Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wijdenes

Nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Wijdenes? Op deze pagina kan je aan de slag met toonaangevende leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en lokale autogarages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Ook bieden wij handige info over bandenmaten en populaire merken en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product past bij jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is cruciaal dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Wijdenes inclusief montage, balanceren en testen laat je al doen vanaf €44,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Banden van de betere merken als Toyo zijn er al vanaf €325. budgetmerken als Habilead kosten gemiddeld zo’n €200 per set van 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Wijdenes

Banden wisselen in Wijdenes

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Wijdenes is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste automobilisten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert zetten we de winterband eronder en ronde maand maart zetten we de zomerband er weer onder. Zelf wisselen is een heel precies klusje. Tevens vergt het behoorlijk wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Wijdenes maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Steeds vaker heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wijdenes.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een banden montagebedrijf analyseert ook of de profieldiepte nog voldoende is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond dien je nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 30.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van het type auto en jouw rijstijl. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt niet prettig, trekt naar één kant en stuurt niet erg licht. Ook leidt het tot een onnatuurlijk brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit bevordert de wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een personenauto uitlijnen kost om en nabij de €87,50.

Banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Wellicht is het dan zo dat je de banden moet laten balanceren. Daarbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit standaard uitgevoerd.

Banden garages in Wijdenes

Vlug en voordelig banden vervangen in Wijdenes? In het onderstaande schema bekijk je contactgegevens van bandenwinkels en garages in de buurt (provincie Noord-Holland). Deze garages verlenen diensten zoals wisselen, repareren, balanceren, (de)monteren, sipen, trimmen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website zoek je ook andere montagepunten in Hem, Venhuizen, Assendelft, Krommenie en Westzaan.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wijdenes

Goedkope autobanden Wijdenes

Op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is geen geheim dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Welke moet ik nu kopen? Dit is met name afhankelijk van rijstijl, de gebruiksintensiteit, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht van de auto. Noemenswaardig: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, zelfs de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we terugbrengen naar 3 groepen:

ClassificatieType autoKilometrageRijstijlPrijs
1. KwaliteitSnel en/of zwaarVeel kilometersDruk193
2. PopulairDoorsnee autoRond de 25.000Normaal€105
3. VoordeligKleine autootjes< 15.000Statisch€77

Bandenleveranciers vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna vergelijk je eenvoudig toonaangevende online leveranciers die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Wijdenes hebben. Middels onze vergelijker tref je ook extra informatie over: Autobanden voor op reis

Zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaliter worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Wijdenes monteren geeft optimale grip, betere acceleratie, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer dankzij de diepe sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Veel kortere remweg.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Wijdenes

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit verbetert de remweg, directer contact met de weg en een stabiele wegligging bij gladheid of sneeuw. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Oostenrijk, Zweden, Luxemburg, Italië) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • De beste prestatie bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Aandachtspunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een prima oplossing als je weinig kilometers maakten voornamelijk in Nederland rijdt.

Kosten autobanden maart 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Wijdenes kopen? In het onderstaande schema verstrekken wij de huidige tarieven van verscheidene merken en soorten. Deze prijzen zijn excl. monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt vind je ook meer informatie over: Voordeligste autobanden.

MerkSoortAfmetingenVermogenTarief
Michelincrossclimate+215/50 R1795W€152
Continentalcrosscontact lx sport255/50 R19107H€179
Vredesteinquatrac 5165/70 R1481T€70
Bridgestonet001225/55 R17101W€172
Goodyearefficientgrip cargo215/75 R16113R€123
Dunlopmoto100/90 R1957M€107
Pirellisl 38 unico110/70 R1145L€63
Hankookw616 xl185/65 R1592T€76
Kumhops91xl255/40 R1899Y€126
Uniroyalrainexpert 3 suv fr215/60 R1796V€105
Nexenroadian ct8165/70 R1388R€66
Firestonewinterhawk 3 xl235/45 R1797V€101
Superiabluewin hp185/60 R1584T€40
Savaeskimo s3+185/70 R1488T€63
Maxxism36+ mrs225/55 R1797W€118
Toyoopen country a/t+265/70 R15112T€107
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Drechterland).

Zoek jouw geschikte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar 25%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Indien je naar andere banden wilt overstappen zijn er meerdere dingen waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op het rubber van de band. Deze cijfer-letter combinatie toont welke maat je moet kopen. Neem je nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een bandenmaat kan zijn 170 / 60 R18 – 73W.

 • 170 staat voor de breedte in millimeters.
 • 60 staat voor de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (in dit voorbeeld 60%.
 • De R houdt in: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 18 staat voor de velgmaat (hierbij dus 18 inch).
 • 73 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 365 kilogram.
 • De laatste waarde (W) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 270 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ben jij iemand die dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een efficiënte manier van rijden. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een uitstekende keuze. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Een winterband rijden is dan in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Wijdenes.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Kosten
Autobanden kan je bestellen in 3 prijssegmenten: Prima, medium en de hoogste klasse. Welke klasse je moet kiezen wordt bepaald door de inhoud van de motor, rijgedrag en het aantal kilometers. Bestel een A-merk als bijv. Bridgestone of Pirelli in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Chevrolet Spark) en doe je het rustig aan? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Cheng Shin & Vitour.


Kortingen en aanbiedingen maart 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Michelin of Sava zijn best kostbaar. De slimme rijder checkt regelmatig aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je extra goedkope autobanden in Wijdenes bestellen, en krijg je wel 25% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Wijdenes: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Kies voor gebruikte banden Wijdenes: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €135,00 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Wanneer je normaal rijdt zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom overmatige slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Als laatste is het cruciaal dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Wijdenes.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Wijdenes?
Professioneel banden vervangen in Wijdenes regel je al voor €50,00 per bandenset (het complete wiel wordt dan gewisseld, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit ongeveer €99,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De bandenopslag kost ongeveer €52,50 per 6 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. D.m.v. de verstevigde wanden kan je nog circa 80 kilometer afleggen wanneer jij een lekke band constateert. Zo is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een garage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat is het belang van caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), meer vrijheid in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Opgelet: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de bandenspanning en de profielkwaliteit. Wij raden aan om deze elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Wijdenes.

Plaats een reactie