Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Kloosterburen

Online autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Kloosterburen? Op www.autobandenspot.nl kan je aan de slag met toonaangevende webwinkels in voordelige autobanden van alle merken en adresgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Als laatste bieden wij uitgebreide informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product rijmt met jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Kloosterburen inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €44,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid adviseren wij om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van de betere merken als Continental zijn al te koop vanaf €340. B-merken als Blackstar scoor je al vanaf €210 voor een hele set.

Nieuwe banden laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Kloosterburen

Banden wisselen in Kloosterburen

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Kloosterburen is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert zetten we de winterband eronder en als de zomer nadert nemen we weer de zomerband. Dit zelf doen is niet iets wat je zomaar doet. Verder vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Kloosterburen maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt er van uitgaan dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij sommige aanbieders bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Kloosterburen.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenservice checkt ook of de profieldiepte nog toereikend is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit het geval rond de 35.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt met name af van het type auto en jouw rijstijl. Check elke maand je bandenspanning voor een langere levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt opvallend licht of zwaar. Doorgaans zien we dan ook een verhoogd brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen houdt in dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Het gevolg is een goede wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een personenauto regel je al vanaf €75,00.

Balanceren van de banden
Last van een trillend stuur? De kans bestaat dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceermachine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, rijd je een stuk efficiënter en voorkom je onnodige bandenslijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Zoek banden garages in Kloosterburen

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Kloosterburen? In het onderstaande schema bieden wij de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Groningen). Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in repareren, balanceren, sipen, (de)monteren, trimmen, uitlijnen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal zoek je ook montage-garages in Lauwersoog, Vierhuizen, Zoutkamp, Houwerzijl en Ulrum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-kloosterburen

Goedkope autobanden Kloosterburen

Zoek jij ook nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel zien dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft andere eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt vooral af van de rijstijlen, de gebruiksintensiteit, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Let op: producten van EU-merken voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De autobanden zijn te verdelen in 3 segmenten:

CategorieType autoKM (jaarlijks)WegliggingKostprijs
1. TopsegmentVeel power50.000+ Driftig193
2. UitstekendDoorsnee autoDagelijks gebruikGemiddeld€108
3. BudgetKleine autootjesWeinig gebruikEenvoudig€71

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het onderstaande schema bieden we je betrouwbare online leveranciers die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Kloosterburen hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook aanvullende info over: Autoband aflezen

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaal gesproken gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Kloosterburen monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, voorkomt onnodige slijtage en een effectieve waterafvoer door de brede groeven en sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Winterbanden laten wisselen Kloosterburen

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben een dieper profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Het gevolg is een korte remweg, meer controle over je auto en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of ijzel. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Zwitserland) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Presteren het best bij sneeuw of ijzel.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: banden wisselen is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een vaak genoemd nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Met name geschikt als je weinig kilometers maakten niet in skigebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de kosten van nieuwe autobanden in Kloosterburen kopen? In de volgende tabel verstrekken wij de verwachte prijzen van verschillende soorten en merken. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook uitgebreide info over: Zomerbanden.

MerkSerieFormaatVermogenPrijs
Michelinprimacy 4215/50 R1795W€127
Continentalpremiumcontact 6235/55 R18100V€130
Vredesteinultrac vorti235/45 R1898Y€133
Bridgestonebliz. dm v2 mfs235/70 R16106S€166
Goodyearwrangler at adventure265/75 R16112Q€185
Dunlopsp sport maxx gt245/40 R2099Y€189
Pirelliscorpion verde255/60 R18108W€102
Hankookwinter icept rs2 w452175/65 R1482T€55
Kumhoku39 xl205/45 R1687Y€121
Uniroyalrain max 3175/65 R1490T€69
Nexenn fera su1 xl225/55 R17101W€87
Firestonehp235/60 R16100H€76
Superiabluewin hp215/60 R1699H€46
Savaadapto hp185/65 R1588H€64
Maxxiswp-05 arctictrekke195/50 R1688V€76
Toyoprx.t1 sp suvxl275/45 R19108Y€142
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Het Hogeland).

Autobanden zoeken en vinden

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar 45%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Zodra je nieuwe banden wilt bestellen zijn er een paar dingen die belangrijk zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je maximaal wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat is vermeld op de zijkant van je huidige autobanden. Deze getallen en letters combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Dan verandert de maat vaak. Een bandenmaat kan zijn 255 / 65 R16 – 109T.

 • 255 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 65 is een indicatie voor de bandhoogte, in een percentage van de breedte van de band (hierbij dus 65%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 16 staat voor de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 109 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval een max. belasting van 1030 kilogram.
 • De afsluitende waarde (T) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 190 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga bij jezelf na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband de meeste maanden de beste optie. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband aan te raden. Maak je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een winterband in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Kloosterburen.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en is prima te rijden in zomer en winter.

Kosten
Autobanden zijn beschikbaar in drie prijssegmenten: Prima, medium en topkwaliteit. Welke soort past bij jou heeft te maken met de trekkracht van de auto, rijstijl en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Ga voor A-merken als Vredestein of Pirelli als je meer dan 30.000 km maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een groot vermogen hebt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Skoda Citigo) en doe je het rustig aan in het verkeer? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Double Star en Paxaro.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Firestone zijn best kostbaar. Wie wat verder kijkt koopt uitsluitend aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Zo kan je verrassend goedkope autobanden in Kloosterburen bestellen, soms met wel 40% korting.

 • Check de autobanden outlet in Kloosterburen: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Kies voor gebruikte banden Kloosterburen: tweedehands onderdelen met garantie en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al vanaf €140,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij gewoon rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en je auto te laten uitlijnen. Ten derde is het voor de levensduur essentieel dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Kloosterburen.

Wat kost autobanden wisselen in Kloosterburen?
Bij een garage banden vervangen in Kloosterburen wordt al gedaan voor €47,50 voor de complete set (voor een combinatie van velg + band, we noemen dit een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt betaal je al snel €97,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €55,00 per 6 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Geholpen door de speciale constructie kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zo rijd je jouw auto veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Tip: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Controleer voor vakantie of de spanning nog op orde is en het profiel (minimaal 2.5 mm). Het algemene advies is om deze iedere zes jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Kloosterburen.

Plaats een reactie