Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hurdegaryp

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Hurdegaryp? Op deze website bieden wij toonaangevende online verkooppunten van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale autogarages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Verder bekijk je hier uitgebreide informatie over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product matcht met jouw rijstijl.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je altijd en overal met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Hurdegaryp inclusief demontage, balanceren en montage is al mogelijk vanaf €43,50.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Maar voor de algehele is het verstandig om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van bekende merken als Pirelli koop je al vanaf €325. Budgetmerken als Fribo scoor je al vanaf €230 per set van 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Hurdegaryp

Banden wisselen in Hurdegaryp

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Hurdegaryp is erg belangrijk. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Vanaf oktober of november rijden we op de winterband en rond maart / april zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf doen is een behoorlijke operatie. Tevens eist dit de nodige ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hurdegaryp scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hurdegaryp.

Wanneer moet ik wisselen?
Het bandenbedrijf analyseert ook of het profiel op de autoband nog in orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook wanneer we zien dat de band beschadigd of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 35.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen is met name afhankelijk van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Check elke maand je bandenspanning voor een langere levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar 1 kant en stuurt licht of juist zwaar. Vaak heeft de auto dan ook een verhoogd brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €82,50.

Wanneer banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Wellicht is het dan zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijd je een stuk veiliger, je rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Banden garages in Hurdegaryp

Rap en goedkoop banden vervangen in Hurdegaryp? In het onderstaande schema vind je autogarages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze lokale garages zijn gespecialiseerd in repareren, uitlijnen, balanceren, sipen, wisselen, (de)monteren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website ontdek je regionale montage-specialisten in Burgum, Frieschepalen, Siegerswoude, Ureterp en Olterterp.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hurdegaryp

Goedkope autobanden Hurdegaryp

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een tweede set banden voor je auto? Je merkt al snel er een enorm aanbod is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt af van jouw rijgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Tip: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 categorieën:

CategorieSoort autoKm p/jaarRijstijlPrijzen
1. A-segmentSportwagenGrootverbruikerDriftig182
2. PopulairDoorsnee autoDagelijks gebruikGewoon€116
3. InstapLichte auto’sWeinig kilometersBeheerst€70

Vergelijk online bandenshops
Via internet je aankopen doen? In het overzicht hieronder bieden we je landelijke online leveranciers die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Hurdegaryp hebben. Op onze autobandenvergelijker vind je ook handige informatie over: Autobanden controleren voor vakantie

Wanneer zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Meestal worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Hurdegaryp monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, een kortere remweg, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Veel kortere remweg.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Goedkoop winterbanden wisselen Hurdegaryp

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze beschikken over meer profiel en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Het gevolg is een korte remweg, verhoogt het gripniveau en een optimale wegligging bij winterse omstandigheden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste prestatie bij vorst of sneeuw.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in Hurdegaryp kopen? In de tabel hieronder verstrekken wij de prijsindicaties van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website ontdek je ook uitgebreide info over: Goedkoopste autobanden.

MerkSoortGroottePrestatieKosten
Michelinpilot sport cup 2245/35 R1892Y€319
Continentalecocontact 6225/55 R1695V€124
Vredesteincomtrac 2 all season205/75 R16110R€116
Bridgestonepotenza265/30 R2094Y€231
Goodyeareagle sport all season xl245/50 R20105V€198
Dunlopsp sport maxx tt225/60 R1799V€162
Pirellip-zero (pz4)225/40 R1892Y€88
Hankookwinter icept evo2 w320245/40 R1998V€163
Kumhosolus kl21245/60 R18105H€120
Uniroyalrainexp.3 suvfr225/70 R16103V€106
Nexennblue 4 season175/65 R1584T€53
Firestonewihawk3185/60 R1584T€140
Superiabluewin hp175/65 R1482T€36
Savaeskimo hp 2195/55 R1687H€77
Maxxisc8001195/50 R1098N€64
Toyoopen country a/t+265/65 R17112H€143
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Tytsjerksteradiel).

Zoek jouw geschikte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar ongeveer 45%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Zodra je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er veel details die relevant zijn. Denk aan de bandenmaat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en hoeveel geld je wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt geperst op alle autobanden (aan de zijkant). Deze speciale code laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een voorbeeld van een bandenmaat is 245 / 65 R17 – 105T.

 • 245 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 65 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit geval 65%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 17 geeft een indicatie van de velgmaat (hierbij dus 17 inch).
 • 105 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 925 kilogram.
 • De afsluitende waarde (T) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 190 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ben jij iemand die weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een effectieve optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een uitstekende keuze. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de winterband van oktober/november tot maart/april het meest interessant. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Hurdegaryp.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Budget bepalen
Autobanden verdelen we onder in meerdere prijsgroepen: Instap, middenklassen en premium. Welk model past bij jou hangt af van de trekkracht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Michelin of Superia als je meer dan 30.000 km maakt, graag hard optrekt en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Toyota iQ) en rijd je rustig? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Lexani of Pace.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Bridgestone of Hankook zijn vrij duur. Wie wat verder kijkt checkt regelmatig aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Zodoende kan je verrassend goedkope autobanden in Hurdegaryp bestellen, en krijg je zomaar 40% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Hurdegaryp: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Hurdegaryp: tweedehands die goed zijn nagekeken die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €130,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige slijtage door een goede band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Verder is het cruciaal dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Hurdegaryp.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Hurdegaryp?
Vakkundig banden vervangen in Hurdegaryp is al mogelijk vanaf €42,50 per bandenset (voor een combinatie van velg + band, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost het je al gauw €100. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €52,50 per half jaar.

Hoe werkt een runflat band?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Met behulp van de unieke samenstelling kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Een reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De voordelen zijn een zeer hoog draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning en de profieldiepte. De garages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Hurdegaryp.

Plaats een reactie