Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Stoutenburg Noord

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Stoutenburg Noord? Op deze pagina tref je erkende leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Verder tref je hier praktische info over de verschillende type banden die er zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Stoutenburg Noord inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen heb je al vanaf €44,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid adviseren wij om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Banden van de betere merken als Hankook kosten gemiddeld zo’n €335. B-merken als Imperial Fs All bestel je al vanaf €200 voor een complete set.

Voordelig banden wisselen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Stoutenburg Noord

Banden wisselen in Stoutenburg Noord

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Stoutenburg Noord is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf doen is een heel precies klusje. Daarbij eist dit behoorlijk wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Stoutenburg Noord is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt erop vertrouwen dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De autobanden worden direct gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Steeds vaker bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Stoutenburg Noord.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een garage controleert ook of de profieldiepte nog voldoet aan de richtlijnen. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook als de band beschadigd of uitgedroogd is dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Uitlijnen van de auto
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, trekt naar één kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Doorgaans zien we dan ook onnodig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verantwoord brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van een personenauto regel je al vanaf €82,50.

Wat is autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Wellicht is het dan zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, het rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind banden garages in Stoutenburg Noord

Rap en voordelig banden vervangen in Stoutenburg Noord? In de tabel in het volgende blok tref je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages die actief zijn in de regio (provincie Utrecht). Deze garages verlenen diensten zoals (de)monteren, trimmen, balanceren, uitlijnen, sipen, wisselen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op dit portaal ontdek je daarnaast ook montagepartners in Stoutenburg, Hooglanderveen, Hoogland, De Glind en Achterveld.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-stoutenburg-noord

Goedkope autobanden Stoutenburg Noord

Zoek jij ook nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het valt dan al gauw op dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elke merk heeft andere eigenschappen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dat wordt bepaald door rijstijl, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en kenmerken van de auto zelf. Advies: de banden van bijna alle Europese merken zijn van uitstekende kwaliteit, ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we uiteenzetten in 3 classificaties:

CategorieAutoAantal kilometersRijstijlPrijzen
1. A-merkZware auto’sVanaf 40.000Driftig196
2. MiddenklasseDoorsnee autoVanaf 25.000Doorsnee€117
3. BudgetKleine auto’sWeinig kilometersBeheerst€69

De beste aanbieders vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de tabel hierna check en vergelijk je toonaangevende aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Stoutenburg Noord hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook handige informatie over: Zomerbanden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is geschikt als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaal gesproken laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Stoutenburg Noord monteren zorgt voor meer grip, verkleint de kans op slippen, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer vanwege de diepe sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Winterbanden laten wisselen Stoutenburg Noord

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit leidt tot een kortere remweg, zorgt voor meer grip en een stabiele wegligging bij vorst of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Italië, Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Aanbevolen bij natte en winterse omstandigheden.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en ze geven een heel goede grip. Een vaak genoemd nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Geschikt als je maximaal 15.000 maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de onkosten van nieuwe autobanden in Stoutenburg Noord kopen? In de tabel hieronder vind je de verwachte prijzen van diverse types en merken. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website zoek je ook extra informatie over: Gehomologeerde banden.

MerkSoortFormaatKenmerkPrijs
Michelinmxv-p185/80 R1490H€212
Continentalcontipremiumcontact 5225/60 R1799V€118
Vredesteinsnow trac 5195/45 R1684H€82
Bridgestonedueler245/65 R17111H€161
Goodyearefficientgrip285/40 R20104Y€412
Dunlopqualifier120/70 R1859W€167
Pirelliscorpion winter245/60 R18105H€156
Hankookventus prime2 k115215/70 R16100H€96
Kumhohs51 xl195/45 R1684V€67
Uniroyalrainexpert 3 suv fr225/60 R18100H€104
Nexenct8195/80 R15107L€87
Firestonemultihawk185/55 R1480H€163
Superiabluewin hp195/65 R1595T€42
Savaeskimo s3+205/60 R1591H€80
Maxxishp5215/55 R17W98€82
Toyoprx.t1 sp suvxl325/30 R21108Y€217
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Amersfoort).

Zoek jouw nieuwe band

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar tot 25%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er diverse details die invloed hebben op de beste keuze. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat staat weergegeven op het rubber van de band. Deze getallen en letters combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 165 / 70 R14 – 86T.

 • 165 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 70 staat voor de hoogte van de zijwand, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 70%.
 • De R staat voor Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 14 geeft de velgmaat weer (hier is dat dus 14 inch).
 • 86 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 530 kilogram.
 • De afsluitende waarde (T) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. staat in ons geval voor een max. snelheid van 190 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? Met ons Hollandse klimaat zijn standaard zomerbanden vaak de beste optie. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband het overwegen waard. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je elk jaar op skivakantie? In dat geval is de winterband tijdens de wintermaanden een onmisbare keuze. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Stoutenburg Noord.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je elke winter veel gaat rijden en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Kosten
Autobanden verdelen we onder in velerlei prijsklassen: Goedkoopste, middenklassen en A-segment. Welk type je moet kiezen heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, jouw rijgedrag en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Ga voor A-merken als Continental of Maxxis als je elk jaar grote afstanden aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een licht autootje (neem een Renault Twingo) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Gt Radial en Viking.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Michelin of Toyo zijn in de basis best duur. De slimme automobilist vergelijkt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je heel goedkope autobanden in Stoutenburg Noord bestellen, en krijg je wel 50% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Stoutenburg Noord: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Stoutenburg Noord: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Totaalpakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €132,50 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij standaard merken zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige slijtage door een goede band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens is het belangrijk dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Stoutenburg Noord.

Wat kost autobanden wisselen in Stoutenburg Noord?
Bij een garage banden vervangen in Stoutenburg Noord kan al vanaf €50,00 voor de complete set (voor een combinatie van velg + band, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit circa €92,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De kosten van bandenopslag zitten rond de €60,00 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Middels de Runflat eigenschap kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. In die situatie vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar de dealer. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Wat is het belang van caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Ze onderscheiden zich door een optimaal draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en de profielkwaliteit. Het algemene advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Stoutenburg Noord.

Plaats een reactie