Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wijk en Aalburg

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Wijk en Aalburg? Op deze website tref je erkende aanbieders van goedkope autobanden en contactgegevens voor een snelle bandenwissel. In aanvulling daarop lees je hier belangrijke informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product strookt met jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Let er op dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Wijk en Aalburg inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is er al vanaf €40,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van A-merken als Continental bestel je al vanaf €310. B-merken als Antares kan je al krijgen vanaf €200 per 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Wijk en Aalburg

Banden wisselen in Wijk en Aalburg

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Wijk en Aalburg is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) zetten we de winterband eronder en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaan we over op zomerbanden. Zelf wisselen is een behoorlijke operatie. Daarnaast eist dit wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Wijk en Aalburg ontneemt veel stress:

 • Je weet zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw banden worden tevens gebalanceerd en nagekeken.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Steeds vaker is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wijk en Aalburg.

Wanneer moet ik wisselen?
Het bandenbedrijf bekijkt ook of het profiel op de banden nog voldoende is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd of beschadigd is is het tijd voor nieuwe banden. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 40.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, trekt naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Vaak heeft de auto dan ook een onzuinig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen laat je al uitvoeren vanaf €72,50.

Wanneer banden balanceren
Last van een trillend stuur? De oplossing is dan vaak dat je de banden moet laten balanceren. Hierbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijd je een stuk veiliger, je rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een wissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Zoek banden garages in Wijk en Aalburg

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Wijk en Aalburg? In het onderstaande schema bieden wij specialisten en bandenwinkels in de buurt (provincie Noord-Brabant). Deze bandenspecialisten verlenen diensten zoals repareren, wisselen, (de)monteren, trimmen, uitlijnen, sipen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website tref je plaatselijke montageservices in Nieuwendijk, Sleeuwijk, Werkendam, Kedichem en Leerbroek.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wijk-en-aalburg

Goedkope autobanden Wijk en Aalburg

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je merkt al snel je kunt kiezen uit talloze producten. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Hieraan ten grondslag liggen het remgedrag, het dagelijkse gebruik, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en wat voor type auto je rijdt. Hoe dan ook: de banden van Europese fabrikanten zijn van uitstekende kwaliteit, dus zeker ook de goedkoopste banden. De autobanden worden vaak onderverdeeld in 3 niveau’s:

SegmentAutoKilometrageRij-kenmerkKosten
1. TopsegmentSportwagen50.000+ Energiek196
2. MiddenklasseDoorsnee autoRond de 25.000Gewoon€116
3. VoordeelStadsautootjeWeinig kilometersBeheerst€77

Bandenleveranciers vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de tabel hieronder doorzoek je populaire internetwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Wijk en Aalburg hebben. Op onze autobandenvergelijker vind je ook extra informatie over: Kies de juiste banden voor uw auto

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband wordt geadviseerd in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Gewoonlijk worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Wijk en Aalburg monteren bevordert de grip, een kortere remweg, zorgt voor een langere levensduur van de band en een effectieve waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Direct winterbanden wisselen Wijk en Aalburg

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit bevordert de remweg, verhoogt het gripniveau en een veilige rijervaring bij gladheid of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, Italië, Luxemburg, Frankrijk) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Aandachtspunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet in skigebieden komt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Wijk en Aalburg kopen? In de tabel hieronder beiden wij de huidige tarieven van enkele populaire modellen en types. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt vind je ook handige informatie over: Lekke band.

MerkSerieAfmetingKenmerkTarief
Michelinprimacy 3185/55 R1683V€126
Continentalescape275/0 R2145S€64
Vredesteinwintrac pro245/45 R18100V€136
Bridgestonebliz. dm v2 mfs235/55 R18100T€202
Goodyearefficientgrip compact175/70 R1488T€67
Dunlopwinter sport 5 suv225/65 R17102H€136
Pirellipzero275/40 R22108Y€251
Hankookventus prime3 k125215/55 R1794V€90
Kumhokc53195/80 R14106R€85
Uniroyalms-plus 77165/65 R1479T€55
Nexenwinguard snow g wh2205/55 R1691H€75
Firestonefirehawk205/50 R1793W€99
Superiaecoblue 4s145/70 R1371T€33
Savaeskimo s 3+195/60 R1588T€65
Maxxisma-sas255/60 R17110V€116
Toyoh09215/65 R16109/107R€117
Schema met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Altena).

Zoek de autoband die bij jou past

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar zo’n 30%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Als je wilt overstappen op andere banden zijn er een paar dingen die belangrijk zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat staat weergegeven op alle autobanden (aan de zijkant). Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 235 / 35 R19 – 87Y.

 • 235 staat voor de breedte in millimeters.
 • 35 staat voor de hoogte van de zijwand, berekend als percentage van bandbreedte (in dit voorbeeld 35%.
 • De R houdt in: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 19 geeft de velgmaat weer (in ons voorbeeld 19 inch).
 • 87 duidt het maximale draagvermogen aan. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 545 kilogram.
 • De afsluitende letter (Y) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 300 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ben jij iemand die weinig of juist veel kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is wellicht de all-season band aan te raden. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de wintermaanden een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Wijk en Aalburg.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Budget bepalen
Autobanden verdelen we onder in verschillende prijscategorieën: Budget, uitstekend en het topsegment. Welk product jij moet kiezen hangt af van de trekkracht van de auto, de manier waarop je rijdt en de afstanden die je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Goodyear of Nexen als je veel op de weg zit, veel buiten de stad rijdt en een auto met een groot vermogen hebt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Ford Ka) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Interstate of Mastersteel.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Pirelli zijn in de basis best duur. De slimme automobilist vergelijkt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op die manier kan je heel goedkope autobanden in Wijk en Aalburg bestellen, en regel je snel 25% korting.

 • Check de autobanden outlet in Wijk en Aalburg: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Kies voor gebruikte banden Wijk en Aalburg: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €135,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. De ANWB adviseert om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij standaard merken moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Bekijk een keer per maand of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook is het cruciaal dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Wijk en Aalburg.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Wijk en Aalburg?
Op korte termijn banden vervangen in Wijk en Aalburg kost je zo’n €37,50 per set van 4 (voor een combinatie van velg + band, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost dit ongeveer €92,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €52,50 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Geholpen door de unieke samenstelling is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Zodoende kan jij dus nog naar huis rijden of naar een specialist. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Ze onderscheiden zich door een optimaal draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Controleer voor vakantie de spanning van de banden en de profieldikte. Het algemene advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Wijk en Aalburg.

Plaats een reactie