Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Terwolde

Online autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Terwolde? Op Autobandenspot.nl tref je betrouwbare leveranciers van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en adresgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Ook raadpleeg je hier uitgebreide informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is belangrijk dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Terwolde inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is er al vanaf €44,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt vaak aangeraden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Degelijke banden van de betere merken als Firestone scoor je al vanaf €300. Budgetmerken als Aptany kosten gemiddeld zo’n €200 per 4.

Voordelig banden wisselen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Terwolde

Banden wisselen in Terwolde

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Terwolde is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november zetten we de winterband eronder en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) kiezen we weer voor de zomerband. Op eigen houtje wisselen is een precies werkje. Verder vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Terwolde heeft verschillende voordelen:

 • Er is geen twijfel over dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw banden worden meestal ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Soms kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Terwolde.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of het profiel op de autoband nog volstaat. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt worden nieuwe banden aanbevolen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 50.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt raar. Ook geeft het een verhoogd brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit bevordert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto kan je bij een garage laten doen vanaf €65,00.

Balanceren van de autobanden
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De oplossing is dan vaak dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Daarbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Dit voorkomt een instabiele wegligging, rijd je een stuk efficiënter en neemt het rijgenot flink toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zullen zit dit standaard doen.

Vind lokale banden garages in Terwolde

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Terwolde? In de onderstaande tabel tref je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de regio (provincie Gelderland). Deze bandenspecialisten zijn opgeleid voor wisselen, uitlijnen, sipen, repareren, trimmen, balanceren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je ook andere montageservices in Teuge, Twello, Wilp, Voorst en Klarenbeek.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-terwolde

Goedkope autobanden Terwolde

Zoek jij ook extra banden voor de winter/zomer? Je merkt al snel het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn jouw rijgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en wat voor type auto je rijdt. Goed om te weten: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we uiteenzetten in 3 niveau’s:

CategorieType autoKilometersRijgedragKosten
1. A-segmentVeel powerVeel kilometersEnergiek195
2. UitstekendNormale autoCirca 25.000Herkenbaar€111
3. EconomyKleine autootjesBeperkt gebruikSimpel €68

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het overzicht hieronder vergelijk je eenvoudig erkende online winkels die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Terwolde hebben. Op Autobandenspot.nl vind je ook uitgebreide info over: Motorbanden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Over het algemeen is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Terwolde monteren geeft jou extra grip, een kortere remweg, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer grip op normaal wegdek.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Direct winterbanden wisselen Terwolde

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dat resulteert in een korte remweg, directer contact met de weg en geeft een veiliger gevoel in de auto bij winterse omstandigheden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Luxemburg) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij sneeuw of ijzel.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Minpunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • De beste keuze als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de investering in nieuwe autobanden in Terwolde kopen? In de tabel hieronder vind je de huidige tarieven van verscheidene merken en soorten. Dit is exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website zoek je ook extra informatie over: Bandenlabel.

MerkSoortGroottePrestatieKosten
Michelinlatitude tour255/55 R18109V€148
Continentalcontiwintercontact ts 830p225/45 R1895V€158
Vredesteinultrac satin255/60 R18108W€116
Bridgestoneblizzak235/40 R1895V€155
Goodyearvector 4seasons gen-2185/65 R1588T€74
Dunlopeconodrive195/65 R16104R€111
Pirellipzero nero gt255/35 R1996Y€131
Hankookkinergy 4s h740205/60 R1692H€84
Kumhohs51205/55 R1791V€75
Uniroyalms-plus 77215/65 R1698H€79
Nexennblue 4 season225/50 R1794V€99
Firestonevanhawkwin205/75 R16110R€109
Superiasa37245/35 R1993Y€56
Savaintensa uhp 2xl225/45 R1794Y€145
Maxxisma-sas235/65 R17108H€102
Toyotyj50a195/55 R1687V€84
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Voorst).

Zoek de autoband die bij jou past

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar tot wel 30%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Zodra je nieuwe banden nodig hebt zijn er meerdere zaken die relevant zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor rijstijl je hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat staat weergegeven op de wang van de autoband. Deze combinatie van cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Ga je ook voor een nieuwe velg? Let er dan op dat de maat dan verandert. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 225 / 60 R16 – 98Y.

 • 225 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 60 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 60%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 staat voor de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 98 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 750 kilogram.
 • De laatste letter (Y) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 300 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bedenk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (+/- 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een uitstekende keuze. Maak je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is de speciale winterband van november tot april het meest interessant. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Terwolde.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij gladheid en vorst.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijzen
Autobanden zijn beschikbaar in drie prijscategorieën: Prima, middenklassen en topkwaliteit. Welk product voor jou geschikt is is met name afhankelijk van het aantal PK’s van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de jaarlijkse kilometrage. Kies voor een A-merk als Goodyear of Pirelli op het moment dat je veel rijdt, veel op de snelweg zit en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Opel Karl) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Habilead en Royal Black.


Acties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Kumho Tyres of Hankook zijn in de basis best duur. Wie slim is profiteert van acties en aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je dikwijls goedkope autobanden in Terwolde bestellen, en profiteer je snel van 50% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Terwolde: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Terwolde: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met minimale slijtage.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor slechts €145,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij een redelijke rijstijl moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door een goede band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tevens is het enorm aan te raden dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Terwolde.

Wat kost autobanden wisselen in Terwolde?
Op korte termijn banden vervangen in Terwolde is al mogelijk vanaf €40,00 per set van 4 (mits de band al op de velg zit, dit heet een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €89,95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €55,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat is het voordeel van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door gebruik te maken van de Runflat eigenschap kan je nog een stuk blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Dan kan jij dus nog naar huis rijden of naar een garage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De pluspunten hiervan zijn een hoger draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vervorming. Let op: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan de spanning van de banden en de status van het profiel. Het algemene advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Terwolde.

Plaats een reactie