij het beste product? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de manier waarop je rijdt, de gebruiksintensiteit, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Hoe dan ook: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we grofweg indelen in 3 klassen:

CategorieSoort autoKM (op jaarbasis)WegliggingKosten
1. TopsegmentGrote motorVanaf 50.000Dynamisch182
2. StandaardGemiddelde autoRond 30.000Doorsnee€107
3. BudgetKleine stadsauto< 15.000Log€63

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het volgende schema doorzoek je goede online aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Startenhuizen hebben. Via deze website tref je ook extra informatie over: Banden in de zomer

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Gewoonlijk is dit vanaf de periode rond maart / april. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Startenhuizen monteren geeft jou extra grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder slijtage in de zomer en een goede waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Winterbanden laten wisselen Startenhuizen

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben diepe gleuven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit geeft een kortere remweg, meer grip en dus minder kans ongelukken bij vorst of sneeuw. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Zweden) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Aanbevolen bij natte en winterse omstandigheden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en ze geven een heel goede grip. Een belangrijk nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Benieuwd naar de onkosten van nieuwe autobanden in Startenhuizen kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de actuele prijzen van de meest verkochte merken. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, balanceren en monteren. Op dit portaal tref je ook handige informatie over: Homologatie.

MerkSerieFormaatVermogenPrijs
Michelinlatitude sport 3235/50 R1999W€160
Continentalecocontact 6205/55 R1588V€126
Vredesteinsportrac 5235/70 R16106H€95
Bridgestoneturanza215/60 R1695W€139
Goodyearefficientgrip205/50 R1789W€133
Dunlopwinter sport 5215/60 R1695H€105
Pirellicinturato all season plus225/40 R1892Y€100
Hankookventus s1 evo2 suv k117a295/40 R21111W€163
Kumhokh27175/55 R1577T€57
Uniroyalallseasonmax205/75 R16110R€96
Nexenwing.snow g wh2205/60 R1692H€75
Firestonemultihawk185/70 R1488T€72
Superiaecoblue235/55 R17103W€57
Savaeskimo s3+ ms175/70 R1484T€60
Maxxismt753195/80 R14106Q€87
Toyoproxes cf2 xl205/50 R1789V€80
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Loppersum).

Zoek direct jouw band

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar plus minus 40%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een aantal onderdelen die belangrijk zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je budget is.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat lees je af op de wang van de autoband. Deze combinatie van cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Dan verandert de maat vaak. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 295 / 40 R23 – 108Y.

 • 295 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 40 staat voor de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hierbij dus 40%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 23 beschrijft de velgmaat (in dit geval 23 inch).
 • 108 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 1000kg.
 • De afsluitende letter (Y) geeft de maximumsnelheid van de band weer. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 300 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Denk na over de vraag of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband de meeste maanden de juiste keuze. Als je weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is een een all-season band een geschikt type. Maak je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is de winterband van november tot april zeer aantrekkelijk. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Startenhuizen.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers in de winter maakt en bij gladheid en vorst.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Budget bepalen
Autobanden kan je vinden in velerlei prijsgroepen: Koopjes, standaard en het topsegment. Welke soort past bij jou hangt af van de inhoud van de motor, je manier van rijden en de gebruiksintensiteit. Bestel een A-merk als bijv. Continental of Firestone in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een high-performance auto rijdt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (neem een Citroën C1) en een rustige rijstijl? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Fullrun en Triangle.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Continental of Hankook zijn best kostbaar. De slimme rijder koopt uitsluitend aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je verrassend goedkope autobanden in Startenhuizen bestellen, en ontvang je tot 20% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Startenhuizen: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Startenhuizen: tweedehands onderdelen met garantie met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al vanaf €162,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij standaard merken kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ook moet je ervoor zorgen dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Startenhuizen.

Wat kost autobanden wisselen in Startenhuizen?
Bij een garage banden vervangen in Startenhuizen is al mogelijk vanaf €40,00 bij 4 banden (bij band reeds op de velg, bekend als wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost het je al gauw €87,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €55,00 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door de extra sterke stukken in de wang kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. In die situatie kan jij dus nog naar huis rijden of naar een garage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een hoger draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Opgelet: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Controleer voor vakantie of de spanning nog op orde is en en de diepte van het profiel. Wij raden aan om elke 6 jaar te wisselen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Startenhuizen.

Plaats een reactie