Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Kootwijkerbroek

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Kootwijkerbroek? Op onze autobandenvergelijker tref je toonaangevende leveranciers van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en contactgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Ook verstrekken wij nuttige info over de banden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product strookt met jouw situatie.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Let er op dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Kootwijkerbroek inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen heb je al vanaf €44,50.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor optimale veiligheid wordt vaak aangeraden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van bekende merken als Hankook kosten gemiddeld zo’n €305. B-merken als Bf Goodrich bestel je al vanaf €200 per set van 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Kootwijkerbroek

Banden wisselen in Kootwijkerbroek

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Kootwijkerbroek is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Rond oktober / november laten we de winterband monteren en vanaf het voorjaar kiezen we weer voor de zomerband. Thuis de banden wisselen is een vak apart. Daarbij eist dit ruimte die niet iedereen heeft en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Kootwijkerbroek ontneemt veel stress:

 • Je kunt erop vertrouwen dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vieze handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Kootwijkerbroek.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autobedrijf controleert ook of de profieldiepte nog toereikend is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook zodra het rubber versleten of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit het geval rond de 35.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Uitlijnen van de auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt niet prettig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen kan al vanaf €84,99.

Wanneer autobanden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Grote kans dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. D.m.v. een speciale machine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een wissel zit dit meestal inbegrepen.

Lokale banden garages in Kootwijkerbroek

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Kootwijkerbroek? In het onderstaande schema bieden wij autogarages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Gelderland). Deze garages ondersteunen je bij repareren, (de)monteren, wisselen, balanceren, uitlijnen, trimmen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je nabijgelegen montage-experts in Soesterberg, Eemdijk, Bunschoten-Spakenburg, Lage Vuursche en Hollandsche Rading.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-kootwijkerbroek

Goedkope autobanden Kootwijkerbroek

Ga jij een bestelling plaatsen voor een set andere banden voor je wagen? Je ontdekt al snel dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit is met name afhankelijk van de rijstijlen, het aantal afgelegde kilometers, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en wat voor type auto je rijdt. Opmerking: alle Europese bandenmerken zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 klassen:

SegmentSoort autoAantal kilometersRijstijlKostprijs
1. A-merkVeel vermogenVeel kilometersAgressief191
2. GoedNormale autoRond 30.000Gewoon€113
3. VoordeelKleine autootjes< 15.000Simpel €65

Vergelijk online bandenshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het overzicht hieronder vergelijk je eenvoudig de beste online garages die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Kootwijkerbroek hebben. Op deze website lees je ook handige informatie over: Maximale snelheid en draagcapaciteit

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is ideaal bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Over het algemeen gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Kootwijkerbroek monteren zorgt voor meer grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer vanwege de brede lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
 • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Kootwijkerbroek

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit verbetert de remweg, meer controle over je auto en een optimale wegligging tijdens de wintermaanden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Zweden, Noorwegen) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • In hun element bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: banden wisselen is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Een vaak genoemd nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Ideaal als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Benieuwd naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Kootwijkerbroek kopen? In het onderstaande schema beiden wij de gemiddelde prijzen van enkele populaire modellen en types. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website zoek je ook aanvullende info over: Banden in de winter.

MerkSerieAfmetingKenmerkKosten
Michelinlatitude alpin la2295/40 R20110V€349
Continentalwintercontact ts 850p225/55 R1797H€132
Vredesteinwintrac xtreme s275/45 R21110V€222
Bridgestonet001235/45 R1797Y€107
Goodyearefficientgrip performance225/50 R1692W€110
Dunlopsp sport maxx gt315/30 R19100Y€312
Pirellicity demon f90/90 R1952S€67
Hankookkinergy eco k425205/55 R1691V€133
Kumhokh27175/60 R1581H€62
Uniroyalrainexpert 3175/70 R1382T€49
Nexennblue 4 season195/65 R1591H€55
Firestonemultihawk195/70 R1491T€72
Superiabluewin225/45 R1794V€46
Savaeskimo s3+185/60 R1588T€98
Maxxism8060205/70 R15€123
Toyoopen c. a28 xl245/65 R17111S€113
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Barneveld).

Zoek jouw geschikte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar zo’n 45%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Vanaf het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er meerdere specificaties die invloed hebben op de beste keuze. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je budget is.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de autoband. Deze combinatie van cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een bandenmaat kan zijn 145 / 80 R12 – 86N.

 • 145 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 80 geeft de hoogte van de band aan, in een percentage van de breedte van de band (hier dus 80%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 12 geeft een indicatie van de velgmaat (hier is dat dus 12 inch).
 • 86 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 530 kilogram.
 • De laatste waarde (N) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. correspondeert met een max. snelheid van 140 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga eerst na of je veel of juist weinig rijdt? In ons zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door veruit de beste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band een geschikt type. Rij je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? In dat geval is de winterband tijdens de wintermaanden echt essentieel. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Kootwijkerbroek.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst of ijzel.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijzen
Autobanden verdelen we onder in velerlei prijsgroepen: Goedkoopste, goed en topklasse. Welk type past bij jou heeft te maken met het gewicht van de auto, je manier van rijden en het aantal kilometers. Neem een A-merk zoals Goodyear of Pirelli als je veel kilometers maakt, veel op de snelweg zit en een auto met een sterke motor hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een boodschappenautootje (denk aan een Opel Karl) en rijd je rustig? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Gt Radial en Uniroyal.


Uitverkoop en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Goodyear of Superia zijn niet goedkoop. De slimme rijder houdt acties en aanbiedingen in de gaten van bandenleveranciers (online en lokaal). Op deze manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Kootwijkerbroek bestellen, en krijg je zomaar 30% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Kootwijkerbroek: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Gebruikte banden Kootwijkerbroek: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • All-in deal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €160,00 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Onder normale omstandigheden kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Controleer regelmatig of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en je auto te laten uitlijnen. Ten derde is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Kootwijkerbroek.

Hoe duur is autobanden wisselen in Kootwijkerbroek?
Op locatie banden vervangen in Kootwijkerbroek laat je al uitvoeren voor €35,00 per set van 4 (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit heet een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €99,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €54,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door middel van de bijzondere eigenschappen kan je nog een stuk blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zo is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelauto). De positieve eigenschappen zijn een hoger draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Let op: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning nog op orde is en de profielkwaliteit. Vakgarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Kootwijkerbroek.

Plaats een reactie