Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Minnertsga

Online autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Minnertsga? Op deze website vind je toonaangevende online verkooppunten van goedkope autobanden voor alle seizoenen en contactgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. In aanvulling daarop bekijk je hier nuttige informatie over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Het is cruciaal dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Minnertsga inclusief demontage, balanceren en montage kan al voor €39,99.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Maar voor de algehele is het verstandig om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de beste merken zoals Kumho Tyres zijn al te koop vanaf €300. B-merken als Goform bestel je al vanaf €195 per 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Maak afspraak bij banden montage in Minnertsga

Banden wisselen in Minnertsga

De bandenwissel bij een autobedrijf in Minnertsga is cruciaal. De meeste consumenten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) laten we de winterband monteren en als het weer wat warmer wordt (maart/april) nemen we weer de zomerband. Zelf wisselen is een precies werkje. Verder vraagt dit om de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Minnertsga scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt er van uitgaan dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De banden worden daarbij direct gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Eventueel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Minnertsga.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autogarage bekijkt ook of het profiel nog voldoende is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook als de band uitgedroogd of beschadigd is worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na circa 50.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt met name af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check elke maand je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Uitlijnen van de auto
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt iets naar rechts of links en stuurt opvallend licht of zwaar. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Met uitlijnen bedoelen we dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen kost om en nabij de €90,00.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Trillend stuur of dashboard? Grote kans dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, het rijdt zuiniger en vergroot dit het rijplezier. Bij een nieuwe set banden (wissel) zullen zit dit standaard doen.

Vind banden garages in Minnertsga

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Minnertsga? In het overzicht hierna bekijk je specialisten en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Friesland). Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in repareren, balanceren, (de)monteren, uitlijnen, wisselen, sipen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker zoek je nabijgelegen montagepunten in Bitgummole, Bitgum, Wier, Berltsum en Ingelum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-minnertsga

Goedkope autobanden Minnertsga

Ben jij toe aan nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel merken dat het aanbod meer dan divers is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit hangt vooral af van de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het vermogen van de auto. Opmerking: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge eisen, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende banden worden vaak onderverdeeld in 3 segmenten:

KlasseSoort autoAantal kilometersRijstijlKosten
1. KwaliteitSportautoGrootverbruikerEnergiek191
2. StandaardNormale autoGemiddeldNormaal€110
3. VoordeelLichte auto’sBeperkt gebruikKalm€78

Vergelijk banden webshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de tabel hierna vergelijk je eenvoudig populaire online leveranciers die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Minnertsga hebben. Middels onze vergelijker check je ook extra informatie over: Banden voor de motor

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Over het algemeen rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Minnertsga monteren bevordert de grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder slijtage in de zomer en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de doorlopende sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Minnertsga

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en het rubber is een stuk zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, beter contact met het asfalt en een veilige rijervaring bij nat en koud weer. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk, Zweden, Italië, Zwitserland) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Presteren het best bij gladheid of vorst.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door plezier van hebt. Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben belangrijke voordelen: banden wisselen is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Aandachtspunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Geschikt als je circa 10.000 km/jaar rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de kosten van nieuwe autobanden in Minnertsga kopen? In de volgende tabel vind je de actuele tarieven van verschillende merken en modellen. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt vind je ook handige informatie over: Bandenindex.

MerkTypeAfmetingenPrestatiePrijs
Michelinprimacy 4195/65 R1591H€74
Continentalsc-5 ao suv fr xl285/40 R21109Y€265
Vredesteinwintrac pro225/60 R18104V€137
Bridgestonepotenza215/40 R1787W€102
Goodyearefficientgrip performance195/50 R1582V€74
Dunlopd427180/70 R1677H€240
Pirellicint p7225/50 R1798W€138
Hankookvantra lt ra18205/75 R16113R€111
Kumhohs51 xl205/55 R1795V€75
Uniroyalallseasonexpert 2215/65 R1698H€100
Nexenroadian ct8225/70 R15112T€96
Firestoneroadhawk215/45 R1791Y€81
Superiaecoblue va215/60 R17109T€62
Savaeskimo hp 2 xl215/50 R1795V€90
Maxxismecotra me3215/65 R1596H€107
Toyos954225/45 R1996W€138
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Waadhoeke).

Zoek jouw geschikte autoband

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar wel 45%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Zodra je naar andere banden wilt overstappen zijn er diverse aspecten waar je over na moet denken. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de flank van de band. Deze getallen en letters combinatie laat zien welke maat je hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 185 / 75 R16 – 104S.

 • 185 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 75 is een indicatie voor de bandhoogte, berekend als percentage van bandbreedte (hierbij dus 75%.
 • De R staat voor Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 16 inch).
 • 104 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 900 kilogram.
 • De laatste letter (S) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot180 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ben jij iemand die veel of juist weinig rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Als je niet zoveel rijdt (rond de 10.000 km) dan is wellicht de all-season band het overwegen waard. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is de winterband tijdens de winterse periodes een onmisbare keuze. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Minnertsga.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Budget bepalen
Autobanden kun je onderbrengen in velerlei prijsgroepen: Prima, standaard en topklasse. Welk product past bij jou heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, jouw rijgedrag en de gebruiksintensiteit. Koop een A-merk als o.a. Continental of Toyo als je elk jaar grote afstanden aflegt, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Volkswagen Up!) en rijd je rustig? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Barkley & Syron.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Vredestein of Maxxis zijn niet perse voordelig. Wie wat verder kijkt checkt regelmatig aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Zo kan je dikwijls goedkope autobanden in Minnertsga bestellen, soms met wel 35% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Minnertsga: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Minnertsga: tweedehands producten van goede kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €142,50 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Wanneer je normaal rijdt moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Verder moet je erop letten dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Minnertsga.

Wat kost autobanden wisselen in Minnertsga?
Vakkundig banden vervangen in Minnertsga kost je zo’n €55,00 bij 4 banden (voor een combinatie van velg + band, dit is een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen moet je rekenen op zo’n €95,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €52,50 per 12 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Met gebruikmaking van de versterkte zijkant is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Dan rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een specialist. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn een stuk sterker. Goed om te weten: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning op de banden en de profieldiepte. Het advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Minnertsga.

Plaats een reactie