Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Waaxens

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Waaxens? Op Autobandenspot.nl communiceren wij erkende shops gespecialiseerd in goedkope autobanden en adresgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. In aanvulling daarop verstrekken wij uitgebreide informatie over montage, uitlijnen en balanceren en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product aansluit bij jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Waaxens inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €37,50.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Om ongelukken te voorkomen wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Autobanden van toonaangevende merken als Toyo scoor je al vanaf €340. B-merken als Imperial All scoor je al vanaf €180 per 4.

Voordelig banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Waaxens

Banden wisselen in Waaxens

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Waaxens is erg belangrijk. De meeste auto-eigenaren doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. In het najaar nemen we de winterband en ronde maand maart rijden we verder op de zomerband. De banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Tevens vergt het flink wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Waaxens ontneemt veel stress:

 • Er is geen twijfel over dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Optioneel bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Waaxens.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of het profiel nog toereikend is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook wanneer we zien dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 45.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Uitlijnen van de auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar 1 kant en stuurt zwaar. Ook leidt het tot onnodig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een lager brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen kost om en nabij de €84,99.

Autobanden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? De kans bestaat dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Daarbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo vergroot je de verkeersveiligheid, het rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit standaard inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Waaxens

Rap en goedkoop banden vervangen in Waaxens? In het overzicht hierna bieden wij de gegevens van verschillende bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze autogarages hebben ervaring met (de)monteren, repareren, balanceren, sipen, trimmen, wisselen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vind je ook andere montage-experts in Holwerd, Hiaure, Hantum, Hantumeruitburen en Ternaard.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-waaxens

Goedkope autobanden Waaxens

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat het assortiment enorm uitgebreid is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Hieraan ten grondslag liggen het remgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en de eigenschappen van de auto. Tip: alle Europese bandenmerken zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

CategorieType autoKM (op jaarbasis)Rij-kenmerkKostprijs
1. Hoogste klasseSportwagenMeer dan 45.000Driftig198
2. StandaardGemiddelde autoTot 30.000 kmModaal€108
3. BudgetStadsautootjeKleingebruikerRustig€70

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de tabel hieronder vergelijken wij professionele webwinkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Waaxens hebben. Op dit portaal lees je ook nuttige informatie over: Autoband aflezen

Zomerbanden

De zomerband is de beste keuze in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Over het algemeen laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Waaxens monteren geeft optimale grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor minder slijtage en een goede waterafvoer met behulp van de brede sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Waaxens

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, beter contact met het asfalt en een optimale wegligging bij gladheid of vorst. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Luxemburg, Zweden, Italië, Zwitserland) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • De beste prestatie bij sneeuw of ijzel.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Wanneer rijden op all season banden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: banden wisselen is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Aandachtspunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Waaxens kopen? In de volgende tabel vind je de standaard tarieven van diverse types en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op dit portaal lees je ook uitgebreide info over: Zomerbanden.

MerkTypeGrootteVermogenKosten
Michelinprimacy 4205/60 R1692H€102
Continentalconticrosscontact lx 2215/50 R1791H€129
Vredesteinwintrac pro225/50 R1798V€118
Bridgestonet001195/55 R1691V€91
Goodyearultragrip9 +195/65 R1595T€70
Dunlopstreetresponse 2175/65 R1486T€61
Pirellicinturato as205/55 R1691V€78
Hankookwinter icept evo2 w320235/50 R18101V€157
Kumhor.venture mt51245/75 R16120/116Q€157
Uniroyalust 17145/90 R16106M€81
Nexenwing.wt1 6pr215/70 R16108/106R€79
Firestonefirehawk225/45 R1895Y€124
Superiaecoblue265/50 R20111W€73
Savatrasporto leggero195/80 R14106P€95
Maxxisma-sw205/70 R1596H€70
Toyoproxr46225/55 R1999V€143
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Noardeast-Fryslân).

Autobanden zoeken en vinden

Check acties en aanbiedingen en bespaar zo’n 30%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Zodra je nieuwe banden wilt bestellen zijn er belangrijke onderwerpen die van belang zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat lees je af op op de band. De reeks aan cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 295 / 35 R19 – 104Y.

 • 295 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 35 staat voor de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier is dat dus 35%.
 • R duidt aan: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 19 biedt inzicht in de velgmaat (in ons voorbeeld 19 inch).
 • 104 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 900kg.
 • De afsluitende waarde (Y) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 300 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bedenk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband bijna het hele jaar door een prima keuze. Als je niet zoveel rijdt (rond de 10.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rijd je ook in de winter in de bergen? In dat geval is de winterband van november tot april uitermate geschikt. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Waaxens.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kan je vinden in 3 prijsgroepen: Koopjes, uitstekend en topkwaliteit. Welk product jij moet kiezen heeft te maken met de inhoud van de motor, je manier van rijden het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Kies voor een A-merk als Goodyear of Firestone als je veel kilometers maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met veel PK’s hebt. Rij je weinig en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein autootje (bijv. een Fiat 500) en rijd je niet al te hard? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Lexani & Tourador.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Kumho Tyres of Sava zijn in de basis best duur. Wie slim is checkt regelmatig aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je dikwijls goedkope autobanden in Waaxens bestellen, soms met wel 20% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Waaxens: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Waaxens: tweedehands producten van goede kwaliteit met minimale slijtage.
 • Combideal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor slechts €165,00 per jaar.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij gewoon rijgedrag moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige slijtage door de banden te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tenslotte moet je ervoor zorgen dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Waaxens.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Waaxens?
Banden vervangen in Waaxens is al mogelijk vanaf €42,50 per bandenset (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €99,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €60,00 per half jaar.

Hoe werken runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Met gebruikmaking van de versterkte wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Op die manier rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het belang van caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelauto). Je kunt rekenen op een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Tip: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en de profieldikte. Garagehouders adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Waaxens.

Plaats een reactie