Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Babyloniënbroek

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Babyloniënbroek? Op deze pagina vind je landelijke aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale servicepunten waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Tenslotte tref je hier nuttige informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Zorg ervoor dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Babyloniënbroek inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage heb je al vanaf €40,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Maar voor de algehele bevelen wij aan om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Degelijke banden van populaire merken zoals Maxxis kan je al krijgen vanaf €340. budgetmerken als Hilo zijn al te koop vanaf €195 per 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Babyloniënbroek

Banden wisselen in Babyloniënbroek

De bandenwissel bij een autobedrijf in Babyloniënbroek is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste automobilisten laten het twee keer per jaar vervangen. Rond oktober / november zetten we de winterband eronder en rond maart / april gaat de zomerband erop. Dit zelf verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Verder vergt het de nodige ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Babyloniënbroek heeft verschillende voordelen:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en nagekeken.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Babyloniënbroek.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf checkt ook of de profieldiepte nog in orde is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat het rubber versleten of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wanneer auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en stuurt minder gemakkelijk. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een wagen laat je al uitvoeren vanaf €67,50.

Balanceren van de banden
Trillen er delen in de auto? De oplossing is dan vaak dat je de banden moet laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijd je een stuk veiliger, ben je duurzamer bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zullen zit dit standaard doen.

Lokale banden garages in Babyloniënbroek

Rap en goedkoop banden vervangen in Babyloniënbroek? In de onderstaande tabel vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in de buurt (provincie Noord-Brabant). Deze bandenservices zijn opgeleid voor repareren, wisselen, sipen, balanceren, (de)monteren, uitlijnen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Middels onze vergelijker tref je evenzeer montage-experts in Meeuwen, Drongelen, Eethen, Genderen en Veen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-babylonienbroek

Goedkope autobanden Babyloniënbroek

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit heeft te maken met rijstijl (rustig of dynamisch), de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Hoe dan ook: producten van EU-merken voldoen aan strenge eisen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 klassen:

KlasseSoort autoKM (jaarlijks)RijstijlPrijs
1. Hoogste klasseVeel vermogenGrootverbruikerPittig185
2. Prijs-kwaliteitNormale autoTot 30.000 kmNormaal€112
3. BasisKleine auto’sMinder dan 15.000Eenvoudig€66

De beste aanbieders vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het volgende overzicht bekijk en vergelijk je betrouwbare online leveranciers die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Babyloniënbroek hebben. Op deze website zoek je ook extra informatie over: Draagvermogen en Snelheidsindex

Wanneer zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip bij temperaturen vanaf 7 graden. Gewoonlijk laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Babyloniënbroek monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, betere acceleratie, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de brede lengtegroeven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Direct winterbanden wisselen Babyloniënbroek

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en een betere wegligging bij vorst of ijzel. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Zweden, Frankrijk, Noorwegen) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Aanbevolen bij sneeuw of ijzel.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door plezier van hebt. De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Waar je wel op moet letten is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden maart 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Babyloniënbroek kopen? In het overzicht hierna vind je de actuele prijzen van diverse types en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Middels onze vergelijker tref je ook handige informatie over: Winterbanden.

MerkTypeAfmetingenVermogenKosten
Michelinpilot sport 4s305/30 R20103Y€305
Continentalrb2325/0 R1954H€91
Vredesteinquatrac 5205/45 R1788V€122
Bridgestonebliz. dm v2 mfs275/65 R17115R€211
Goodyeareagle f1 asymmetric 2215/45 R1893Y€114
Dunlopsport bluresponse185/55 R1582H€78
Pirellidiablo rosso iii180/55 R1773W€150
Hankookventus prime3 k125235/50 R1796W€98
Kumhokh27215/60 R1695V€64
Uniroyalms plus 77 xlfr225/45 R1794V€100
Nexennfera su1255/40 R1899Y€108
Firestonefirehawk225/45 R1791W€84
Superiaecoblue 4s225/65 R17102V€58
Savaintensa uhp205/50 R1687W€88
Maxxisue168ne215/75 R14112Q€98
Toyoproxes cf2205/60 R1692V€73
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Altena).

Zoek jouw bandenmaat

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar ongeveer 40%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Op het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er diverse specificaties die invloed hebben op de beste keuze. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

De bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op op de band. Deze cijfer-letter combinatie toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 145 / 80 R13 – 88P.

 • 145 betekent de breedte van de band in mm.
 • 80 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 80%.
 • De R betekent Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 13 beschrijft de velgmaat (in ons voorbeeld 13 inch).
 • 88 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 560 kilogram.
 • De afsluitende waarde (P) geeft de maximumsnelheid van de band weer. betekent snelheden tot 150 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een prima keuze. Als je weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een zuinigere optie. Rij je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is de winterband van oktober/november tot maart/april een onmisbare keuze. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Babyloniënbroek.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst en/of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Prijzen
Autobanden kan je bestellen in meerdere prijssegmenten: Economy, goed en A-segment. Welk segment jij moet kiezen is met name afhankelijk van de trekkracht van de auto, rijgedrag het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Ga voor A-merken als Continental of Nexen als je meer dan 30.000 km maakt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Rij je weinig en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (neem een Toyota iQ) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Atturo en Taurus.


Uitverkoop en aanbiedingen maart 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Bridgestone of Nexen hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme automobilist bestelt scherpe aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te zoeken kan je hele goedkope autobanden in Babyloniënbroek bestellen, en krijg je zomaar 20% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Babyloniënbroek: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Babyloniënbroek: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €130,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Het advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal rijgedrag gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Check elke maand even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook moet je erop letten dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Babyloniënbroek.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Babyloniënbroek?
Vakkundig banden vervangen in Babyloniënbroek regel je al voor €32,50 voor een complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit heet een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet jij uitgaan van +/- €95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De bandenopslag kost ongeveer €60,00 per kalenderjaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door middel van de versterkte wang kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. Dan kan jij dus nog naar huis rijden of naar de dealer. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Je kunt rekenen op het verbeterde draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn een stuk sterker. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning gewijzigd moet worden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Het algemene advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Babyloniënbroek.

Plaats een reactie