Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Austerlitz

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je voordelig banden laten wisselen in Austerlitz? Op www.autobandenspot.nl bieden wij landelijke online verkooppunten van goedkope autobanden en adresgegevens waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop tref je hier aanvullende informatie over uitlijnen, balanceren en vind je via de keuzehulp welk product strookt met jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Het is cruciaal dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Austerlitz incl. balanceren en uitlijnen heb je al vanaf €44,99.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor jouw eigen veiligheid adviseert de ANWB om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Autobanden van de betere merken als Firestone zijn al te koop vanaf €330. B-merken als Compasal scoor je al vanaf €205 per vier.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Austerlitz

Banden wisselen in Austerlitz

De bandenwissel bij een autobedrijf in Austerlitz is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste autorijders laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert zetten we de winterband eronder en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaat de zomerband erop. Dit zelf doen is niet eenvoudig. Daarbij vraagt het flink wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Austerlitz ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij steeds meer services kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Austerlitz.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autogarage controleert ook of de profieldiepte nog toereikend is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook wanneer er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn moeten er nieuwe banden op. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 50.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van het type auto en jouw rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een langere levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt licht of juist zwaar. Ook geeft het een te hoog brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit bevordert de wegligging, een laag brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €65,00.

Wanneer banden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Wellicht is het dan zo dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit standaard inbegrepen.

Vind banden garages in Austerlitz

Rap en voordelig banden vervangen in Austerlitz? In het onderstaande schema verzamelen wij garages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Utrecht). Deze bandenspecialisten ondersteunen je bij wisselen, repareren, (de)monteren, uitlijnen, sipen, trimmen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl tref je evenzeer montage-specialisten in Woerdense Verlaat, Wilnis, Waverveen, Vinkeveen en Mijdrecht.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-austerlitz

Goedkope autobanden Austerlitz

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel zien dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Wat is nu voor mij het beste product? Dat wordt bepaald door de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht van de auto. Tip: banden van Europese makelaardij voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende producten verdelen we onder in 3 klassen:

SegmentType autoKilometersRijgedragTarief
1. PremiumSnel en/of zwaarVanaf 50.000Dynamisch186
2. GoedGemiddelde autoRond 30.000Normaal€117
3. VoordeelKleine autootjesWeinig kilometersEenvoudig€61

De beste aanbieders vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende overzicht bieden we je goede aanbieders die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Austerlitz hebben. Op dit portaal lees je ook aanvullende info over: Banden in de zomer

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband geeft de beste prestaties als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). In de regel is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Austerlitz monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder geluidsproductie en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer met behulp van de lange sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Minder slijtage bij temperatuur vanaf 7°C.

Winterbanden wisselen Austerlitz

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en het rubber is een stuk zachter. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip en dus minder kans ongelukken bij vorst of sneeuwval. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Zweden) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren vanaf eind oktober tot begin april.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Minpunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en niet aan wintersport doet.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de investering in nieuwe autobanden in Austerlitz kopen? In de onderstaande tabel bekijk je de verwachte tarieven van verschillende merken en modellen. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website tref je ook aanvullende info over: Homologatie.

MerkSerieAfmetingPrestatieTarief
Michelincity pro350/0 R1658P€55
Continentalcontisportcontact 5245/45 R1896W€138
Vredesteinsportrac 5195/50 R1688V€163
Bridgestonet001195/55 R1585H€116
Goodyearefficientgrip performance215/50 R1795W€97
Dunlopsport bluresponse actie185/60 R1584H€90
Pirelliscorpion verde all season235/55 R19101V€137
Hankookdynapro mt (rt03)285/70 R17121Q€356
Kumhoportran cw51235/70 R16110R€81
Uniroyalms plus 77xl fr245/40 R1897V€120
Nexenwinguard sport 2 xl235/45 R1898V€102
Firestoneroadhawk245/40 R1897Y€113
Superiaecoblue va225/70 R15112R€76
Savaeskimo hp 2 xl215/50 R1795V€90
Maxxisap2 all season165/65 R1377T€53
Toyoopen country m-t245/75 R16120P€149
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Zeist).

Autobanden zoeken en vinden

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar tot 25%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Indien je naar andere banden wilt overstappen zijn er diverse zaken die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan de bandenmaat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de autoband. Deze combinatie van cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 165 / 45 R17 – 85V.

 • 165 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 45 staat voor de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in dit voorbeeld 45%.
 • De R staat voor Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 17 geeft een indicatie van de velgmaat (in ons voorbeeld 17 inch).
 • 85 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 515 kilogram.
 • De afsluitende waarde (V) geeft de maximumsnelheid van de band weer. is een snelheidsindicator van maximaal 240 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga bij jezelf na of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de juiste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot circa 15.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Maak je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Een winterband rijden is dan tijdens de koude maanden het meest interessant. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Austerlitz.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en regelmatig op wintersport gaat.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je kopen in diverse prijsgroepen: Economy, medium en het topsegment. Welk segment voor jou ideaal is hangt af van het aantal PK’s van de auto, jouw rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Schaf een A-merk aan zoals Goodyear of Firestone als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een auto met een groot vermogen hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Chevrolet Spark) en doe je het rustig aan? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Austone of Viking.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Michelin of Nexen zijn de duurste op de markt. De slimme consument profiteert van acties en aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op die manier kan je extra goedkope autobanden in Austerlitz bestellen, en krijg je zomaar 50% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Austerlitz: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Austerlitz: tweedehands producten van goede kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Totaalpakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €162,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij een redelijke rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Check elke maand even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor de juiste band-balans en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tenslotte is het enorm aan te raden dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Austerlitz.

Hoe duur is autobanden wisselen in Austerlitz?
Bij een garage banden vervangen in Austerlitz is al mogelijk vanaf €47,50 per set van 4 (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit heet een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €80. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €57,50 per seizoen.

Hoe werken runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Geholpen door de versterkte wang (zijkant) kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje behoren op deze manier tot het verleden.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Je kunt rekenen op de aantrekkelijk draagcapaciteit, meer vrijheid in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Goed om te weten: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning van de banden en en de diepte van het profiel. Autogarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Austerlitz.

Plaats een reactie