Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Maartensdijk

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Maartensdijk? Op dit portaal bieden wij landelijke webshops in voordelige autobanden van alle merken en lokale servicepunten voor een snelle bandenwissel. In aanvulling daarop bieden wij nuttige info over uitlijnen, balanceren en vind je via de keuzehulp welk product aansluit bij jouw situatie.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Maartensdijk inclusief montage, balanceren en testen heb je al vanaf €39,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt het aanbevolen om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de betere merken als Bridgestone bestel je al vanaf €330. budgetmerken als Ep Tyre zijn al te koop vanaf €225 per vier.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Maartensdijk

Banden wisselen in Maartensdijk

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Maartensdijk is belangrijk. De meeste automobilisten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Vanaf oktober of november kiezen we voor de winterband en ronde maand maart laten we de zomerband monteren. Dit zelf doen is niet iets wat je zomaar doet. Bovendien vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Maartensdijk is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Optioneel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Maartensdijk.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een banden montagebedrijf kan je ook vertellen of de profieldiepte nog in orde is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook op het moment dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 32.500 kilometer. De levensduur van de banden hangt af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een langere levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar één kant en stuurt niet zo eenvoudig. Ook geeft het een te hoog brandstofverbruik en te snelle slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een scherp brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto kost om en nabij de €79,99.

Balanceren van de banden
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De kans bestaat dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Daarbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij een wissel zit dit bij de prijs in.

Vind lokale banden garages in Maartensdijk

In no-time en voordelig banden vervangen in Maartensdijk? In de onderstaande tabel verzamelen wij de gegevens van verschillende bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Utrecht). Deze bedrijven zijn opgeleid voor wisselen, sipen, uitlijnen, repareren, (de)monteren, balanceren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Middels onze vergelijker vergelijk je regionale montagepartners in Groenekan, Bosch en Duin, Den Dolder, Bilthoven en Austerlitz.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-maartensdijk

Goedkope autobanden Maartensdijk

Ga jij een bestelling plaatsen voor een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel zien dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Wat is nu voor mij het beste product? Hieraan ten grondslag liggen de rijstijlen, het aantal afgelegde kilometers, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en kenmerken van de auto zelf. Belangrijk: de banden van bijna alle Europese merken zijn in de basis gewoon goed, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we grofweg indelen in 3 groepen:

KlasseSoort autoAantal kilometersRij-kenmerkKosten
1. TopklasseSportautoMeer dan 45.000Druk191
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoVanaf 25.000Gemiddeld€110
3. InstapKleine auto’sWeinig kilometersVoorspelbaar€70

Vergelijk online bandenshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het onderstaande schema doorzoek je betrouwbare online winkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Maartensdijk hebben. Via deze website check je ook aanvullende info over: Banden kiezen

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen vanaf 7 graden. Standaard laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Maartensdijk monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verhoogt het rijcomfort, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de brede sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Maartensdijk

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en wissel je weer om in maart. Deze hebben meer groeven en nokjes en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en een optimale wegligging bij gladheid of vorst. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Luxemburg, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Zweden) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij vorst of ijzel.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en ze geven een heel goede grip. Aandachtspunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Een prima oplossing als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in Maartensdijk kopen? In de volgende tabel vergelijk je de standaard prijzen van verschillende soorten en merken. Prijzen zijn exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt check je ook nuttige informatie over: Doorrijden met een lekke band.

MerkSoortAfmetingenPrestatieTarief
Michelinlatitude sport 3235/65 R17104V€135
Continentalcontisportcontact 5255/45 R18103H€182
Vredesteincomtrac205/75 R16110R€123
Bridgestoneduravis195/60 R1699H€106
Goodyearefficientgrip performance215/50 R1791V€114
Dunlopsp sport fastrespo demo175/65 R1584H€73
Pirelliscorpion winter265/45 R21104H€329
Hankookventus prime3 k125225/45 R1794W€76
Kumhowp51205/55 R1691V€67
Uniroyalrainexpert 3195/60 R1588V€65
Nexennferasu1225/55 R1797V€93
Firestonewinterhawk 3 xl225/45 R1895V€130
Superiabluewin hp205/60 R1692H€44
Savaintensa hp185/55 R1480H€70
Maxxisma-st2 (d)120/70 R1758W€78
Toyoopmt por255/85 R16119P€136
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente De Bilt).

Vind jouw perfecte autoband

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar ongeveer 45%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Als je nieuwe banden nodig hebt zijn er verschillende zaken die relevant zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op het rubber van de band. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 215 / 40 R18 – 85Y.

 • 215 betekent de breedte van de band in mm.
 • 40 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 40%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 18 staat voor de velgmaat (in dit geval 18 inch).
 • 85 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 515kg.
 • De afsluitende waarde (Y) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. betekent snelheden tot 300 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga eerst na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Als je niet zoveel rijdt (tot circa 15.000 km) dan is de vierseizoenenband aan te raden. Rij je veel kilometers en ga je graag op wintersport? In dat geval is de winterband van november tot april zeer aantrekkelijk. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Maartensdijk.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst en/of sneeuw.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kun je onderbrengen in allerlei prijssegmenten: Koopjes, standaard en de a-merken. Welke soort voor jou ideaal is heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, de manier waarop je rijdt en het aantal afgelegde kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Michelin of Sava als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijder bent en een zware/krachtige auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Skoda Citigo) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Firemax & Tecnica.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Goodyear of Toyo zijn best kostbaar. De slimme rijder doorzoekt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zo kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Maartensdijk bestellen, soms met wel 50% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Maartensdijk: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Maartensdijk: tweedehands die amper gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Combideal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €140,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Moet ik mijn banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij normaal rijgedrag zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Kijk elk kwartaal even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ten derde moet je ervoor zorgen dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Maartensdijk.

Wat kost autobanden wisselen in Maartensdijk?
Door een vakman banden vervangen in Maartensdijk kan al vanaf €35,00 voor een totale set (het complete wiel wordt dan gewisseld, bekend als wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost dit circa €85. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €57,50 per 6 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door de bijzondere eigenschappen kan je nog een stuk blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zodoende kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is dat ze meer kilo’s kunnen dragen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldikte. Garagehouders adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Maartensdijk.

Plaats een reactie