Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Soesterberg

Nieuwe autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Soesterberg? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere de beste shops gespecialiseerd in goedkope autobanden voor alle seizoenen en contactgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. Tenslotte vind je hier belangrijke info over de soorten banden die er allemaal zijn en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Het is belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Soesterberg inclusief demontage, balanceren en montage is al mogelijk vanaf €37,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt vaak aangeraden om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Degelijke banden van de betere merken als Bridgestone kosten gemiddeld zo’n €340. budgetmerken als Fortuna Fs zijn er al vanaf €205 per set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Soesterberg

Banden wisselen in Soesterberg

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Soesterberg is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste consumenten doen dit twee keer per jaar. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en vanaf het voorjaar nemen we weer de zomerband. Zelf banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Ook vraagt het behoorlijk wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Soesterberg is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De banden worden direct gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Soms kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Soesterberg.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenservice controleert ook of de profieldiepte nog op orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook in het geval de band uitgedroogd of beschadigd is is het tijd voor nieuwe banden. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 35.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt onveilig, trekt iets naar rechts of links en stuurt te zwaar of juist te licht. Ook geeft het een ongunstig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit geeft een veilige wegligging, een lager brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €77,50.

Waarom banden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? De kans bestaat dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en vergroot dit het rijplezier. Bij een wissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind banden garages in Soesterberg

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Soesterberg? In de tabel in het volgende blok verzamelen wij garages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Utrecht). Deze garages kunnen je helpen bij repareren, wisselen, sipen, balanceren, (de)monteren, trimmen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website tref je ook montage-specialisten in Eemdijk, Bunschoten-Spakenburg, Lage Vuursche, Hollandsche Rading en Maartensdijk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-soesterberg

Goedkope autobanden Soesterberg

Ben je aan het oriënteren naar een set andere banden voor je wagen? Het valt dan al gauw op dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Welke moet ik nu kopen? Dit heeft te maken met rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal afgelegde kilometers, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en kenmerken van de auto zelf. Advies: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge eisen, ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we terugbrengen naar 3 categorieën:

SegmentType autoKilometrageWegliggingPrijs
1. PremiumVeel powerVanaf 50.000Druk195
2. PopulairDoorsnee autoDagelijks gebruikModaal€112
3. BasisStadsautootjeMinder dan 15.000Log€69

Bandenleveranciers vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de tabel hierna check en vergelijk je toonaangevende online winkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Soesterberg hebben. Op Autobandenspot.nl vind je ook meer informatie over: Cijfers en letters op autobanden

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Doorgaans gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Soesterberg monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder geluidsproductie en voert het water uitstekend af dankzij de lange sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste keuze van april t/m september.
 • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
 • Beperkte geluidsproductie.

Voordelig winterbanden wisselen Soesterberg

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit leidt tot een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en geeft een veiliger gevoel in de auto bij gladheid of sneeuw. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Luxemburg, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • In hun element bij vorst of sneeuwval.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door plezier van hebt. Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een belangrijk nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een prima oplossing als je weinig kilometers maakten niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de prijzen van nieuwe autobanden in Soesterberg kopen? In het overzicht hierna tref je de doorsnee prijzen van verschillende soorten en merken. Prijzen zijn exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal tref je ook uitgebreide info over: Banden in de zomer.

MerkSoortGroottePrestatiePrijs
Michelinpilot alpin pa4275/30 R2097V€380
Continentalwintercontact ts 850p275/45 R20110V€226
Vredesteinwintrac xtreme s215/50 R1795V€168
Bridgestonet001225/45 R1891V€106
Goodyeareagle f1 asymmetric 2245/35 R1993Y€179
Dunlopwinter sport 5245/45 R1799V€146
Pirellicarrier winter205/65 R15102T€96
Hankookventus prime2 k115235/60 R18103V€103
Kumhoecsta hs51 xl205/45 R1788W€83
Uniroyalrainexpert 3185/60 R1584H€60
Nexennblue 4 season185/60 R1482H€46
Firestonexl!175/65 R1486T€59
Superiabluewin215/55 R1697H€49
Savaeskimo s3+175/80 R1488T€62
Maxxism933 razr221/7 R1030J€82
Toyoopen country ht265/75 R16119S€128
Opsomming met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Soest).

Zoek jouw nieuwe band

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 40%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Wanneer je nieuwe banden nodig hebt zijn er diverse onderdelen die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en natuurlijk het budget.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de autoband. Deze cijfer-letter combinatie laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een bandenmaat kan zijn 140 / 70 R12 – 86 J.

 • 140 staat voor de breedte in millimeters.
 • 70 is de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (in dit voorbeeld 70%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 12 geeft de velgmaat weer (in dit geval 12 inch).
 • 86 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In dit geval is dat een max. belasting van 530 kilogram.
 • De afsluitende waarde (J) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 100 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ben jij iemand die weinig of juist veel kilometers maakt? In ons milde klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band het overwegen waard. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je elk jaar op skivakantie? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de wintermaanden een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Soesterberg.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers in de winter maakt en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en is prima te rijden in zomer en winter.

Kosten
Autobanden zijn er in allerlei prijscategorieën: Voordelig, prijs-kwaliteit en de a-merken. Welke groep je moet kiezen wordt bepaald door de trekkracht van de auto, rijgedrag en het aantal kilometers. Neem een A-merk zoals Bridgestone of Pirelli op het moment dat je veel rijdt, een pittige rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een licht autootje (bijv. een Skoda Citigo) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Voyager en Powertrac.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Goodyear of Hankook zijn best kostbaar. Wie wil besparen doorzoekt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Soesterberg bestellen, en krijg je wel 40% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Soesterberg: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Soesterberg: tweedehands onderdelen met garantie die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €167,50 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Achterbanden een stuk langer.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Check elke maand even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ook is het voor de levensduur essentieel dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Soesterberg.

Wat kost autobanden wisselen in Soesterberg?
Op korte termijn banden vervangen in Soesterberg kan al vanaf €47,50 voor een complete set (mits de band al op de velg zit, dit is een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit ongeveer €87,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €57,50 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Runflat banden zorgen ervoor dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Dankzij de unieke samenstelling is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de lucht uit je band is. Zodoende is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een autogarage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn een zeer hoog draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Goed om te weten: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en de profieldiepte. In de praktijk wordt geadviseerd om deze elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Soesterberg.

Plaats een reactie