Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Sleeuwijk

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Sleeuwijk? Op deze website communiceren wij de beste aanbieders van nieuwe en goedkope autobanden en servicepunten waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Ook bekijk je hier nuttige info over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Sleeuwijk inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen laat je al doen vanaf €42,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor optimale veiligheid is het verstandig om je banden te vervangen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Autobanden van toonaangevende merken als Continental kan je al krijgen vanaf €350. budgetmerken als Aptany bestel je al vanaf €180 per 4.

Banden wisselen in Sleeuwijk

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Sleeuwijk is belangrijk. De meeste auto-eigenaren laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en vanaf het voorjaar laten we de zomerband monteren. De banden verwisselen is een heel precies klusje. Verder vergt het flink wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Sleeuwijk maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Steeds vaker bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Sleeuwijk.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een banden montagebedrijf checkt ook of het profiel nog in orde is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook op het moment dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 32.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een onveilig gevoel, trekt naar één kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook leidt het tot een onnatuurlijk brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De kern van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Het gevolg is een goede wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Uitlijnen van een personenauto kan je bij een garage laten doen vanaf €89,99.

Balanceren van de autobanden
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Grote kans dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Hierbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je banden gaan langer mee. Bij een bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Banden garages in Sleeuwijk

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Sleeuwijk? In de tabel hieronder bekijk je garages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Noord-Brabant). Deze montagebedrijven ondersteunen je bij wisselen, uitlijnen, repareren, balanceren, (de)monteren, trimmen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal zoek je nabijgelegen montagepartners in Werkendam, Kedichem, Leerbroek, Nieuwland en Arkel.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-sleeuwijk

Goedkope autobanden Sleeuwijk

Ben je aan het oriënteren naar extra banden voor de winter/zomer? Je merkt al snel er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt vooral af van rijstijl, het aantal afgelegde kilometers, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het vermogen van de auto. Belangrijk: banden van Europese makelaardij zijn in de basis gewoon goed, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we grofweg indelen in 3 klassen:

SegmentSoort autoKilometersWegliggingPrijzen
1. PremiumKrachtige auto50.000+ Dynamisch€184
2. MiddenklasseDoorsnee autoRond de 25.000Herkenbaar€100
3. BasisLichte auto’sBeperkt gebruikZwaar€66

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de volgende tabel bieden we je populaire webshops die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Sleeuwijk hebben. Via deze website lees je ook extra informatie over: Runflat banden

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband rijd je bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Gewoonlijk rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Sleeuwijk monteren bevordert de grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor minimale slijtage en voert het water uitstekend af dankzij de diepe sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer grip op normaal wegdek.
 • Minder slijtage bij temperatuur vanaf 7°C.

Goedkoop winterbanden wisselen Sleeuwijk

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en een stabiele wegligging bij winterse omstandigheden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Zweden, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • Presteren het best in het najaar en in de winter.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: banden wisselen is niet nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Aandachtspunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Ideaal als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de investering in nieuwe autobanden in Sleeuwijk kopen? In de tabel in het volgende blok tref je de geschatte prijzen van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal zoek je ook nuttige informatie over: Veilig autorijden.

MerkTypeAfmetingVermogenKosten
Michelincrossclimate+225/45 R1794W€113
Continentallb4/0 R866J€88
Vredesteinsnowtrac 5185/70 R1488H€78
Bridgestonebliz. dm v2 mfs265/70 R16112R€189
Goodyearefficientgrip compact155/65 R1475T€58
Dunlopsport maxx rt 2245/45 R19102Y€163
Pirelliwinter sottozero 3225/40 R1892V€141
Hankookwinter icept evo2 suv w320a235/70 R16109H€99
Kumhokh27205/60 R1591H€90
Uniroyalms plus 77 xlfr245/45 R18100V€124
Nexenct8205/70 R15106T€75
Firestonevanhawk225/70 R15112R€91
Superiaecoblue 4s185/65 R1588H€55
Savaeskimo s3+185/65 R1588T€60
Maxxisat771 owl255/70 R15108T€117
Toyoprx.t1 sport xl275/40 R19105Y€189
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Altena).

Zoek jouw bandenmaat

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar ongeveer 40%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Wanneer je naar andere banden wilt overstappen zijn er verschillende dingen die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan de bandenmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat het allemaal mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is altijd terug te vinden op het rubber van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 275 / 35 R18 – 87Y.

 • 275 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 35 is een indicatie voor de bandhoogte, als % van de breedte van de band (in ons voorbeeld 35%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 18 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit geval 18 inch).
 • 87 geeft de maximale draagkracht weer. In dit geval een max. belasting van 545kg.
 • De afsluitende waarde (Y) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 300 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga eerst na of je veel rijdt of juist weinig? In ons gematigde zeeklimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een prima keuze. Als je niet zoveel rijdt (rond de 10.000 km) dan is de all weather band een geschikt type. Maak je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de speciale winterband van november tot april echt essentieel. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Sleeuwijk.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid en vorst.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je bestellen in 3 prijsklassen: Koopjes, goed en het topsegment. Welke klasse voor jou ideaal is hangt met name af van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Vredestein of Sava als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (bijv. een Opel Karl) en houd je er een rustige rijstijl op na? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Barum of Minerva Fs.


Acties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Continental of Sava zijn niet perse heel goedkoop. De slimme rijder vergelijkt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je heel goedkope autobanden in Sleeuwijk bestellen, en profiteer je snel van 50% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Sleeuwijk: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Sleeuwijk: tweedehands producten van goede kwaliteit met minimale slijtage.
 • Alles-in-1: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €135,00 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij een redelijke rijstijl gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Zoek maandelijks uit of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom overmatige slijtage door ze te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tevens is het cruciaal dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Sleeuwijk.

Wat kost autobanden wisselen in Sleeuwijk?
Professioneel banden vervangen in Sleeuwijk wordt al gedaan voor €40,00 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, bekend als wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit ongeveer €89,95. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €50,00 per half jaar.

Hoe werken runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Middels de bijzondere eigenschappen kan je nog circa 80 kilometer afleggen wanneer jij een lekke band constateert. HIerdoor kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De pluspunten hiervan zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een potentieel hogere bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Tip: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Controleer voor vakantie de spanning op de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). In de praktijk wordt geadviseerd om deze elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Sleeuwijk.

Plaats een reactie