Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Barneveld

Nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Barneveld? Op Autobandenspot.nl vind je onder andere toonaangevende webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Daarnaast bieden wij uitgebreide info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product matcht met jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Barneveld inclusief demontage, balanceren en montage laat je al doen vanaf €45,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor de beste veiligheid is het aan te raden om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Goodyear zijn er al vanaf €335. Budgetmerken als Irc kosten gemiddeld zo’n €225 voor een hele set.

Voordelig banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Barneveld

Banden wisselen in Barneveld

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Barneveld is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) laten we de winterband monteren en ronde maand maart laten we de zomerband monteren. Zelf wisselen is een tijdrovende klus. Tevens vraagt dit om de nodige ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Barneveld ontneemt veel stress:

 • Er is geen twijfel over dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecheckt.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Soms heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Barneveld.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenservice analyseert ook of het profiel op de banden nog voldoende is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook in het geval de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond moeten er nieuwe banden op. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 45.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen is met name afhankelijk van het type auto en jouw rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te maximaliseren.

Wanneer auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt onveilig, trekt naar één kant en stuurt zwaar. Doorgaans zien we dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Het gevolg is een goede wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen kost om en nabij de €70,00.

Autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Grote kans dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en je banden gaan langer mee. Bij een wissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Barneveld

Direct en goedkoop banden vervangen in Barneveld? In de onderstaande tabel vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Gelderland). Deze bandenservices verlenen diensten zoals wisselen, uitlijnen, sipen, balanceren, (de)monteren, repareren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vergelijk je regionale montage-specialisten in Soest, Eemnes, Bunschoten, Baarn en De Bilt.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-barneveld

Goedkope autobanden Barneveld

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is geen geheim dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), de afstanden die je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en wat voor type auto je rijdt. Advies: alle Europese bandenmerken zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De banden kunnen we terugbrengen naar 3 categorieën:

CategorieType autoKM (jaarlijks)WegcontactKostprijs
1. TopsegmentSnel en/of zwaarMeer dan 45.000Driftig€184
2. UitstekendNormale autoVanaf 25.000Herkenbaar€107
3. VoordeligLichte auto’sWeinig kilometersEenvoudig€66

De beste aanbieders vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het schema hierna check en vergelijk je populaire online leveranciers die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Barneveld hebben. Op deze website lees je ook aanvullende info over: All season banden

Informatie over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Doorgaans laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Barneveld monteren geeft jou extra grip, betere acceleratie, het maximaliseert de levensduur van de band en een goede waterafvoer dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Voordelig winterbanden wisselen Barneveld

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben een dieper profiel en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit zorgt voor een korte remweg, directer contact met de weg en dus minder kans ongelukken bij nat en koud weer. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Italië) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • De beste keuze tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door plezier van hebt. De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en ze geven een heel goede grip. Een belangrijk nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Perfect als je niet zoveel kilometer rijdt en niet aan wintersport doet.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de kosten van nieuwe autobanden in Barneveld kopen? In de tabel hieronder vergelijk je de tariefindicaties van enkele populaire modellen en types. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Middels onze vergelijker zoek je ook meer informatie over: Banden in de zomer.

MerkSoortFormaatVermogenPrijs
Michelinpilot sport 4s235/35 R2092Y€210
Continentalvancontact 4season225/70 R15112R€121
Vredesteingreentrax250/50 R1097A€158
Bridgestoneecopia235/55 R18100H€159
Goodyeareagle ls2235/45 R1995H€201
Dunlopsp275/40 R19101Y€198
Pirellidiablo rosso scooter160/60 R1567H€101
Hankookkinergy 4s h740135/70 R1570T€68
Kumhoportran kc53215/80 R14112Q€96
Uniroyalms-plus 77215/55 R1693H€89
Nexennblue 4 season155/70 R1375T€50
Firestonemultihawk185/60 R1482H€52
Superiaecoblue 4s165/70 R1379T€36
Savaintensa uhp 2 xl255/35 R1996Y€178
Maxxisap2 all season225/55 R17101V€101
Toyos954205/55 R1691H€66
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Barneveld).

Zoek jouw nieuwe band

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar ongeveer 50%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Op het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er verschillende zaken die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat lees je af op de wang van de autoband. Deze cijfer-letter combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een van de bandenmaat codes is: 175 / 50 R15 – 75H.

 • 175 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 50 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier is dat dus 50%.
 • De betekenis van R = Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 15 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in ons voorbeeld 15 inch).
 • 75 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 387kg.
 • De laatste waarde (H) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). is een snelheidsindicator van maximaal 210 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga bij jezelf na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een effectieve optie. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band aan te raden. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je graag op wintersport? Dan is het rijden op winterbanden van november tot april uitermate geschikt. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Barneveld.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst of ijzel.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Prijs
Autobanden zijn beschikbaar in 3 prijsgroepen: Voordelig, gemiddeld en premium. Welke soort aan te raden is voor jou heeft te maken met het gewicht van de auto, jouw rijgedrag en hoeveel je rijdt. Kies voor een A-merk als Kumho Tyres of Sava als je veel op de weg zit, een pittige rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een licht autootje (denk aan een Toyota Aygo) en doe je het rustig aan? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Cst en Three-A.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Bridgestone of Sava zijn de duurste op de markt. Wie wil besparen houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de grote en lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Barneveld bestellen, en regel je snel 20% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Barneveld: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Het alternatief is gebruikte banden Barneveld: tweedehands die goed zijn nagekeken met minimale slijtage.
 • All-in deal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €140,00 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij normaal gebruik kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom vreemde slijtage door een goede band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ook is het belangrijk dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Barneveld.

Wat kost autobanden wisselen in Barneveld?
Professioneel banden vervangen in Barneveld laat je al uitvoeren voor €52,50 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden betaal je al snel €95,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €50,00 per kalenderjaar.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door middel van de versterkte zijkant kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. In die situatie kan jij dus nog naar huis rijden of naar een autogarage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor bestelbussen). De positieve eigenschappen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, meer vrijheid in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Opgelet: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Controleer voor vakantie de bandenspanning en de profieldiepte. Garagehouders adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Barneveld.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie