Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Veen

Nieuwe autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Veen? Op onze autobandenvergelijker kan je aan de slag met de grote leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en contactgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. Daarnaast bekijk je hier nuttige informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is belangrijk dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Veen inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al voor €44,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt het aanbevolen om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Autobanden van bekende merken als Toyo kosten ongeveer €315. B-merken als Achilles koop je al vanaf €210 per vier.

Voordelig banden wisselen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Veen

Banden wisselen in Veen

De bandenwissel bij een autobedrijf in Veen is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november laten we de winterband monteren en vanaf het voorjaar kiezen we weer voor de zomerband. Op eigen houtje wisselen is een behoorlijke operatie. Bovendien vergt het flink wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Veen is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • De autobanden worden ook gebalanceerd en nagekeken.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Soms kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Veen.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autogarage weet ook of het profiel op de autoband nog voldoet aan de richtlijnen. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn is het tijd voor nieuwe banden. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 45.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt met name af van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt licht of juist zwaar. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. De kern van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit leidt tot een optimale wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een personenauto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €90,00.

Balanceren van de banden
Hoor of voel je getril in de auto? Wellicht is het dan zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijd je een stuk veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en vergroot dit het rijplezier. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Vind lokale banden garages in Veen

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Veen? In het onderstaande schema vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Noord-Brabant). Deze garages kunnen je helpen bij repareren, trimmen, uitlijnen, balanceren, sipen, (de)monteren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op deze website vind je nabijgelegen montagepartners in Wijk en Aalburg, Nieuwendijk, Sleeuwijk, Werkendam en Kedichem.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-veen

Goedkope autobanden Veen

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het valt dan al gauw op dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt af van de manier waarop je rijdt, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en kenmerken van de auto zelf. Noemenswaardig: producten van EU-merken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken splitsen we uit in 3 groepen:

CategorieType autoKM (jaarlijks)Rij-kenmerkPrijs
1. A-merkSnel en/of zwaar50.000+ Pittig185
2. MiddenklasseDoorsnee autoRond de 25.000Doorsnee€100
3. BudgetBoodschappenautoBeperkt gebruikEenvoudig€67

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende overzicht check en vergelijk je goede webshops die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Veen hebben. Via deze website ontdek je ook extra informatie over: Autoverzekering

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. In de basis worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Veen monteren zorgt voor meer grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer door de lange sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Veen

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit geeft een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en dus minder kans ongelukken in het geval van natte en koude periodes. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland, Italië, Zweden) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Aanbevolen bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Perfect als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de investering in nieuwe autobanden in Veen kopen? In de tabel in het volgende blok tref je de actuele tarieven van verscheidene merken en soorten. Prijzen zijn exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl vind je ook handige informatie over: Oude banden inruilen.

MerkTypeFormaatVermogenPrijs
Michelinpilot sport 4s345/30 R20106Y€446
Continentaltrail attack 290/90 R2172V€98
Vredesteinwintrac pro215/45 R1893V€120
Bridgestoneblizzak155/65 R1475T€75
Goodyearefficientgrip compact175/70 R1484T€107
Dunlopwinter sport 5 suv235/60 R18107H€136
Pirellidiablo scooter front120/70 R1556S€90
Hankookwinter icept evo2 suv w320a275/45 R21110V€186
Kumhokl33235/55 R19101H€121
Uniroyalms-plus 77185/60 R1482T€57
Nexenroadian ct8175/65 R1490T€59
Firestonefirehawk225/45 R1895Y€124
Superiaecoblue 4s195/50 R1688V€46
Savaeskimo s3+175/80 R1488T€62
Maxxisma-sas275/55 R17109H€145
Toyosnowprox s 943175/70 R1488T€54
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Altena).

Zoek jouw bandenmaat

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar zo’n 30%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Indien je naar andere banden wilt overstappen zijn er meerdere onderwerpen die van belang zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat deze investering mag kosten.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat staat weergegeven op de zijkant van je huidige autobanden. Deze cijfer-letter combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. Een van de bandenmaat codes is: 155 / 80 R12 – 88N.

 • 155 betekent de breedte van de band in mm.
 • 80 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (hier is dat dus 80%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 12 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 12 inch).
 • 88 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 560 kilogram.
 • De afsluitende letter (N) geeft de maximumsnelheid van de band weer. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 140 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga eerst na of je veel rijdt of juist weinig? In ons milde klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een efficiënte manier van rijden. Als je de auto niet zoveel gebruikt (rond de 10.000 km) dan is de all weather band aan te raden. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je elk jaar op skivakantie? Een winterband rijden is dan tijdens de koude maanden een onmisbare keuze. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Veen.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij echt winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kun je onderbrengen in allerlei prijscategorieën: Budget, goed en de a-merken. Welk model jij moet kiezen hangt met name af van het vermogen van de auto, rijstijl en de gebruiksintensiteit. Ga voor A-merken als Vredestein of Nexen als je veel kilometers maakt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Ben je niet zoveel onderweg en zit je maar weinig op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Toyota Aygo) en heb je een rustig rijgedrag? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Br. Stone en Minerva.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Goodyear of Maxxis zijn niet perse heel goedkoop. Wie wil besparen doorzoekt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op deze manier kan je heel goedkope autobanden in Veen bestellen, soms met wel 25% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Veen: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Probeer gebruikte banden Veen: tweedehands producten van goede kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • All-in deal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al vanaf €152,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Kijk elk kwartaal even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tenslotte moet je ervoor zorgen dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Veen.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Veen?
Op korte termijn banden vervangen in Veen is al mogelijk vanaf €50,00 per bandenset (voor een combinatie van velg + band, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit circa €99,99. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €55,00 per 6 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. D.m.v. de versterkte zijkant kan je nog een stuk blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Zo kan je veilig naar huis of naar de dealer. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Wat dit type onderscheidt is de aantrekkelijk draagcapaciteit, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Let op: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de bandenspanning en de profieldikte. Het algemene advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Doe dit tijdens een wielenwissel in Veen.

Plaats een reactie