Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Groenekan

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je voordelig banden laten wisselen in Groenekan? Op deze website vind je landelijke aanbieders van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale servicepunten voor een snelle bandenwissel. Tenslotte kan je aan de slag met belangrijke info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product aansluit bij jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Zorg ervoor dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Groenekan inclusief uitlijnen en balanceren is al mogelijk vanaf €45,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid adviseren wij om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van bekende merken als Pirelli kosten gemiddeld zo’n €300. Budgetmerken als Evergreen bestel je al vanaf €200 voor een hele set.

Banden wisselen in Groenekan

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Groenekan is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste consumenten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en vanaf het voorjaar laten we de zomerband monteren. Thuis de banden wisselen is een precies werkje. Ook vergt het de nodige ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Groenekan is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en nagekeken.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Soms kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Groenekan.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenservice kan je ook vertellen of het profiel op de autoband nog goed genoeg is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook wanneer de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 45.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en wordt bepaald door het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt scheef en stuurt te zwaar of juist te licht. Ook leidt het tot een ongunstig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit verbetert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €90,00.

Balanceren van de autobanden
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De kans bestaat dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, verbruik je minder benzine en gaan de banden extra lang mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zit dit bij de prijs in.

Vind lokale banden garages in Groenekan

Snel en voordelig banden vervangen in Groenekan? In de volgende tabel verzamelen wij adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in jouw omgeving (provincie Utrecht). Deze bedrijven kunnen je helpen bij repareren, trimmen, (de)monteren, uitlijnen, balanceren, wisselen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website vind je nabijgelegen montage-specialisten in Bosch en Duin, Den Dolder, Bilthoven, Austerlitz en Woerdense Verlaat.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-groenekan

Goedkope autobanden Groenekan

Ben jij toe aan nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat het aanbod meer dan divers is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt af van de manier waarop je rijdt, het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht van de auto. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, zelfs de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we terugbrengen naar 3 niveau’s:

CategorieSoort autoKM (op jaarbasis)RijstijlTarief
1. KwaliteitKrachtige autoVanaf 50.000Pittig199
2. UitstekendNormale autoCirca 25.000Herkenbaar€114
3. BudgetBoodschappenautoWeinig gebruikKalm€73

Vergelijk banden webshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de volgende tabel vergelijk je eenvoudig de beste webwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Groenekan hebben. Op deze website check je ook nuttige informatie over: Bandenindex

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Doorgaans laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Groenekan monteren geeft optimale grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Snel en voordelig winterbanden wisselen Groenekan

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze beschikken over meer profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit zorgt voor een kortere remweg, geeft meer grip en een betere wegligging tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Noorwegen) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • In hun element in de winterse periodes.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Minpunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Met name geschikt als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Groenekan kopen? In de onderstaande tabel vergelijk je de geschatte prijzen van enkele populaire modellen en types. Let op: dit zijn kosten exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt vind je ook aanvullende info over: Banden balanceren en uitlijnen.

MerkSoortFormaatVermogenKosten
Michelinpilot street110/80 R1459P€75
Continentaltrail attack 2 z110/80 R1959V€108
Vredesteinultrac vorti295/30 R20101Y€204
Bridgestonedueler195/80 R1596T€94
Goodyearefficientgrip215/60 R1695H€134
Dunlopwinter235/40 R1895V€167
Pirellip-zero (pz4)235/35 R1991Y€132
Hankookventus prime3 k125195/45 R1684V€68
Kumhowp51205/60 R1591H€62
Uniroyalrainexpert 3205/60 R1692H€75
Nexenwinguard sport 2 xl235/45 R1999V€114
Firestonewinterhawk 3 xl245/45 R18100V€128
Superiabluewin hp195/60 R1588T€42
Savaintensa hp v1175/65 R1482H€56
Maxxishp5215/60 R16W99€83
Toyos 953xl225/45 R1693H€129
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente De Bilt).

Autobanden zoeken en vinden

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar tot wel 25%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Op het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er verschillende zaken die relevant zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je op een andere velg rijden? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een van de bandenmaat codes is: 215 / 40 R18 – 85V.

 • 215 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 40 is een indicatie voor de bandhoogte, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 40%.
 • De R staat voor Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 18 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 18 inch).
 • 85 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 515kg.
 • De laatste letter (V) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 240 km/h.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Bekijk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de beste optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (+/- 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Kiezen voor winterbanden is dan van oktober/november tot maart/april uitermate geschikt. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Groenekan.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat kost het?
Autobanden zijn beschikbaar in meerdere prijsklassen: Instap, prijs-kwaliteit en het topsegment. Welk model voor jou geschikt is is met name afhankelijk van gewicht/vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en de jaarlijkse kilometrage. Koop een A-merk als o.a. Continental of Pirelli op het moment dat je veel rijdt, een pittige rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Suzuki Celerio) en rijd je rustig? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Formula of Royal Black.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Vredestein of Maxxis zijn vrij duur. De slimme rijder doorzoekt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te zoeken kan je extra goedkope autobanden in Groenekan bestellen, en krijg je zomaar 40% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Groenekan: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Groenekan: tweedehands die amper gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor slechts €140,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal gebruik moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Kijk elk kwartaal even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor eens in de zoveel tijd te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde moet je erop letten dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Groenekan.

Wat kost autobanden wisselen in Groenekan?
Vakkundig banden vervangen in Groenekan wordt al gedaan voor €55,00 bij 4 banden (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit heet een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost het je al gauw €89,99. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €54,00 per 6 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Met gebruikmaking van de stuggere wang van de runflats kan je nog circa 80 kilometer afleggen op het moment dat de band lek raakt. Zo kan jij dus nog naar huis rijden of naar een vakgarage. Een thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder gevoelig voor beschadigingen. Tip: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning op de banden en de profielkwaliteit. De garages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Groenekan.

Plaats een reactie