Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Ulrum

Nieuwe autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Ulrum? Op deze website tref je de meest populaire leveranciers van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale garages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tevens kan je aan de slag met aanvullende informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product strookt met jouw wensen.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Ulrum inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al worden uitgevoerd vanaf €39,95.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor jouw eigen veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Nieuwe banden van bekende merken als Bridgestone zijn er al vanaf €345. budgetmerken als King Star koop je al vanaf €225 voor een hele set.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Ulrum

Banden wisselen in Ulrum

De bandenwissel bij een autobedrijf in Ulrum is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november kiezen we voor de winterband en rond maart / april gaan we over op zomerbanden. Thuis de banden wisselen is niet eenvoudig. Tevens vergt het wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Ulrum heeft verschillende voordelen:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw autobanden worden meestal ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Ulrum.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenservice bekijkt ook of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook als er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn is het tijd voor nieuwe banden. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 32.500 kilometer. De levensduur van de banden wordt bepaald door rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te vergroten.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet zo eenvoudig. Doorgaans zien we dan ook een ongunstig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen wil zeggen dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit leidt tot een optimale wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €79,99.

Wat is autobanden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De oplossing is dan vaak dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijd je een stuk veiliger, rijd je een stuk efficiënter en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een wissel zullen zit dit standaard doen.

Vind banden garages in Ulrum

In no-time en voordelig banden vervangen in Ulrum? In het overzicht hierna vind je specialisten en bandenwinkels uit de regio (provincie Groningen). Deze bedrijven verlenen diensten zoals repareren, sipen, balanceren, wisselen, trimmen, uitlijnen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vergelijk je eveneens montagepartners in Westernieland, Pieterburen, Eenrum, Warfhuizen en Leens.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-ulrum

Goedkope autobanden Ulrum

Zoek jij ook extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel merken dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit is met name afhankelijk van de manier waarop je rijdt, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Hoe dan ook: de bandenmerken uit Europa zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken splitsen we uit in 3 categorieën:

ClassificatieType autoKM (jaarlijks)WegcontactKosten
1. PremiumGrote motorMeer dan 45.000Pittig186
2. PopulairDoorsnee autoCirca 25.000Normaal€107
3. VoordeelBoodschappenautoMinder dan 15.000Kalm€75

Bandenleveranciers vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het volgende overzicht check en vergelijk je de beste aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Ulrum hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook handige informatie over: Kies de juiste banden voor uw auto

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Meestal rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Ulrum monteren geeft optimale grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder slijtage in de zomer en een effectieve waterafvoer met behulp van de brede sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Een lager brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Ulrum

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit geeft een kortere remweg, zorgt voor meer grip en een veilige rijervaring bij nat en koud weer. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Italië, Zwitserland) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij gladheid of sneeuw.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Perfect als je niet zoveel kilometer rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de onkosten van nieuwe autobanden in Ulrum kopen? In de volgende tabel verstrekken wij de actuele prijzen van diverse types en merken. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal zoek je ook handige informatie over: Lekke band.

MerkTypeAfmetingPrestatieTarief
Michelinprimacy 4235/45 R1794Y€110
Continentalvancontact205/75 R16113R€141
Vredesteinultrac vorti265/30 R1993Y€158
Bridgestoneblizzak205/50 R1793H€133
Goodyearefficientgrip cargo205/75 R16113R€149
Dunlopwinter sport 5225/45 R1794V€118
Pirelliscorpion verde all season235/55 R18101V€159
Hankookwinter icept evo2 suv w320a225/55 R18102V€179
Kumhowp51235/60 R16100H€94
Uniroyalall season expert 2165/65 R1479T€54
Nexenn fera su1 xl225/50 R1798W€79
Firestonefirehawk235/35 R1991Y€133
Superiabluewin205/50 R1793V€47
Savatrenta 2225/75 R16121R€143
Maxxiswp-05 arctictrekk175/65 R1588T€61
Toyoopen c. w/t205/70 R1596T€75
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Het Hogeland).

Vind jouw perfecte autoband

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 50%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Zodra je nieuwe banden nodig hebt zijn er diverse aspecten die relevant zijn. Denk aan de bandenmaat, wat voor rijstijl je hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat staat weergegeven op het rubber van de band. Deze combinatie van cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Neem je nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 235 / 70 R16 – 109H.

 • 235 betekent de breedte van de band in mm.
 • 70 slaat op de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (hier dus 70%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit geval 16 inch).
 • 109 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 1030 kilogram.
 • De afsluitende letter (H) geeft de maximumsnelheid van de band weer. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 km/u.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bekijk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is het rijden op winterbanden van november tot april uitermate geschikt. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Ulrum.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat wil ik betalen
Autobanden kan je vinden in 3 prijsgroepen: Economy, prijs-kwaliteit en de hoogste klasse. Welke groep voor jou geschikt is is met name afhankelijk van hoeveel power je auto heeft, je manier van rijden en de afstanden die je rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Bridgestone of Firestone als je veel kilometers maakt, een pittige rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Rij je weinig en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (denk aan een Seat Mii) en rijd je niet al te hard? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Ep en Zeetex.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Goodyear of Superia zijn de duurste op de markt. De slimme consument vergelijkt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op basis daarvan kan je extra goedkope autobanden in Ulrum bestellen, en regel je snel 30% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Ulrum: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Ulrum: tweedehands die amper gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • Combideal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €140,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij een normale rijstijl moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige slijtage door de banden te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ten derde is het van groot belang dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Ulrum.

Hoe duur is autobanden wisselen in Ulrum?
Professioneel banden vervangen in Ulrum kan al vanaf €55,00 bij 4 banden (mits de band al op de velg zit, we noemen dit een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €92,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €54,00 per seizoen.

Hoe werken runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Dankzij de versterkte wang kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zo is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). De voordelen zijn een optimaal draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Goed om te weten: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning nog op orde is en het profiel (minimaal 2.5 mm). Het algemene advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Ulrum.

Plaats een reactie