Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Zwartebroek

Nieuwe autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Zwartebroek? Op www.autobandenspot.nl kan je aan de slag met erkende aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en gegevens van garages gespecialiseerd in bandenwissel. Tevens raadpleeg je hier handige informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product past bij jouw budget.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Zorg ervoor dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Zwartebroek inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage is er al vanaf €37,50.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor optimale veiligheid adviseren wij om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Banden van A-merken als Maxxis zijn er al vanaf €340. B-merken als Kama bestel je al vanaf €230 per set van 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Zwartebroek

Banden wisselen in Zwartebroek

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Zwartebroek is belangrijk. De meeste autorijders wisselen twee keer per jaar. Rond oktober / november kiezen we voor de winterband en ronde maand maart zetten we de zomerband er weer onder. Zelf banden verwisselen is een vak apart. Ook vraagt het behoorlijk wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Zwartebroek is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je bent er zeker van dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Zwartebroek.

Wanneer moet ik wisselen?
Het bandenbedrijf weet ook of het profiel nog volstaat. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd of beschadigd is moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na circa 40.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt raar. Vaak heeft de auto dan ook een te hoog brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een vermindering in het brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de auto kan al vanaf €89,99.

Wanneer autobanden balanceren
Trillen er delen in de auto? Mogelijk is het zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijdt je een stuk rustiger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt het rijgenot flink toe. Bij een bandenwissel zullen zit dit standaard doen.

Zoek banden garages in Zwartebroek

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Zwartebroek? In de tabel in het volgende blok vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Gelderland). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in (de)monteren, trimmen, repareren, sipen, balanceren, wisselen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal vind je daarnaast ook montage-specialisten in Terschuur, Voorthuizen, Stroe, Kootwijk en Kootwijkerbroek.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-zwartebroek

Goedkope autobanden Zwartebroek

Ben jij toe aan nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je merkt al snel je kunt kiezen uit talloze producten. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Wat is nu voor mij het beste product? Hieraan ten grondslag liggen jouw rijgedrag, het dagelijkse gebruik, of er met name snelweg kilometers worden gereden en of je een zware of lichte auto hebt. Advies: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

KlasseSoort autoKM (op jaarbasis)RijstijlPrijs
1. A-merkGrote motorVeel kilometersAgressief185
2. StandaardNormale autoRond de 25.000Gemiddeld€111
3. EconomyKleine auto’sWeinig kilometersKalm€64

De beste aanbieders vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het overzicht hieronder check en vergelijk je toonaangevende online aanbieders die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Zwartebroek hebben. Via deze website zoek je ook meer informatie over: Balanceren en uitlijnen van banden

Informatie over zomerbanden

De zomerband is ideaal in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). In de regel laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Zwartebroek monteren geeft jou extra grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, het maximaliseert de levensduur van de band en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek door de brede lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Betere tractie en een beter remvermogen.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Winterbanden wisselen Zwartebroek

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze beschikken over meer profiel en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit bevordert de remweg, bevordert de grip en een veilige rijervaring in het geval van natte en koude periodes. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Luxemburg, Zweden) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • De beste keuze bij winterse omstandigheden.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Minpunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden maart 2024 vergelijken
Benieuwd naar de onkosten van nieuwe autobanden in Zwartebroek kopen? In het onderstaande schema verstrekken wij de tariefindicaties van enkele populaire modellen en types. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website vind je ook aanvullende info over: Verzekering voor de auto.

MerkSoortAfmetingenPrestatieTarief
Michelinxwx205/70 R1590W€272
Continentalcontisportcontact 5p245/35 R2095Y€199
Vredesteinsnowtrac 5175/65 R1584T€64
Bridgestoneduravis165/70 R1489R€101
Goodyeareagle ls2245/45 R18100V€193
Dunlopsp winter sport 4d225/55 R1797H€153
Pirelliscorpion verde285/40 R21109Y€232
Hankookventus prime3 k125215/55 R1697W€82
Kumhocw51205/65 R15102T€73
Uniroyalrainexpert 3 suv fr255/65 R17110H€132
Nexenroadian ct8215/65 R15104T€76
Firestonemultihawk 2165/70 R1379T€46
Superiabluewin185/55 R1582H€39
Savaeskimo s3+165/65 R1479T€58
Maxxism-933 razr 222/7 R1033J€80
Toyoprx.t1 sp suv285/35 R21105Y€195
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Barneveld).

Vind jouw perfecte autoband

Check acties en aanbiedingen en bespaar maar liefst 35%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Als je de banden wilt verwisselen zijn er verschillende specificaties waar je rekening mee moet houden. Denk aan de bandenmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat staat weergegeven op het rubber van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een bandenmaat kan zijn 185 / 70 R13 – 86T.

 • 185 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 70 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in ons voorbeeld 70%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 13 staat voor de velgmaat (in dit voorbeeld 13 inch).
 • 86 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 530 kilogram.
 • De afsluitende waarde (T) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. betekent snelheden tot 190 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een effectieve optie. Als je weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een geschikt type. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is de speciale winterband tijdens de wintermaanden echt essentieel. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Zwartebroek.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Goedkope of dure banden?
Autobanden zijn beschikbaar in verschillende prijssegmenten: Voordeel, medium en de a-merken. Welk product voor jou geschikt is is met name afhankelijk van gewicht/vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en het aantal afgelegde kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Vredestein of Nexen in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een auto met een groot vermogen hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Toyota iQ) en rijd je niet al te hard? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Event & Tomket.


Kortingsacties en aanbiedingen maart 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Continental of Pirelli zijn de duurste op de markt. De slimme consument doorzoekt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te zoeken kan je heel goedkope autobanden in Zwartebroek bestellen, en regel je snel 45% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Zwartebroek: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Het alternatief is gebruikte banden Zwartebroek: tweedehands producten van goede kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €152,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Zoek maandelijks uit of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Als laatste is het belangrijk dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Zwartebroek.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Zwartebroek?
Op locatie banden vervangen in Zwartebroek kost je zo’n €52,50 per bandenset (voor een combinatie van velg + band, dit is een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit ongeveer €87,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €50,00 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met gebruikmaking van de versterkte zijkant kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je te maken krijgt met een lekke of klapband. In die situatie rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een specialist. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelauto). Je kunt rekenen op een zeer hoog draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn extra sterk gebouwd. Aandachtspunt: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de status van het profiel. De garages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Zwartebroek.

Plaats een reactie