Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hooglanderveen

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Hooglanderveen? Op Autobandenspot.nl communiceren wij de beste online verkooppunten van voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Daarnaast tref je hier belangrijke info over de verschillende type banden die er zijn en vind je via de keuzehulp welk product aansluit bij jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Let er op dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Hooglanderveen inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen laat je al doen vanaf €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor optimale veiligheid adviseert de ANWB om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van de beste merken zoals Vredestein kan je al krijgen vanaf €340. budgetmerken als Davanti scoor je al vanaf €205 per 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Hooglanderveen

Banden wisselen in Hooglanderveen

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Hooglanderveen is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste auto-eigenaren laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) kiezen we voor de winterband en vanaf het voorjaar zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf verwisselen is een precies werkje. Verder vergt het wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Hooglanderveen ontneemt veel stress:

 • Je kunt erop vertrouwen dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw banden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Soms kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hooglanderveen.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een garage checkt ook of het profiel op de autoband nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook als de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit het geval rond de 45.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt naar één kant en stuurt niet erg licht. Doorgaans zien we dan ook een ongunstig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen betekent dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een vermindering in het brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een wagen is al uit te voeren vanaf €82,50.

Wanneer banden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, verbruik je minder benzine en gaan de banden extra lang mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Hooglanderveen

Direct en voordelig banden vervangen in Hooglanderveen? In de tabel in het volgende blok vind je autogarages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Utrecht). Deze garages kunnen je helpen bij (de)monteren, trimmen, sipen, uitlijnen, wisselen, balanceren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl check je evenzeer montage-experts in Hoogland, De Glind, Achterveld, Zwartebroek en Terschuur.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hooglanderveen

Goedkope autobanden Hooglanderveen

Wil je investeren in nieuwe banden voor jouw auto? Je zult al snel zien dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt af van de manier waarop je rijdt, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het vermogen van de auto. Advies: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

ClassificatieType autoKilometersRijstijlPrijzen
1. Hoogste klasseKrachtige autoMeer dan 45.000Energiek185
2. GoedGemiddelde autoRond 30.000Modaal€112
3. BudgetKleine autootjesWeinig gebruikKalm€69

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende schema bieden we je populaire webwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Hooglanderveen hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook handige informatie over: Beste autobanden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband rijd je bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaliter laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Hooglanderveen monteren geeft optimale grip, een kortere remweg, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer stabiliteit en rijcomfort.
 • Een lager brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Hooglanderveen

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit verbetert de remweg, zorgt voor meer grip en een veilige rijervaring tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Italië, Noorwegen, Zweden, Frankrijk) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren vanaf eind oktober tot begin april.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een belangrijk nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de kosten van nieuwe autobanden in Hooglanderveen kopen? In de onderstaande tabel bekijk je de huidige prijzen van de meest verkochte merken. Deze prijzen zijn excl. het monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website tref je ook meer informatie over: Cijfers en letters op autobanden.

MerkSerieAfmetingenVermogenTarief
Michelinscorcher 11 rear200/55 R1778V€222
Continentalcontisportcontact 5275/55 R19111W€169
Vredesteinquatrac 5195/60 R1588H€68
Bridgestoneturanza215/55 R1794V€92
Goodyeareagle ls2255/55 R19107H€228
Dunlopd251 f l130/70 R1863H€181
Pirelliscorpion trail ii90/90 R2154V€115
Hankookventus s1 evo2 suv k117a245/45 R1998W€288
Kumhohs51215/55 R1794W€92
Uniroyalrainexpert 3175/80 R1488T€67
Nexenn-blue 4season215/55 R1697V€89
Firestonemultihawk 2165/65 R1479T€58
Superiabluewin hp165/70 R1379T€35
Savaeskimo s3+155/65 R1373Q€49
Maxxispremitra hp5225/45 R1791W€75
Toyoproxes t1 sport suv xl275/45 R21110Y€199
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Amersfoort).

Zoek jouw nieuwe band

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar plus minus 40%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Als je naar andere banden wilt overstappen zijn er veel onderdelen die invloed hebben op de beste keuze. Welke bandenmaat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op op de band. Deze cijfer-letter combinatie laat zien welke maat je hebt. Koop je ook nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 205 / 60 R13 – 86H.

 • 205 betekent de breedte van de band in mm.
 • 60 is een indicatie voor de bandhoogte, als % van de breedte van de band (hier is dat dus 60%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 13 biedt inzicht in de velgmaat (hierbij dus 13 inch).
 • 86 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval is dat een max. belasting van 530 kilogram.
 • De afsluitende letter (H) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. is een snelheidsindicator van maximaal 210 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Denk na over de vraag of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band het overwegen waard. Maak je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is de winterband van november tot april het meest interessant. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Hooglanderveen.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en is prima te rijden in zomer en winter.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je bestellen in drie prijscategorieën: Goedkoopste, gemiddeld en het topsegment. Welke groep past bij jou hangt af van het gewicht van de auto, rijstijl en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Ga voor A-merken als Vredestein of Maxxis als je veel kilometers maakt, veel buiten de stad rijdt en een zware/krachtige auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Seat Mii) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Delinte & Mabor.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Michelin of Hankook zijn niet perse heel goedkoop. Wie slim is houdt acties en aanbiedingen in de gaten van bandenleveranciers (online en lokaal). Op deze manier kan je verrassend goedkope autobanden in Hooglanderveen bestellen, en regel je snel 50% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Hooglanderveen: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Hooglanderveen: tweedehands onderdelen met garantie die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Combideal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €145,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij standaard merken moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tenslotte moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Hooglanderveen.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Hooglanderveen?
Op locatie banden vervangen in Hooglanderveen is al mogelijk vanaf €47,50 voor een totale set (mits de band al op de velg zit, oftewel een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit circa €95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €52,50 per half jaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Op basis van de speciale constructie is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Op die manier is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een autogarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn een hoger draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en in de basis sterker uitgevoerd. Tip: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Controleer voor vakantie de spanning en de status van het profiel. Garagehouders adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Hooglanderveen.

Plaats een reactie